Kosilnica honda 160 ccm s pogonom
Kosilnica honda 160 ccm s pogonom
Torej prva pomladanska košnja. Jeseni je bilo vse ok sedaj se pa zaganja motor.
Zamenjan filter zraka, nova svečka, odvijačen in sčiščen spodni pokrov vplinjača, plovček laufa lepo. Smeti ni bilo.
Bencin nov 95 oktan tako kot vedno. Olja v karterju dovolj in lepo rumeno. Pogon vklaplja normalno.
Zajla za vžig našponana. Petelinček na vplinjaču ki je povezan z zgornjo in spodnjo mikro vzmetjo niha glede na zaganjanje.
Anyone?
?
Zamenjan filter zraka, nova svečka, odvijačen in sčiščen spodni pokrov vplinjača, plovček laufa lepo. Smeti ni bilo.
Bencin nov 95 oktan tako kot vedno. Olja v karterju dovolj in lepo rumeno. Pogon vklaplja normalno.
Zajla za vžig našponana. Petelinček na vplinjaču ki je povezan z zgornjo in spodnjo mikro vzmetjo niha glede na zaganjanje.
Anyone?
?
Re: Kosilnica honda 160 ccm s pogonom
Glavna šoba tudi očiščena? Membrana v redu? Meni je pomagalo očistit glavno šobo z bakreno žičko iz licne, mal potegnit čez (nič na silo), in s komprimiranim zrakom spihat.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
To moram podret vplinjač potem. Do sedaj sem razdrl le plovec.. pin in šobo (za štandgas??) pa je lepa in konus dober. Aja pa skozenj sem spustil industrijski aceton.
Sem tudi govoril z majstrom in je rekel da je to zaradi etanola v gorivu in da se je naredila bela sladkorna sirotka čez zimo v vseh "kritičnih" delih.
Priporoča 100% podiranje ali ultrasonično čiščenje.
Sem tudi govoril z majstrom in je rekel da je to zaradi etanola v gorivu in da se je naredila bela sladkorna sirotka čez zimo v vseh "kritičnih" delih.
Priporoča 100% podiranje ali ultrasonično čiščenje.
Jaz sam frišen bencin čez nalijem. Letos nisem nič podiral, ko v nedeljo ni hotla vžgat. Včeraj sem nalil frišen bencin na 1/3 tanka starega, preklompal kosilnico, trikrat napumpal v frgazer in je vžgala. Je po pol minute spet crkenla, pa sem napumpal spet frgazer, in potem ni bilo več problemov. Včer sem potem kosil z večkratnim zagonom, brez problemov. Bencin je res jajc zdaj (pa dizl nič ne zaostaja).
Bom po praznikih še glavno šobo podrl pa kompletnega bom fliknil za kak dan v aceton pa da vidimo. Če ne gre na servis.
Je rekel majstr, čiščenje 20€, to pa tudi ni toliko.
Je rekel majstr, čiščenje 20€, to pa tudi ni toliko.
Motor se zaganja? Pri vetrnici za hlajenje cilindra je loputka od polavtomatskega plina. Le-ta regulira obrate, da se ne razvrti v iberture. Če odstraniš pokrov, kjer je sistem za zagon(vrvica) bi moral to loputko videt, prijet. Preveri, če se premika res z lahkoto. Mogoče mal nasprejaj zatič, kjer je vpeta.Poglej, če je vzmet ,ki tišči loputko k hladilni vetrnici nasajena. Ponavadi je ta regulator obratov kriv za zaganjanje motorja.
ignorance is bliss
naša kosilnica s hondinim motorjem ima centrifugalni regulator iz glavne gredi motorja in vplinjač samostojen ,rezervoar za gorivo je ločen.ORLY napisal/-a: ↑26. April 2022, 18:46Motor se zaganja? Pri vetrnici za hlajenje cilindra je loputka od polavtomatskega plina. Le-ta regulira obrate, da se ne razvrti v iberture. Če odstraniš pokrov, kjer je sistem za zagon(vrvica) bi moral to loputko videt, prijet. Preveri, če se premika res z lahkoto. Mogoče mal nasprejaj zatič, kjer je vpeta.Poglej, če je vzmet ,ki tišči loputko k hladilni vetrnici nasajena. Ponavadi je ta regulator obratov kriv za zaganjanje motorja.
Imam iste težave pri vseh kosilnicah.Običajno težave rešim z menjavo goriva in s komprimiranim zrakom.Podrem spiham sestavim nazaj.
Pri kosilnicah,ki imajo rezervoar in vplinjač v enem kosu so z leti membrane trde ali so pa so se celo pretrgale.
Ebaj Aliexpres ponuja vse v kompletu za smešen denar,membrane,pumpica za gorivo,svečka...
Pri hondinih ne vem kje je razlog za to težavo,govorim o vplinjaču brez rezervoarja,regulacija obratov iz glavne gredi.
Spodnji del vplinjača ima celo vijak za izpust goriva.V začetku sezone podrem komplet in spiham ,ne vidim razloga ampak deluje.
Pri kosilnicah z regulacijo obratov s pretokom zraka (od tlaka) ventilatorja hlajenja cilindra, pa se dejansko pojavi težava z ovirami suhe trave in umazanijo,
gibanjem lopute in vzmetmi.Neke vrste resonanca.
Centrifugalni regulator iz glavne gredi? Kako pa ta sistem deluje? To verjetno ni isto kot regulacija z batkom na tlak olja?
ignorance is bliss
leto nazaj sem imel motor v prafaktorjih,ker sem imel zvito osovino,regulacija najbolj enostavno preprosto,da bolj ne more bit.
Neznam opisat,trudim se kako se prilepi fotografija,da to po liniji najmanjšega odpora obrazložim,upam,da se moj trud obrestuje.
Imam fotografijo sestavljenega motorja in neznaje iz obvladovanja objeve na forumu.
Imaš idejo kako lahko nadaljujem to temo oz. nudim pomoč ali kje in kako se izobražujem okrog objave fotografije.
mogoče je lahko to tudi ideja za novo temo na seznamu forumov-mala šola izobraževanja za ponzioniste
Ne samo za penzioniste, tud za računalniško polpismene srednjih let, bi lahko kdo sestavil HOW-TO-DO temo fotke na naš forum
. Jaz sem si na telefon naložil app. Foto resizer in z njo skrešem resolucijo na min., tako da je vse kvadratast
, da jo spravim v objavo. Če obstaja, kar zihr je, kak bolj simpl način za objavo fotk, prosim rač. pismene forumaše, da pomagajo 
Glede regulacije obratov pa poznam sistem loputke na vetrnici in sistem tlaka olja(muta, lombardini lda300)
V pričakovanju novega vedenja...
Glede regulacije obratov pa poznam sistem loputke na vetrnici in sistem tlaka olja(muta, lombardini lda300)
V pričakovanju novega vedenja...
ignorance is bliss
Ja, forum ima omejitev, mislim da na 4 mb velikost slikce. To je morda najbolje urediti preden slike shraniš na kak spletni album. Jaz uporabljam mojalbum.com.
Odpreš si tam račun, in tja naložiš fotke. Ko delaš prispevek ali odgovor, si odpreš na še enem zavihku brskalnika še svoj album, in preko ikone s sličico dodajaš fotke (ne vem več na koliko fotk na prispevek/odgovor je omejeno, mislim da na 12 mb?) v prispevek ali odgovor.
Za mojalbum.com:
V albumu odpreš sliko, na levi klikneš "Povezave do fotografije" in kopiraš spodnjo vrstico "Direktna povezava do običajne fotografije". To, kar si kopiral, vlepiš med forum kodo, ki se je izpisala ko si kliknil na simbol sličice v zgornji vrstici na forumu (nad oknom za tekst, med simbolom zvezdice in simbolom verige, zgleda takole: [ img ] [ /img ]). Vlepiš točno med oba oglata oklepaja, izgledalo bo približno takole:
[ img ] https://s1.mojalbum.com/naslovmojeslike ... vilkic.jpg [ /img ]
(med oglatimi oklepaji in oznako "img" ne bo presledkov, jaz sem jih dal, da lahko vidiš kaj se izpiše, sicer bi bil simbol za manjkajočo sliko v odgovoru).
Splošno za slike, ki jih najdeš na spletu:
Klikneš po sliki z desno tipko miši, izbereš "Kopiraj naslov slike", spet to vlepiš med oglata oklepaja, In je slika že prave velikosti vstavljena.
V predogledu potem vidiš rezultat. Jaz svojih slikic niti ne obrezujem, mislim da to že mojalbum naredi, nisem pa poskusil kake res veilke slike prenest. Običajne mobitelske meni grejo skozi brez kolobocije obrezovanja. Probaj, če gre, se ne rabiš še s tem zafrkavat.
Odpreš si tam račun, in tja naložiš fotke. Ko delaš prispevek ali odgovor, si odpreš na še enem zavihku brskalnika še svoj album, in preko ikone s sličico dodajaš fotke (ne vem več na koliko fotk na prispevek/odgovor je omejeno, mislim da na 12 mb?) v prispevek ali odgovor.
Za mojalbum.com:
V albumu odpreš sliko, na levi klikneš "Povezave do fotografije" in kopiraš spodnjo vrstico "Direktna povezava do običajne fotografije". To, kar si kopiral, vlepiš med forum kodo, ki se je izpisala ko si kliknil na simbol sličice v zgornji vrstici na forumu (nad oknom za tekst, med simbolom zvezdice in simbolom verige, zgleda takole: [ img ] [ /img ]). Vlepiš točno med oba oglata oklepaja, izgledalo bo približno takole:
[ img ] https://s1.mojalbum.com/naslovmojeslike ... vilkic.jpg [ /img ]
(med oglatimi oklepaji in oznako "img" ne bo presledkov, jaz sem jih dal, da lahko vidiš kaj se izpiše, sicer bi bil simbol za manjkajočo sliko v odgovoru).
Splošno za slike, ki jih najdeš na spletu:
Klikneš po sliki z desno tipko miši, izbereš "Kopiraj naslov slike", spet to vlepiš med oglata oklepaja, In je slika že prave velikosti vstavljena.
V predogledu potem vidiš rezultat. Jaz svojih slikic niti ne obrezujem, mislim da to že mojalbum naredi, nisem pa poskusil kake res veilke slike prenest. Običajne mobitelske meni grejo skozi brez kolobocije obrezovanja. Probaj, če gre, se ne rabiš še s tem zafrkavat.
Problem teh spletnih albumov je, da če se ukine stran, kot npr. Shrani.si se avtomatsko brišejo slike s foruma. Tako ratajo prispevki več ali manj neuporabni. Danes pa slikce s telefona zelo redko pridejo pod 4mb, da bi imel pa zdaj posebaj app pa resize fotk delal, je pa pač zguba časa in živcev, tako da folk pol itaq ne objavi slike. Verjetno bi se dalo nekako uredit, da forum avtomatsko zmanjša kvaliteto, če je slika prevelika.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Na ta argument seveda težko odgvorim. Jaz imam mojalbum (pikacom) že vrsto let. Sem pa res potem v riti, če ga ukinejo (ne sam za forumske slikce). Forum ne hrani slikc, ker ne more (smo omejeni s prostorom, kor je rekel NoFear).
Za avtomatski resize je par vrstic kode, ni težko, za PHPBB lahko celo kopi-pejst iz tukajle "Image resize the easy way" https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2114962, tko, da kdor ima dostop do ACP ... (ampak s %, ne s piksli)
Ali pa, še hitreje, menda je možno popravit img classo https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p13101600 da se to nardi z borderji in %. Tega sicer nisem še kdaj delal, ampak tistmu, ki je forum postavil, to menda ne bi smelo predstavljat neke težave.
Bom tole prvo sprobal. Gre pa res neka cevka iz vplinjača proti vetrnici v neko ohišje. Lahko stestiram tako da jo potegnem ven in kaj naj bi bila posledica?ORLY napisal/-a: ↑26. April 2022, 18:46Motor se zaganja? Pri vetrnici za hlajenje cilindra je loputka od polavtomatskega plina. Le-ta regulira obrate, da se ne razvrti v iberture. Če odstraniš pokrov, kjer je sistem za zagon(vrvica) bi moral to loputko videt, prijet. Preveri, če se premika res z lahkoto. Mogoče mal nasprejaj zatič, kjer je vpeta.Poglej, če je vzmet ,ki tišči loputko k hladilni vetrnici nasajena. Ponavadi je ta regulator obratov kriv za zaganjanje motorja.
Pojma nimam kje bi bila loputka bom pa prilimal dve sliki preden grem odpirat vplinjač.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost