Nov LTE modem/ruter
Re: Nov LTE modem/ruter
Ali se da na mobilni telefon, ki ga imam za mobile spot, priklopit zunanjo anteno (samsung s6)?
ignorance is bliss
4G+ je trenutno več prenosa, kot na 5G.
Na 4G+ imam na telefonu 350/50, s 5G pa 100/20, ker je 5G še omejen razen, če plačaš dodatnih nekaj evrov, kjer pa ti ga odprejo na 450/100.
Na 4G+ imam na telefonu 350/50, s 5G pa 100/20, ker je 5G še omejen razen, če plačaš dodatnih nekaj evrov, kjer pa ti ga odprejo na 450/100.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ne. Praktično noben pametnjak nima več zunanje antene. Načeloma niti ni dovolj robustnih konektorjev, ki bi jih lahko namestili v ohišje telefona pri današnjih debelinah ohišij.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
To je ena izmed rešitevStrike Alpha Cradles
The most practical way to improve your mobile signal reception is connecting an external antenna to your cell phone. However, cell phones nowadays mostly do not have usable RF ports that can allow direct external antenna connection.
Strike Alpha Car Cradles are a great solution for boosting mobile reception signal even if the phone has no direct antenna connector. Our cradle comes with an internal antenna designed to boost your phone signal once it’s connected to an external antenna. With this signal boosting feature, you will be able to stay connected even in rural or remote areas.
Best results are always achieved when pairing a Strike Alpha car mount with a Strike antenna. This solution can give you the best coverage and the optimum signal boosting experience in rural fringe or low signal areas.
https://www.strike.com.au/products/Sams ... Car-Cradle
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Jaz grem tudi zdaj na mobilni internet doma (doma sem sredi mesta s 5G signalom v zraku).
Predvsem zato, ker bo to zastonj, napram zdajšnjim 57€ ki jih dajem telemahu.
V originalu je zraven huawei E5576-320 ampak ga bom verjetno v bližnji prihodnosti menjal z namenskim routerjem na simko. Ker rabim vsaj ene dva kabla za stacionarni PC in mrežni printer. Pa tudi dvomim da bo ta huawei pokril celo stanovanje.
Kolikor vidim na mimovrste ravno 5G ne podpirajo še te komercialni routerčki.
Nevem pa, če je možno ta huawei priklopit preko USB na nek router ki to podpira, pa da pač nimam simke direkt v routerju.
Predvsem zato, ker bo to zastonj, napram zdajšnjim 57€ ki jih dajem telemahu.
V originalu je zraven huawei E5576-320 ampak ga bom verjetno v bližnji prihodnosti menjal z namenskim routerjem na simko. Ker rabim vsaj ene dva kabla za stacionarni PC in mrežni printer. Pa tudi dvomim da bo ta huawei pokril celo stanovanje.
Kolikor vidim na mimovrste ravno 5G ne podpirajo še te komercialni routerčki.
Nevem pa, če je možno ta huawei priklopit preko USB na nek router ki to podpira, pa da pač nimam simke direkt v routerju.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kupiš en namenski računalnik samo za to.
Recimo kaj takega:
https://www.banggood.com/XSK-NUC-Intel- ... mds=search
Postaviš gor Fedoro server, pa priklopiš usb za internet in imaš wifi ter 4 lane pokrite. Pa lahko se res igraš z nastavitvami in si poštimaš vse od CCTV do firewalla, routerja,...
Če pa not še en SSD 2Tb vržeš, pa še za storage, ki ga uporabljaš v in izven omrežja,...
Recimo kaj takega:
https://www.banggood.com/XSK-NUC-Intel- ... mds=search
Postaviš gor Fedoro server, pa priklopiš usb za internet in imaš wifi ter 4 lane pokrite. Pa lahko se res igraš z nastavitvami in si poštimaš vse od CCTV do firewalla, routerja,...
Če pa not še en SSD 2Tb vržeš, pa še za storage, ki ga uporabljaš v in izven omrežja,...
Tole se mi zdi mal ekstremno in preveč komplciirano. Kaj pa vem.
Gledal sem da bi takega vzel: https://www.enaa.com/brezzicni-usmerjev ... alnik#opis
Cat6 300/50mbit pa dual carrier, kar sicer nisem 100% ziher a to pomeni da signal vleče iz dveh anten istega ponudnika al iz dveh anten različnega ponudnika. Glede na to da je en sim notri verjetno istega, ane? Z vidika dostopnosti bi bila taka zadeva boljša. Saj za hitrosti se mi ne gre toliko. Bolj se mi gre, da mi ob špicah mogoče bolj konstantno pride skozi gužvo z vidika latence.
Iščem sicer kak 4G/5G routerček da ima USB port pa da mogoče notri vržeš nek 128GB ključek za mediaserver...ampak očitno tega nimajo v pondubi, vsaj ne za normalne denarje...
Gledal sem da bi takega vzel: https://www.enaa.com/brezzicni-usmerjev ... alnik#opis
Cat6 300/50mbit pa dual carrier, kar sicer nisem 100% ziher a to pomeni da signal vleče iz dveh anten istega ponudnika al iz dveh anten različnega ponudnika. Glede na to da je en sim notri verjetno istega, ane? Z vidika dostopnosti bi bila taka zadeva boljša. Saj za hitrosti se mi ne gre toliko. Bolj se mi gre, da mi ob špicah mogoče bolj konstantno pride skozi gužvo z vidika latence.
Iščem sicer kak 4G/5G routerček da ima USB port pa da mogoče notri vržeš nek 128GB ključek za mediaserver...ampak očitno tega nimajo v pondubi, vsaj ne za normalne denarje...
Da ni tale DUAL v imenu za 2.4GHz IN 5GHz WIFI?
Tale strike avtoantena je kr zanimiva rešitev, cena malo manj. Sej za moje potrebe kr dobr šiba mobilni internet, ko je mularija v šoli. Za vikende in proti večeru pa je na 4g+ signalu hitrost crknjenega konja v šprintu, kot včasih na Volji dial
. P Nekaj bom naumil al pa počakal zloglasni 5g. Še eno parkrat grem spat pa bo...
ignorance is bliss
Cat6 4G LTE+ je kvazi dual band in dosega duple download hitrosti, torej 300 namesto 150 od Cat4.
Verjetno mora bit tudi oddajnik tak, da oddaja dve frekvenci, predvidevam.
Odvisno kdo. A1 (mislim da je to še gostovanje v Telemach omrežju?) so nadgradili že lani jeseni frekvence, vsaj meni njabližji celici so to naštimal.
Za 50 eur na buvi dobiš cat7 huaweija b535 ... https://www.bolha.com/modemi/huawei-b53 ... as-9584509 z dual band wifijem. Pa v primeru nuje mu lah še zunanjo anteno MIMO gor našravfaš, kar Archer nima. Dual carrier na Archerju pomeni da lahko preklaplja med zemeljskim in LTE priklopom za prenos, in ne med dvema LTE.BackW00d napisal/-a: ↑14. September 2022, 14:52Tole se mi zdi mal ekstremno in preveč komplciirano. Kaj pa vem.
Podpira pa Archer tudi bundlanje kanalov (to je od istega ponudnika LTE, ne dveh različnih). Za ta dnar dobiš 3 huaweije na bolhi ...aleks napisal/-a: ↑15. September 2022, 07:16Za 50 eur na buvi dobiš cat7 huaweija b535 ... https://www.bolha.com/modemi/huawei-b53 ... as-9584509 z dual band wifijem. Pa v primeru nuje mu lah še zunanjo anteno MIMO gor našravfaš, kar Archer nima. Dual carrier na Archerju pomeni da lahko preklaplja med zemeljskim in LTE priklopom za prenos, in ne med dvema LTE.
Dobil B525-232, mislm da bo čist kul.
Gigabit porti, 400/150mbit 4G+ in pa opcija eksternih anten
Pomoje bo kr top
Gigabit porti, 400/150mbit 4G+ in pa opcija eksternih anten
Pomoje bo kr top
Dobr, dobr. Men še 315tka z zunanjo anteno zdej vleče kot še od novga ni ...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov