Pajero

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
subson
Uporabnik foruma
Prispevki: 194

Pajero

Odgovor Avtor: subson » 02. Junij 2022, 21:48

Poz.
Gre se za Mitusbishi Pajero 1998 letnik. In sicer avto ne vžiga. Akumulator je star par mesecev, še ne pol leta, do sedaj je delal bp, sedaj pa se je pojavil problem. Avto ali sploh ne vergla, ali pa vergla tako počasi da mogoče, ampak res moogoče vžge. V večini primerov ne. Multimeter kaže da je vse vredu, alternator polni 14.4V, torej je to tudi vredu. Sedaj pa me zanima kakšno mnenje. Ali je akumulator že zanič po parih mesecih, ali zna biti okvara na štarterju? Kar imam znanja iz avtomehanike, štarter nima nekega vmesnega stanja da bi delal na pol, ali vrti ali pa ne vrti? Ali se motim mogoče? Krtačke v štarterju če bi bile slučajno slabe mogoče? Nevem kje se lotit, nebi takoj štarterja proč jemal, ker je zamudno ker moram pol avta podret da do njega pridem..
Ima mogoče kdo idejo kaj bi mu bilo? Oz. se je že kdo srečal s tovrstnim problemom?
Če bi bil vedež, nebi bil revež :smrk

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8717
Kraj: Črnuče

Re: Pajero

Odgovor Avtor: nebivedu » 02. Junij 2022, 22:37

Kable vzami, pa priklopi še en akumulator, pa probaj če bo potem normalno delalo. Koliko Ah pa si vzel akumulator?

Lahko pa je alternator problem. Na tem letniku je znan problem bil z alternatorji, da so dost crkovali. Poleg tega je alternator tako nizko, da če greš malo bolj v vodo, ga potopiš, kar verjetno ni ravno dobro zanj.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2540
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 03. Junij 2022, 07:56

Startni rele (avtomat) poglej ... majhen valj, na vrhu starterja. Odmontiraj in nesi obnovit. Na starter ga držijo ene dva vijaka m10. Boš dal ene 30 eur. Za silo lahko rešiš tako da kontaktno ploščico enostavno obrneš okrog. Startni tokovi delajo abrazijo na tej ploščici iz bakra. Lahko prav luknja nastane.
https://i.ebayimg.com/images/g/5GwAAOSw ... -l1600.jpg
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 03. Junij 2022, 08:18

Đizs kako trparijo sem napisal, vijaka ki držita startni solenoid nista m10, ključ 10 sta. Napača, sori.

Uporabniški avatar
subson
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subson » 03. Junij 2022, 20:10

aleks napisal/-a:
03. Junij 2022, 07:56
Startni rele (avtomat) poglej ... majhen valj, na vrhu starterja. Odmontiraj in nesi obnovit. Na starter ga držijo ene dva vijaka m10. Boš dal ene 30 eur. Za silo lahko rešiš tako da kontaktno ploščico enostavno obrneš okrog. Startni tokovi delajo abrazijo na tej ploščici iz bakra. Lahko prav luknja nastane.
https://i.ebayimg.com/images/g/5GwAAOSw ... -l1600.jpg
a veš za koga da bi mi bil pripravljen jutri to naredit?

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 04. Junij 2022, 09:17

Sname ti ga vsak avtoelektričar (ali pa sam), obnavljajo pa jih podjetja ki obnavljajo štarterje in alternatorje. V LJ to dela dela Kogovšek v Šiški (tam sem jaz dal delat, pa najbrž še kdo). Ob sobotah ne delajo pri Kogovšku, tudi majo dosti dela, jaz še nikol nisem mel v enem dnevu narjeno. Na alternator sem nazadnje (še pred korono) čakal 3 dni.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2898
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 04. Junij 2022, 10:30

Solenoid stestiraš tako, da ga premostiš, probaš pač direkt, brez njega, ampak kolikor imam jaz izkušenj, ponavad al dela al pa ne, neki vmes še nisem videl...
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
subson
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subson » 03. December 2022, 16:18

Problem rešen. Kaj je bil vzrok raje ne povem, ker te lahko boli glava (mene že) sicer napak mehanika, ampak tudi moja napaka, saj nisem dobro pogledal zadeve. Edino če koga zanima to razkritje večletnega problema haha.

Naslednji problem je sledeći

Išem zunanje levo ogledalo za Volksewagen Multivan T5. Avto je 2009 letnik, 4MOTION, in pa pod havbo se skriva 5 cilindrski 2500ccm motor. Ponaša se z 130 konjskimi močmi, in brutalnim dizelskim zvokom :)
Ker sem pa že razbil ogledalo, in ker se tega ne da popravit, iščem drugega. Vse sem že prebrskal, vse kar sem lahko, oziroma kar mi je prišlo na misel kje bi ga našel.

Ogledalo je za T5 in NE T5.1. Novejše tipe ogledal za T5.1 in T6, je kot dreka po polju. Mojega pa niti enega. Torej mora biti elektrilčno nastavljiv, električno pospravljanje (power folding), ogrevan itd itd. Ogromno jih je električno nastavljivih, električno pospravljanje pa nima vsak. Oz. ga sploh ne dobim na netu. Ima kdo kakšno idejo kje ga dobiti? Oz koga pozna da bi vedel kje ga dobiti, kakšen avtoodpad, rabljeni deli... karkoli

Hvala vam za pomoč! Še vedno sem tukaj rešil vsak problem, upam da nam uspe tudi tega rešiti.

Živ :)

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1397
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 03. December 2022, 18:35

Glede ogledala nimam pojma, glede vzrokov ter rešitve prejšnjega problema pa nas verjetno vse zanima, predvsem zato, da se kaj naučimo, kaj novega zvemo ...
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 04. December 2022, 11:51

Ti kar napiši kaj je bilo, glede ogledala ti tudi jaz žal ne znam pomagat, poglej ebay pa podobne štacune...

Drugače pa srečno s tem motorjem, moj stric je imel non stop same probleme, na koncu ga je prodal za 3k€, po generalki, ki je bila 5k€ :facepalm :facepalm :facepalm

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
subson
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subson » 04. December 2022, 11:59

LSlabe napisal/-a:
04. December 2022, 11:51
Ti kar napiši kaj je bilo, glede ogledala ti tudi jaz žal ne znam pomagat, poglej ebay pa podobne štacune...

Drugače pa srečno s tem motorjem, moj stric je imel non stop same probleme, na koncu ga je prodal za 3k€, po generalki, ki je bila 5k€ :facepalm :facepalm :facepalm
motor je vredu.. ker je 2500ccm 130 konjski. Tisti z močnejšo izvedbo so pa baje srali non stop..

Uporabniški avatar
subson
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subson » 04. December 2022, 12:00

Torej problem je bil... masa katera gre na motor iz tega releja za grelne sveče. Ta kabel ni bil prišravfan na motor.. žal je na takem mestu, da ga je res težko opazit. Opazil sem ga šele ko je bil preč intercooler, in ko sem pričel odtegovat lajtnge na boschpumpi.. :sm

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 04. December 2022, 13:28

subson napisal/-a:
04. December 2022, 11:59
LSlabe napisal/-a:
04. December 2022, 11:51

motor je vredu.. ker je 2500ccm 130 konjski. Tisti z močnejšo izvedbo so pa baje srali non stop..
Ja, to je pa res bil močnejši ja, pomoje okol 150km, če ne še več, se ne spomnim lih...

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 05. December 2022, 22:03

Dokler ni biturbo 2.5 je soliden motor, pa še jermenov nimaš, gnano na zobnike. Glede ogledala pa, veliko sreče, ker imaš Multivana nabutanga z opremo.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost