Verige

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4117
Kraj: Krško

Re: Verige

Odgovor Avtor: strumf666 » 05. December 2022, 20:15

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Re: Verige

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. December 2022, 09:26

ziga182 napisal/-a:
02. Januar 2020, 15:07
Gume so nove dunlop winter sport 5
Saj pa so to super dobre gume?!? To je bilo ene par let nazaj med top 3-4 gumami na prodajni polici...

Sam imam trenutno na Touranu zadaj 2 leti stare Toyo Observe 944 in spredaj povsem nove Conti TS870 in moram priznat da so vhodi v ovinke kar zabavni ker rit nikakor ne dohaja sprednjih gum :) Ja...toliko je razlike med gumama...pa naj še kdo reče, da je conti rezultat zlagan...

Toyo imajo še povsem dost profila, da nebo kdo govoru, da so dve let stare in zgonjene...ker so naredile vseskup ravno ene 5000km odkar sem jih kupil. Pa še to sem menjal na datum predviden za menjavo in jih nisem vozil globoko v poletje.

Kar se tiče verig in zoknov. Za laika so zokni povsem OK. To smo že debatirali in tudi vidli v živo. Zokne zna vsak nataknit una veriga pa če ne narediš prav ti bo kvečjemu naredila ogromno škode. Lani sem slišal za dva, ki sta z verigamo potrgala zavorne cevke spredaj. En je celo uspel odtrgat obe spredaj in se je potem z ročno in z ugasnjenim avtom v brzini rikverc spuščal dol iz klanca, da ni zaprl ceste in pustil avta tam kjer je obstal (sredi dosti prometne ceste).
Je pa seveda treba z zokni delat nežno in ne kopat v tri krasne ker se bojo raztrgali.

Kolega jih je dal na BMW-ja 320d zadaj pa se je vozil bolj kot ne povsod kjer smo se vozili tisti z awd avti brez dodatkov zgolj z zimskimi gumami. Smo vsi gledali tako kot ta na posnetku :shock: :th (res pa je da nismo vozili v nevem kak zajeban teren ala "na veliko planino v pol metra celca".
Ampak tam je tisti ESP al karkol mu bavarci rečejo lepo poskrbel da se gume niso sukale v prazno in je kar šlo pa šlo pa šlo...nčjasn.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost