Kamion napisal/-a: ↑19. December 2022, 21:04
- tesnilo glave lahko vzameš VictorReinz če je res, da je OEM kvalitete
Pri turbo motorju sta original in ta aftermarket oba MLS...nevem a je za EJ25 N/A tudi tako. Če je slučajno za N/A motor kompozitna bi se splačalo premislit o nadgradnji v MLS. Tako kot si naredil ti.
Glede na kodo 110044AA632 in slike z interneta bi rekel da je res kompozitna. Vsekakor je MLS dosti boljši. MLS - multi layer steel - oz. trislojna jeklena tesnilka ki ima viton nanešen na dele kjer mora tesnit.
KAr se tiče original partsouq cene robe (ki je skoraj polovična) napram kompletu original tesnil (lahko tudi iz partsouq ali kje iz tujine) ki bo vseboval še kar nekaj dodatnih tesnil, vkolikor boš res dajal motor na pol sem prepričan da prideš z dodatkom gatesovega ali continental kompleta vodne pumpe, zobatega jermena in napenjalca še na kak € zelenec ceneje skozi.
Seveda moraš upoštevat tudi a bo mehanik hotel tako robo montirat. Nevem kam boš vozil. Določeni so kar fejst občutljivi okol "bom prinesel svoj servisnki materjal".
Jaz sem enkrat sodeloval iz uradnim ford servisom in sem bil presenečen, ko so mi priporočali naj sam poiščem rezervne dele, da jih bojo oni brez problema zmontirali, ker jim je jasno da bodo uradni deli stali več kot je avto na trgu vreden.
Pri Legacyu letnika 2005 na uradnem servisu pomoje podiranje motorja na pol + obnova vitalnih delov in sestanava v delu in materialu ni daleč stran od vrednosti avta.
https://www.4turbo.pl/engine-gasket-set ... 8091,40162
Poglej na tem linku...imaš slike in spodaj seznam. Iz slike zgleda da je ta posodobljen alternativen komplet AB100 tudi z MLS tesnilko. Torej je očitno tudi Subaru sam spoznal, da rabi boljše tesnilo, kot je tisto kompozitno.
Na tem linku je cena 300€...sem pa ziher da bi se lahko potrudil pa kje tudi ceneje našel. Mora pa biti original v subaru škatlji. Ker pod podobno kodo tudi kaki aftermarket prodajalci prodajajo "komplet" ki vsebuje zgolj kaj pa vem 20 tesnilk...
HMMM...čeprav sem zdaj na hitro preveril in Victor Reinz prodaja isti komplet za še nekaj manj:
https://www.autodoc.co.uk/reinz/7748474
Prvič da vidim da ima VR ali Ajusa/corteco in podobni dejansko identično vsebino pri tem kompletu.
Res ne morem bolj priporočat tega kompleta. Tukaj imaš vse da motor nikjer ne bo niti kapljice olja spustil naslednjih kaj pa vem...10 let.
Moj motor je prej na vseh vogalih scal olje, zdaj ni več niti sledu o kakšnem spuščanju.
Ampak da bo prav vse suho pod pokrovom motorja boš najverjetneje rabil pretesnit tudi volansko letev, servo pumpo in rezervoar servo olja, in semeringe na menjalniku ki jih je mislim da 5 če ne 6

Mogoče celo potisni cilinder sklopke :P
Lp.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....