Vseen se grem pelat... Zima 2022/23
Re: Vseen se grem pelat... Zima 2022/23
Še kakšno fotko prosim, da si bomo še lažje predstavljali. 
Če bi bil vedež, nebi bil revež 
Kaj je to kamuflaza 

Prebijanje zametov, bi jaz rekel.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
To ga je moralo fejst frezat po snegu

Mi pa le proti domu uživamo ob gledanju prelepe zasnežene narave....podnevi in ponoči.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- markoter
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 645
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
Lokacija piknika 50cm+
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- markoter
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 645
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
Sicer sem navijač za subaruje.. ampak v takih pogojih je pa tole za odtenek hujši stroj.. spredaj kup snega, zadaj dimna zavesa. Sicer po ovinkih NE zavija, ampak naravnost gre pa kot tank
Če bi bil vedež, nebi bil revež 
Matr, celo noč ga je sipalo. Danes zjutraj sem rabil za en kilometer do sosedov skor eno uro ... dvakrat sem kopal avto iz zameta. Teh štosov se ob šestih zjutrej ne grem več, naslednja dva dni bom lepo doma in kofe pil.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Kaj pa če bi "kidalni" piknik naredil?
Pa pridemo z avti do tebe (če ne gre normalno, se odkoplje), pol pa še kaj obrnemo na žaru.
Pa pridemo z avti do tebe (če ne gre normalno, se odkoplje), pol pa še kaj obrnemo na žaru.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Sej bo spet dež, ta sneg ne bo dolg. Kdor želi lahko pride na obisk, jutr bom cel dan doma! V sredo predvidoma tud.
Mimgrede, dons sem videl kaj je to torque steer. Ko je enkrat zlaufalo v klanec gor, ga sploh nisem mogel umirit, po 70-80 cm levo desno je šlo ... pa ma kia simetrične polosovine in prečni motor. Do danes sem bil več ali manj prepričan da to povzročajo neenako dolge polosovine, pri vzdolžnem motorju. Kaže da ne. Sem moral sred klanca spustit gas. Na srečo sem lahko speljal, in potem šel naprej s pol manj gasa, pa ni več skakalo levo-desno.
To povzroča odprt diferencial. Različna dolžina polosovin to samo prej pokaže. Tud subaruji imajo enak problem v klanec in po cnegu.
Različna dolžina polosovin je krneki...
To delajo različne obremenitve posameznega kolesa. Odprt diferencial bo seveda to v snegu lahko izrazito pokazal. Ker nekaj časa eno kolo koplje, ko obrneš volan (ali zapelješ dol iz OK terena) pa drugo in te začne premetavat sem ter tja.
Zanimivo da torque steer zmanjšuje LSD diferencial, ki (lahko še vedno) koristi različno dolge polosi...a TS se hkrati zmanjša?! Kaj pol a so krive polosi al odprt diferencial, ki omogoča da guma z manj oprijema manj pospešuje, tista z več pa bolj in hkrati vleče avto bolj naprej od druge strani, kar seveda pozvroča zavijanje?
Me prav zanima, če bi v primeru tesnetga okolja na asfaltu TS menjal "smer vlečenja" če bi naprimer uporabil eno res slabo in eno res dobro pnevmatiko spredaj na pogonu in nato menjal strani. V snegu je seveda vse potencirano.
To delajo različne obremenitve posameznega kolesa. Odprt diferencial bo seveda to v snegu lahko izrazito pokazal. Ker nekaj časa eno kolo koplje, ko obrneš volan (ali zapelješ dol iz OK terena) pa drugo in te začne premetavat sem ter tja.
Zanimivo da torque steer zmanjšuje LSD diferencial, ki (lahko še vedno) koristi različno dolge polosi...a TS se hkrati zmanjša?! Kaj pol a so krive polosi al odprt diferencial, ki omogoča da guma z manj oprijema manj pospešuje, tista z več pa bolj in hkrati vleče avto bolj naprej od druge strani, kar seveda pozvroča zavijanje?
Me prav zanima, če bi v primeru tesnetga okolja na asfaltu TS menjal "smer vlečenja" če bi naprimer uporabil eno res slabo in eno res dobro pnevmatiko spredaj na pogonu in nato menjal strani. V snegu je seveda vse potencirano.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost