Filmi vredni ogleda

Fotografije, filmi, vici, smešnice...
Odgovori
Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Re: Filmi vredni ogleda

Odgovor Avtor: vrecha » 09. Marec 2022, 12:33

Eden bolj na lahkotni, a čisto gledljivi strani spektra.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... people.png
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2559
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 28. Julij 2022, 08:38

aleks napisal/-a:
19. Februar 2021, 09:10
A je kdo gledal to? Jaz moram še enkrat, je zelo moteča časovnica. Režija, scenarij C. Nolan drugač, (scenariji Inception, Interstellar, Dunkirk, Memento) ...
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5 ... 68_AL_.jpg Tenet
OK, temule sem dal še eno šanso. Audio je totalen crap (reverz dialogi), sem mislil da je kriva moja TV. Ne, tud v kinih so se ljudje pritoževali, razen baje da v IMAXih se da kej razbrat. Nekak tudi nisem uspel s podnapisi, moja TV je glede tega nekaj izbirčna. Ene predvaja (če je "vdelano"), če jih sam dodam v datoteko mi nekak ne uspe da bi TV zaznala podnapise. Torej si tud s tem nisem mogel pomagat pri reverznih dialogih. Najbolj pa me je zmotila zadnja "bitka", ki je res kot en trening paintball-a. Brezvezno, tri ekipe streljajo v prazno, nasprotnikov se praktično ne vid. Liki nasploh v filmu so "tanki". Sem šel potem mal na pogledat po netu, kaj Nolanovi feni kaj pravijo o tem. Menda Nolanov labodji spev, a še sami feni so mnenja, da če je to njegov vrhunec, smo v riti. Bom citiral mnenje, ki tud nekako predstavlja moj vtis: "It seems like it's supposed to be a puzzle movie, except the pieces don't fit."
Z prejšnjimi Inception, Interstellar, celo Dunkirk, nimam nobenih težav, vse sem si ogledal že večkrat in so mi v redu. Razen ene bedarije v Dunkirku, absolutna nelogičnost pristanka lika Toma Hardyja (pilot spittyja) za sovražnikovo linijo ku mu zmanjka goriva - mel je pa čas in višino za prelet "svojih", tko mal za moralo, pa ni da bi mivke za pristanek manjkalo tam ko so čakali na prevoz "njegovi". Tole je pa res bogo. Sem mislil da me jebe časovnica scenarija, pa na konc ni tako. 200 miljonov dolarjev za neki, kar bi bilo boljše v stripu, se men zdi.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 14. November 2022, 22:06

Komur je všeč puščavsko bojevanje, stara tehnika, globoke puščavske patrulje 2. sv. vojne po Libiji, Egiptu.
https://www.imdb.com/title/tt10405370/? ... _sr_srsg_0

Ni film, je serija. Glasba je nenavadna, od svinga do (velik) AC/DC ... ni za vsak okus v kontekstu dobe, ki jo predstavlja.
https://cdn.hmv.com/r/w-640/hmv/files/2 ... ab146c.jpg Nekaj, v glavnem resnične, zgodbe o tem kako je nastala britanska SAS. Preostanek je velik zabave.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 12. Januar 2023, 17:37

Evo, z mislijo na aleksa, da malo odfokusira od YT, MCM ter podobnih pogrošnosti ...
... ena meni precej ok vohuniada ...
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ilm%29.png Tinker Tailor Soldier Spy

Upam, da ne bo sedaj še tega zahejtal, ko je ravno v elementu ... :grim
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 13. Januar 2023, 07:52

U, gledal. Čez vikend pobrišem prah iz zbirke, pogledam ponovno. To je en od tistih, ki se jih splača večkrat videt. Gary Oldman in Colin Firth trgata gate tukaj (no homo, ampak vseen :rock ).

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma
Prispevki: 592
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: SubaruLove » 13. Januar 2023, 13:21

12 mighty ohphans.

MV5BZWMxNzA1NWEtYjgwMC00ZjkwLTljYjYtN2E3ZWIzODJlN2Y4XkEyXkFqcGdeQXVyOTgxNDIzMTY@._V1_.jpg
https://m.imdb.com/title/tt8482584/

Zelo lepa resnična zgodba, ob kateri lahko vsi razmislimo o vnosu vec empatije in upanja v nasa vsakdanja zivljenja :innoc
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. Februar 2023, 09:43

https://s9.mojalbum.com/17370239_175798 ... 093965.jpg

Dolgo je trajalo, preden sem končno pogledal to zadevo ...
Ob polnem zavedanju, da pri tosortnih izdelkih nimam niti malo želje poizkušati biti objektiven ... mi je zelo všeč.

In btw, kot luštno presenečenje - s katerim vozom se peljeta protagonista v Vrata?

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 16. Februar 2023, 11:47

Jaz sem ga pogledal takoj ko je prišel ven, ga bo pa očitno treba spet, ker sem pozabil s čim sta se pripeljala :mrgreen:
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 16. Februar 2023, 13:05

Pišuka, šele zdej, k si to z avtom omenil in sem šel na youtube po "bližnjici" preverit kater avto sta vozila (ker sem pričakvoal zvezdice) sem opazil, da je to dejansko naš slovenski film!

Kje pa to najdeš za "sposodit" ? :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. Februar 2023, 17:04

@LSlabe: tastara dva s Fičakom, tamlada pa z enimi prav dobro nabrušenimi zvezdicami. :inl
Ajd, modelno leto so malo falili glede na čas, ko se je to dogajalo, sem si pa zabeležil, da ga vprašam ob priliki, ali je res imel leta 95 to zadevo, ali gre samo za pesniško pretiravanje v filmu.

@BackW00d: meni je ratalo en TVRip torrent dobit, je že leta tega ... drugače pa ne vem, kje bi se to dalo videti ali kupiti.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 16. Februar 2023, 21:19

Partis ma :sm

Nč več turbo...

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 18. Februar 2023, 13:13

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 19. Februar 2023, 10:32

Direktno se lahko gleda na MMS RTV https://365.rtvslo.si/arhiv/tuji-dokume ... /174935267
Meni ne dela ta link, morda zato, ker nisem v Slo? :annoy
Definitivno na seznamu za pogledat, ko bo možno, tnx. :thup

(precej prosta) Asociacija o filmih na temo ureditve dela za preživetje mi je misel nato potegnila na Parazita, ki so ga par let nazaj precej hvalili, meni pa je bil tako tako, za pogledat sicer, a mi na koncu ni pustil nekega trajnejšega vtisa. Za razliko od istoletnega Sorry We Missed You, ki se me je pa kar dotaknil.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ed_You.jpg

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 20. Februar 2023, 07:38

Zame je to precej nova tema, čeprav imam dokumentarce načeloma dokaj v čislih. Zato kaj drugega sploh ne poznam, bom pa mal pogledal predlagane. Meni link dela, mogoče imajo res geofencing na MMSju.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 21. Februar 2023, 04:47

aleks napisal/-a:
20. Februar 2023, 07:38
Meni link dela, mogoče imajo res geofencing na MMSju.
Očitno res, ker meni tudi ne dela. Lp iz Vietnama :thup

Nč več turbo...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov