Spodrsavanje prednjih koles pri ostrem zavijanju
Re: Spodrsavanje prednjih koles pri ostrem zavijanju
Pozdravljeni, res je, da sem se danes prijavil. In zgleda, da se tudi pri meni začenjajo težave z visko sklopko (Forester 2009). Ko je avto segret, volan do konca na parkplacu - tktktk ... A je kdo v štirikotniku Kranj - Škofja Loka - Ljubljana - Kamnik pripravljen postaviti diagnozo in podati kakšno mnenje, predno naredim kakšno neumnost? Saj vem, da sem zelenec tukaj ...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Podoben zvok lahko izhaja tudi iz slabega homokinetičnega zgloba, ampak ta verjetno ropota tudi ko je hladen. Poleg tega je ta zvok malo manj pridušen in se načeloma da tudi določit, s katere strani prihaja.
Če imaš ročni menjalnik in če se to pokanje pojavi samo po tem, ko se menjalnik že dodobra segreje, potem skoraj ni druge opcije, kot postarana visco zapora v sredinskem diferencialu.
Jaz sem pred dobrim tednom šel na izlet v Varšavo, pa so mi tam mimogrede obnovili sredinski in zadnji visco in pokanje je izginilo.
Če imaš ročni menjalnik in če se to pokanje pojavi samo po tem, ko se menjalnik že dodobra segreje, potem skoraj ni druge opcije, kot postarana visco zapora v sredinskem diferencialu.
Jaz sem pred dobrim tednom šel na izlet v Varšavo, pa so mi tam mimogrede obnovili sredinski in zadnji visco in pokanje je izginilo.
Hvala. V Varšavo se sicer ne bom vozil, verjetno je stroškovno ekvivalentno, če preko spleta iz Katovic naročim tole: https://www.4turbo.pl/center-differenti ... 8091,14868 in upam, da bom imel srečo in bo tole zdržalo vsaj naslednjih 100kkm; zdaj jih je na števcu 208.
Drugače to obnavlja forumaš Karel, ki stvar naredi malce bolj ugodno, pa vsseno prav tako dobro.
Originali zdržijo nekje od 200-250kkm, potem pa ga rabiš mal na svetlo dat, pa ga omladit.
Ponavadi se menja še en ležaj na samem viskotu, ki je v okviru 60€ (al pa še kak € več zarad ukrajine) in pa olje v menjalniku ki ga rabiš cca 4-5 litrov pa hitro gre cena preko 10€ na liter.
Dele je pa pod avtom za slabe dve ure.
Originali zdržijo nekje od 200-250kkm, potem pa ga rabiš mal na svetlo dat, pa ga omladit.
Ponavadi se menja še en ležaj na samem viskotu, ki je v okviru 60€ (al pa še kak € več zarad ukrajine) in pa olje v menjalniku ki ga rabiš cca 4-5 litrov pa hitro gre cena preko 10€ na liter.
Dele je pa pod avtom za slabe dve ure.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Lahko ti naštejem vse stroške:
- avstrijska vinjeta - 9,90€
- češka vinjeta - 13€
- gorivo - 161€
- 2x hotel za dve osebi - 115€
- 2x obnova diferencialov + novo olje (menjalnik in zadnji diff) - 660€
- vključuje razdiranje menjalnika, demontažo in razdiranje zadnjega diferenciala, obnovo in potem sestavljanje nazaj
Men je na wrx-i sou visco in ker nism biu pozoren mi ga je odprlo in nardilo se mal vecji strosek.
Men je odletela šplentna, pa h sreči ni odšla med zobnike
Je pa menjalnik žvižgal za znoret.
Določenim to šplentno požre med zobnike in pol se začne cel žur v menjalniku
Določenim to šplentno požre med zobnike in pol se začne cel žur v menjalniku
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Zadeva je prišla. V torek bova z mehanikom odprla zadevo in se bo videlo, kaj je notri. Upam, da se kaj ne sprehaja po menjalniku ...
No men je lih splenta med zobnike prsla pa so sli zobniki.tko da je blo treba nove narocit
Ali mogoče veš, če je to bila to originalna visko ali je razkuhalo obnovljeno?
ignorance is bliss
Je bila se originalna.ker ima avto samo 181000km prevozenih
Hvala. Potem moja teorija o razkuhanem visku ne drži vode.
ignorance is bliss
Zdravo vsem
Koliko časa naj bi zdržal obnovljen visco?
Sem prebrala celo temo in bom šla po vrsti. Najprej menjava gum, ker imam sprednje zgonjene, sploh desno. Nisem vedela, da je pomembno, da se jih kolobari spredaj in zadaj, moj mehanik ki mi to ureja pa tud ne očitno
Koliko časa naj bi zdržal obnovljen visco?
Sem prebrala celo temo in bom šla po vrsti. Najprej menjava gum, ker imam sprednje zgonjene, sploh desno. Nisem vedela, da je pomembno, da se jih kolobari spredaj in zadaj, moj mehanik ki mi to ureja pa tud ne očitno
Neenakomerni obsegi gum zeeelo skrajšajo življenjsko dobo viskozne sklopke...
ignorance is bliss
Si uredil visco? Sem gledal malo link, pa me zanima ali je isti viako za 5 in 6 MT ali je samo razlika v ležaju pri viscotu?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov