Subaru Outback '08 - DIESEL
Re: Subaru Outback '08 - DIESEL
kolk je pa koštalo vse to, če ni skrivnost.
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
Ni bilo poceni verjetno, nekih 5k€ bi jest reku, ampak ja, kaj pa dobiš danes za ta denar?
Bravo Nightwish, podpiram
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Meniš, da je 5k dovolj?
Sicer pa modra odločitev tole. Hvala za navdih
ignorance is bliss
Končna cifra je že skorajda poslovna skrivnost ...
No, nekaj malega preko 7k je bilo na koncu... Pozna se, da ni bila predvidena menjava glav in šob, ker je to na koncu naneslo dodatnih +3k!! Sem imel v planu zrihtat ozvočenje in montirati šus plate pod motor, menjalnik in diferencial, pa me je na koncu malo stisnilo oz. se je oglasil glas razuma češ, da tega pa ne rabim tko nujno in bo to cilj za bodoče dodelave
No, nekaj malega preko 7k je bilo na koncu... Pozna se, da ni bila predvidena menjava glav in šob, ker je to na koncu naneslo dodatnih +3k!! Sem imel v planu zrihtat ozvočenje in montirati šus plate pod motor, menjalnik in diferencial, pa me je na koncu malo stisnilo oz. se je oglasil glas razuma češ, da tega pa ne rabim tko nujno in bo to cilj za bodoče dodelave
Those who have never truly lived can never truly die!
Ti imaš ročni menjalnik, tako da bo dovolj šus plata samo pod motorjem (karter imaš samo en, večji problem so avtomatiki, kjer ima karter tudi menjalnik in ga lahko zluknjaš na kaki skali, ročnega menjalnika pa ne boš kar tako zlomil tudi če malo podrajsa).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
DPF ni imel veliko s tem, EGR pa ubistvu vse. EGR je taka svinjarija, da škoda govorit...Nightwish napisal/-a: ↑10. Januar 2024, 21:25V kakšnem stanju je bil hladnilnik motorja, ne bi niti razpravljal... Zato o menjavi z novim sploh ni bilo dvoma, le pri naročanju je potrebna pazljivost, ker neke aftermarket zadeve nimajo povsem enakih premerov priklučkov za cevi! Prav tako so bile pregledane in po potrebi zamenjane nekatere cevi ter očiščen intercooler ter kolektorji. Slednji niti niso bili tako zapacani kot bi lahko pričakoval - nekako sva z mehanikom mnenja, da je pomagalo blindiranje EGR in DPF![]()
Kar se same obnove tiče, ti lahko samo čestitamo. Me pa hkrati boli, da 16 let star avto že tolk kaže leta na vsakem vogalu.
Čeprav, saj 16 niti ni tolk malo.
Dejstvo je, da bi ta vložek, ki si ga zdaj dal za obnovo dejansko zgubil v obliki padca cene novejše avta, ki bi ga (če bi ga) kupil.
Če tko gledaš, če ta novejši avto nebi bil nekaj dosti drugačen, res nima smisla. Glede na to da si še nekaj vložil v multimedijo in boljšo svetilnost, se konec koncev vprašaš, če novejši avto sploh kaj več ponudi...
No brat ima 2005/2006/2004 OB-ja, no sej niti ne vem, ker je z vseh vetrov skup sestavljen, pa je tudi že vanjga vložil precej denarja. Ampak, ko zjutraj obrne ključ, prdne iz prve in pelje na konec sveta, če je treba pa še dobro se pelje. Rja je pač rja in 340+ tisoč kilometrov pač terja svoj davek v obliki preventivnega ali kurativnega vzdrževanja.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Hvala za zelo zanimiv in izčrpen opis vsega, kar si naredil! Sklepam, da je v ozadju tudi nekaj čustvene navezanosti na avto, razen tega pa ga poznaš do zadnje pike in tak avto se vedno splača malo bolj poštimat, že zaradi občutka.
Imaš mogoče še kakšne slike obnove?
Imaš mogoče še kakšne slike obnove?
Ja, kar pravilno sklepaš.
Od vseh avtov imam tega najdlje (ravno v naslednjih dneh 10. obletnica) in sem si ga že v samem štartu želel (sicer ne ravno dizla
). Predvsem oblikovno je od vseh ostalih modelov meni osebno najljubši in seveda najbolj praktičen.
Me matra, saj sem vendarle toliko razumen, da vem, da ni več ravno neke racionalne računice vlagati toliko v tako star avto - ampak kaj hočeš... Zdaj debata o tem, koliko se splača ali ne vlagat v tako star avto, je stvar posameznika in predvsem osebnosti lastnika. Tudi oldtimerji so stari avti in ravno tako bodo nekoč naši, če bomo skrbeli zanje. Sam osebno sem se odločil, da mi bo ta služil, dokler bo. Če mu bo usojeno, da ga doleti kakšna bolj žalostna usoda, pa nimam ravno veliko vpliva. Tudi za konja, če lepo skrbiš zanj, ti služi zvesto 25- 30 let!
Za primerjavo - gledam okoli kolege in sodelavce, ki so dali še zadnji cent da so si kupili katerega od "svete nemške trojice" ali pa "ljudski avto" in potem že po nekaj mesecih poslušam kako jim crkne kakšen senzor. Pred to diagnozo pa seveda porabijo ničkoliko časa in živcev, da se dejansko pride do te ugotovitve. In potem itak varčujejo na servisnih intervalih, kopijah rezervnih delov, itd. itd. ...
Ne bom rekel, da sam nisem kdaj varčeval pri servisnih posegih, a izkušnje so me izučile, da kopija ni ravno najcenejša. In tudi pri starejšem avtu me ni potem strah kaj sam postorit na njem. Saj ima že tudi ta kar nekaj senzorjev, ni pa tako nabit z vso moderno tehnologijo, da ne bi mogel sam, brez računalnika in ustreznega znanja, kaj povsem osnovnega tudi sam popravit.
Še vedno na koncu premaga tisti faktor osebnega zadovoljstva, ko se približaš avtu in se ti začne, vsaj v podzavesti, risati na obrazu nasmešek ob misli, da te čaka za volanom še ena nova dogodivščina ali pa vsaj "domačno okolje" med potjo od točke A do točke B.
... In ne, nimam nekih vmesnih slik obnove, razen kar se tiče luči, ki sem jih obnavljal sam in so bile fotke bolj za mojo dušo (primerjava prej in potem). Je pa dejansko sam opis opravljenega dela dovolj nazoren. Sem videl med obnovo, da je tu in tam kakšna pikica rje na sami pločevini, vendar bo to projekt za kakšno naslednjo sezono. Važno, da so podvozje, motor in še kakšna malenkost zdaj v "tipitop" stanju!
Me matra, saj sem vendarle toliko razumen, da vem, da ni več ravno neke racionalne računice vlagati toliko v tako star avto - ampak kaj hočeš... Zdaj debata o tem, koliko se splača ali ne vlagat v tako star avto, je stvar posameznika in predvsem osebnosti lastnika. Tudi oldtimerji so stari avti in ravno tako bodo nekoč naši, če bomo skrbeli zanje. Sam osebno sem se odločil, da mi bo ta služil, dokler bo. Če mu bo usojeno, da ga doleti kakšna bolj žalostna usoda, pa nimam ravno veliko vpliva. Tudi za konja, če lepo skrbiš zanj, ti služi zvesto 25- 30 let!
Za primerjavo - gledam okoli kolege in sodelavce, ki so dali še zadnji cent da so si kupili katerega od "svete nemške trojice" ali pa "ljudski avto" in potem že po nekaj mesecih poslušam kako jim crkne kakšen senzor. Pred to diagnozo pa seveda porabijo ničkoliko časa in živcev, da se dejansko pride do te ugotovitve. In potem itak varčujejo na servisnih intervalih, kopijah rezervnih delov, itd. itd. ...
Ne bom rekel, da sam nisem kdaj varčeval pri servisnih posegih, a izkušnje so me izučile, da kopija ni ravno najcenejša. In tudi pri starejšem avtu me ni potem strah kaj sam postorit na njem. Saj ima že tudi ta kar nekaj senzorjev, ni pa tako nabit z vso moderno tehnologijo, da ne bi mogel sam, brez računalnika in ustreznega znanja, kaj povsem osnovnega tudi sam popravit.
Še vedno na koncu premaga tisti faktor osebnega zadovoljstva, ko se približaš avtu in se ti začne, vsaj v podzavesti, risati na obrazu nasmešek ob misli, da te čaka za volanom še ena nova dogodivščina ali pa vsaj "domačno okolje" med potjo od točke A do točke B.
... In ne, nimam nekih vmesnih slik obnove, razen kar se tiče luči, ki sem jih obnavljal sam in so bile fotke bolj za mojo dušo (primerjava prej in potem). Je pa dejansko sam opis opravljenega dela dovolj nazoren. Sem videl med obnovo, da je tu in tam kakšna pikica rje na sami pločevini, vendar bo to projekt za kakšno naslednjo sezono. Važno, da so podvozje, motor in še kakšna malenkost zdaj v "tipitop" stanju!
Those who have never truly lived can never truly die!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov