lamda enih 120 Denso
za original katalizator ti rajš ne povem kolk košta
System too rich ti je serviser predlagal menjavo katalizatorja? To se ti zdi OK? Al je ta menjava izhajala iz kakega vzporednega problema?
400kkm bo zdej zdej...
Samo kot zanimivost - to je bil moj katalizator, ko je avto še šel čez tehničnega, le občasno je javil P0420... To je 'izhod' iz katalizatorja, ko je prirobnica za drugi del izpuha.danci1973 napisal/-a: ↑08. Februar 2024, 10:40Kar se tiče P0420 - če je katalizator še prvi, je pri teh kilometrih povsem možno, da je dejansko izrabljen. Na mojem 2.0R se je videlo, da je del katalizatorja bil sesut in menjava (kupil sem rabljenega, ampak vizualno je satovje bilo videti v redu) je P0420 rešila.
Kdaj je bil zadnjič obnovljen uparjalnik?Perezvon napisal/-a: ↑08. Februar 2024, 15:20To, da injektorji puščajo, sem mislil tudi jaz in Kržič. Vendar mi dvoje stvari govori proti tej hipotezi:
- avto lepo vžge po zadnji vožnji na plin, če je bila predprejšnja na bencin (če bi injektorji puščali plin, bi ga moralo od zadnje vožnje na plin zaliti s plinom, pa ga ne)
- če vozim na plin prve pol ure in nato še 1 uro na bencin, avto ugasnem in čez eno uro spet ne vžge, čeprav bi moralo v tej zadnji uri pobrati plin, če bi puščal, skupaj s porabljenim bencinom in zrakom med vožnjo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost