P: Marantz 2220B
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
P: Marantz 2220B
Za vintage sladokusce.
265€
Dodam še paket snap-in ledic za turkizno modro skalo če je komu bolj všeč.
265€
Dodam še paket snap-in ledic za turkizno modro skalo če je komu bolj všeč.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Re: P: Marantz 2220B
ql, sam imam 2018 model, s plavimi lučkami 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
2218 misliš?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Hehe, jaz pa sem mislil, da je moj Marantz star... Pa je proti temu kar mladenič.
A temu še delajo vsa stikala In potenciometri?
https://www.hifi-wiki.de/images/f/f7/Ma ... 0_DC-1.jpg
A temu še delajo vsa stikala In potenciometri?
https://www.hifi-wiki.de/images/f/f7/Ma ... 0_DC-1.jpg
Itak. Marantz rulzzz. Old school hifi.
Iz 80s serie katere fotko si obesil, je imel žlahtnik PM350 in home made 3way Hecote.
Damn. Lost my hearing.
Nekje na podstrešju pri garndmoms mam še st 450L analogno digitalni tuner. Ti ga šenkam če češ.
Prava zbirka pa je doma...
Iz 80s serie katere fotko si obesil, je imel žlahtnik PM350 in home made 3way Hecote.
Nekje na podstrešju pri garndmoms mam še st 450L analogno digitalni tuner. Ti ga šenkam če češ.
Prava zbirka pa je doma...
Bom še jest malo posmetil temo, imam 2238 model in iščem gumb tonskih kontrol + kompletno stikalo za sekundarne zvočnike.
In ja kar se tiče zvoka morm rečt da je čisto druga zgodba kot Rotel RA-970BX, s katerim sem poganjal zvočnike.
In ja kar se tiče zvoka morm rečt da je čisto druga zgodba kot Rotel RA-970BX, s katerim sem poganjal zvočnike.
The only treasure my car came with was rust...
Hm, gumb je dvojni če prav vem ta bo težka. Sicer ga dobiš na ebay samo poceni ne bo. Kakor tudi stikalo ne. Na donor unit se jaz ne bi zanašal ker zadeva je redkost ta isti model pa sploh.
Jaz bom imel (nekoč) 2230 za v kose ker rabim desni amp board s heat sinkom in outputi. Namreč v zbirki imam 2230 ki ima gravirano zlato faceplato in je silna redkost, pa mu desni amp manjka. Ko ga dobim bi ti komot dal push stikalo ce sem te prav razumel, z gumbi si pa ne bova mogla veliko pomagati, saj pri 30tki so enojni.
Je pa 2238 že kar pošast kar se zvoka in moči tiče. Itak so bili marantzi v 70ih podcenjeni kar se rms-a tiče.
Sestri sem zrihtal 2238B, novejšo serijo pa je ornk žival. Je imela prej novega PM8006 pa ga je starina zaprašil k sipa. Oba imava tower Klipsche, ona sicer 6,5" jaz pa 8. Samo ko to zakurblaš... Hua.
Jaz bom imel (nekoč) 2230 za v kose ker rabim desni amp board s heat sinkom in outputi. Namreč v zbirki imam 2230 ki ima gravirano zlato faceplato in je silna redkost, pa mu desni amp manjka. Ko ga dobim bi ti komot dal push stikalo ce sem te prav razumel, z gumbi si pa ne bova mogla veliko pomagati, saj pri 30tki so enojni.
Je pa 2238 že kar pošast kar se zvoka in moči tiče. Itak so bili marantzi v 70ih podcenjeni kar se rms-a tiče.
Sestri sem zrihtal 2238B, novejšo serijo pa je ornk žival. Je imela prej novega PM8006 pa ga je starina zaprašil k sipa. Oba imava tower Klipsche, ona sicer 6,5" jaz pa 8. Samo ko to zakurblaš... Hua.
Sicer pa ne smetiš, sem vsesel, že sam sem mislil odpreti kako audio temo pa sem misli da to nikogar ne zanima. Ker hoby je tak da v v real lifeu nimam veliko sogovornikov, pa potem bolj "najedam" američanom. 
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Huh Full vitnage, jp.
30centi wooferji kr butnejo zihrih. Tistle Marantz ima bolj 20-25W kot 18 pa po specs. Sem imel kakšne dva. Pa 2216B tudi.
Boxi 92db izkoristka. Nice.
Moji pa 98db, kar je fajn, jih lahko poganjam tudi z 2010 baby Marantzem ki ima le 10W/ch rms. Špila pa kot jumbo-jet. Včasih še sam ne morem verjet se s Sabino kar spogledujeva.
30centi wooferji kr butnejo zihrih. Tistle Marantz ima bolj 20-25W kot 18 pa po specs. Sem imel kakšne dva. Pa 2216B tudi.
Boxi 92db izkoristka. Nice.
Moji pa 98db, kar je fajn, jih lahko poganjam tudi z 2010 baby Marantzem ki ima le 10W/ch rms. Špila pa kot jumbo-jet. Včasih še sam ne morem verjet se s Sabino kar spogledujeva.
je kr ql ja, ni pa to lih za kakšen hud party, tja do polovice glasnosti je super zvok, več je pa bz, mu manjka power
iščem pa en spodoben gramofon, če ima kdo kaj?
iščem pa en spodoben gramofon, če ima kdo kaj?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Drži gumb je dvojni, sej ubistvu je tudi za glasnost poškodovan (očitno je bil mnogo let v kleti + še brcali so ga - vsaj tko zgleda), no zdej je že porihtan, manjkajo pa omenjene malenkosti.
Moram si pa vzeti čas in porihtatat Grundig Audiorama 4000 zvočnike.
Kere zvočnike pa imaš da imajo 98db izkoristka ?
The only treasure my car came with was rust...
Klipsch RP280F
Sicer jaz prakticiram tako. Vintage 70-79 hifi receiver (v bistvu imam same Marantze) in moderni zvočniki.
"Javna subjektivna tajna" je da je audio pri zvočnikih skozi leta napredoval pri amplifikaciji pa (kakor) nazadoval.
No po funkcijah ne, pač pa po kvaliteti reprodukcije. Ok če vzamemo namesto basic HT kak bolj resen 2ch ojačevalec bo seveda tud ok. Pa tudi cena.
Če upoštevamo 3D modeliranje cnc izvedbo in računalniško podporo simulacij potem je lahko logičo da so moderni zvočniki top.
Po drugi strani pa je Paul W. Klipsch kot EE in delno fizik že 1946 naredil zvočnike, ki jih v enaki izvedbi prodajajo še dandanes. Tako da...
Kakorkoli, Marantz je famous po svojem mellow neutrujajočem 3 martini soundu, Klipschi pa so zavoljo troblje nekaterim pain in the ass (beri ear).
Čeprav sem testiral med drugim tudi s Sony-em str7055A ki je bolj svetel ne bi mogel reči da so Klipschi harsh. Ampak ok jaz imam poškodovan sluh tako da nisem neka huda referenca.
No in ta kombo kjer Marantz zgladi oz polika "harshness" Klipschev se mi zdi bomba.
Sem poslušal sistem Focal sopra in Devialet amp kjer en box stane cca 7K€ pa mi je bilo bolj meeeh.
Je pa seveda odvisno od ušesa.
Sicer jaz prakticiram tako. Vintage 70-79 hifi receiver (v bistvu imam same Marantze) in moderni zvočniki.
"Javna subjektivna tajna" je da je audio pri zvočnikih skozi leta napredoval pri amplifikaciji pa (kakor) nazadoval.
No po funkcijah ne, pač pa po kvaliteti reprodukcije. Ok če vzamemo namesto basic HT kak bolj resen 2ch ojačevalec bo seveda tud ok. Pa tudi cena.
Če upoštevamo 3D modeliranje cnc izvedbo in računalniško podporo simulacij potem je lahko logičo da so moderni zvočniki top.
Po drugi strani pa je Paul W. Klipsch kot EE in delno fizik že 1946 naredil zvočnike, ki jih v enaki izvedbi prodajajo še dandanes. Tako da...
Kakorkoli, Marantz je famous po svojem mellow neutrujajočem 3 martini soundu, Klipschi pa so zavoljo troblje nekaterim pain in the ass (beri ear).
Čeprav sem testiral med drugim tudi s Sony-em str7055A ki je bolj svetel ne bi mogel reči da so Klipschi harsh. Ampak ok jaz imam poškodovan sluh tako da nisem neka huda referenca.
No in ta kombo kjer Marantz zgladi oz polika "harshness" Klipschev se mi zdi bomba.
Sem poslušal sistem Focal sopra in Devialet amp kjer en box stane cca 7K€ pa mi je bilo bolj meeeh.
Je pa seveda odvisno od ušesa.
Aja,Grundig Audiorama 4000.
Ql. Madona kot bi prišli iz Starwarsev ali kake vintage Bondijade.

Ql. Madona kot bi prišli iz Starwarsev ali kake vintage Bondijade.
Grundig CF 1870 meni deluje že od leta 1985 (na sliki na desni strani - na levi je 1850 - samo en kasetar).
https://hifi-wiki.com/images/4/4b/Grund ... t-1985.jpg
https://hifi-wiki.com/index.php/Grundig_CF_1850
https://hifi-wiki.com/images/4/4b/Grund ... t-1985.jpg
https://hifi-wiki.com/index.php/Grundig_CF_1850
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov