Nič več mlahavega... puše za menjalnik
Re: Nič več mlahavega... puše za menjalnik
Seveda se lahko reduktor vklaplja in izklaplja med vožnjo, pač pohodiš sklopko in prestaviš.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Jaz sem ga redno v rikvercu preklapljal. Folk je sicer čudno gledal ko sem dal v 2. prestavo v rikvercu, ampak nič ne de
V reduktor pa sem dajal med vožnjo pred vsakim ornk hribom, ali prelazom, namesto da voziš potem 2.3. brzina daš v reduktor in cel hrib zvoziš z 4. prestavo, brez menjanja. Zmaga!
V reduktor pa sem dajal med vožnjo pred vsakim ornk hribom, ali prelazom, namesto da voziš potem 2.3. brzina daš v reduktor in cel hrib zvoziš z 4. prestavo, brez menjanja. Zmaga!
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Sem sprobal in je res tako kot vsi pravite, ni problema za subija.
Mal za hec mal za res:
Pravijo da prvo kar crkne na subaruju je šofer
Mal za hec mal za res:
Pravijo da prvo kar crkne na subaruju je šofer
Tole zadnje ni res. Subaru je neuničljiv stroj, le če je stalno vzdrževan.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
In se menja potrošni material preden crkne.Thomas22 napisal/-a:Tole zadnje ni res. Subaru je neuničljiv stroj, le če je stalno vzdrževan.
Za vikend sem se lotil mlahave ročice na mojem legacyu. Pred tem sem naredil domačo nalogo in se pozanimal glede dobave puš oz. celotnega prestavnega zgloba. Iskal sem najcenejšo varijanto. Po nekaj klikih najdem nek ruski forum in na njem prikazano obnovo zgloba. Mal preberem in ugotovim da je mojster pri obnovi uporabil puše od neke Kie, ki naj bi bile cenejše od Subarujevih.
Ker delam v skladišču z avtodeli naslednji dan preverim kataloške. Izkaže se, da so puše skoraj identične. Naročim 6 kom. in čakam da pridejo.
No v nedeljo sem se lotil menjave puš. Najprej sem avto zapeljal na rampe, da sem imel dovolj prostora za delo.
Najprej sem razstavil prestavno ročico in zamenjal pušo v njej. Mislil sem, da so puše iste kot na zglobu, vendar je puša po premeru večja. K sreči sem v delavnici našel neko gumo, ki je bila po premeru primerna le skrajšati sem jo moral in stisniti v prestavno ročico. Originalne gume sploh ni bilo več.
Nato se vržem pod avto in se lotim demontaže prestavnega zgloba. Prostora je bolj malo. Potrebno je izbiti zatič in odviti vijak ter odstraniti vzmet, ki vrača prestavno ročico iz 1 prestave proti sredinski poziciji. Zatič sem najlažje izbil tako, da sem prestavil v 5. prestavo. Nato sem odvil še vijak in zglob sem imel v rokah. Puše sem menjal samo v zglobu. Na vzvodu, ki gre v kabino do ročice so bile menjane verjetno ob menjavi sklopke.
Da pridemo do puš je potrebno pobrusiti pin, ki zglob drži skupaj. Tako zadeva pade narazen. Tudi na zglobu ni bilo nobenih puš, samo ogromen luft
Ker delam v skladišču z avtodeli naslednji dan preverim kataloške. Izkaže se, da so puše skoraj identične. Naročim 6 kom. in čakam da pridejo.
No v nedeljo sem se lotil menjave puš. Najprej sem avto zapeljal na rampe, da sem imel dovolj prostora za delo.
Najprej sem razstavil prestavno ročico in zamenjal pušo v njej. Mislil sem, da so puše iste kot na zglobu, vendar je puša po premeru večja. K sreči sem v delavnici našel neko gumo, ki je bila po premeru primerna le skrajšati sem jo moral in stisniti v prestavno ročico. Originalne gume sploh ni bilo več.
Nato se vržem pod avto in se lotim demontaže prestavnega zgloba. Prostora je bolj malo. Potrebno je izbiti zatič in odviti vijak ter odstraniti vzmet, ki vrača prestavno ročico iz 1 prestave proti sredinski poziciji. Zatič sem najlažje izbil tako, da sem prestavil v 5. prestavo. Nato sem odvil še vijak in zglob sem imel v rokah. Puše sem menjal samo v zglobu. Na vzvodu, ki gre v kabino do ročice so bile menjane verjetno ob menjavi sklopke.
Da pridemo do puš je potrebno pobrusiti pin, ki zglob drži skupaj. Tako zadeva pade narazen. Tudi na zglobu ni bilo nobenih puš, samo ogromen luft
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Subaru Legacy 2.0 GL
Ko sem dobil zglob narazen sem zadevo malce očistil in podmazal ter puše stisnil v zglob. Poiskal sem še M10 vijak primerne dolžine in zglob sestavil.
Zglob sem zmontiral nazaj v avto. Malo me je hecala vzmet, ki vrača prestavno ročico v sredinsko pozicijo a mi je na koncu uspelo. Sedaj se šalta z velikim užitkom in brez lovljenje prestavne ročice po celotni kabini
Za zamenjavo se torej rabi 2 oz 4 puše, če jih menjamo tudi na vzvodu, ki povezuje zglob in prestavno ročico. Mislim da so puše iste kot v zglobu, lahko da se motim!
Kataloška številka puš je K KKY0146062, cena okoli 4€ kos.
Zglob sem zmontiral nazaj v avto. Malo me je hecala vzmet, ki vrača prestavno ročico v sredinsko pozicijo a mi je na koncu uspelo. Sedaj se šalta z velikim užitkom in brez lovljenje prestavne ročice po celotni kabini
Za zamenjavo se torej rabi 2 oz 4 puše, če jih menjamo tudi na vzvodu, ki povezuje zglob in prestavno ročico. Mislim da so puše iste kot v zglobu, lahko da se motim!
Kataloška številka puš je K KKY0146062, cena okoli 4€ kos.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Subaru Legacy 2.0 GL
Ali kdo ve kako je s temi pušami in vzmetjo pri legacyju BP (2004). Kdo to menjal? Mogoče OEM cifre? Hvala 
ignorance is bliss
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Jaz sem pri svojem zamenjal puše, ker je meni ena čisto razpadla in sem imel ene 15 cm lufta... Pri mojem menjalniku (6MT) ni zunanje vzmeti.
Puše pa sem naročil od enega avstralca (Corgy Werx).
Puše pa sem naročil od enega avstralca (Corgy Werx).
Moja ima 5MT. Ko sem gledal po oem katalogu, je tam kar nekaj delov...Kaj bi bilo smiselno menjat?
ignorance is bliss
Smiselno je zamenjat vseh 6 puš. To bo naredilo največjo razliko. Treba je tudi predelat kardanček, da lahko zamenjaš puše. Lahko pa kupiš cel nov kardanček.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Jaz sem na mojem menjal 6 puš - 4 na 'križu' in 2 na strani ročice. Mislim, da sem zamenjal tudi 35036, za 35035*A pa nisem ziher - mislim, da nisem.
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... inkage.jpg
Tam, kjer sta puščici, sta tudi puši, ampak jih Subaru v katalogu ni narisal - itak jih ne prodaja posebej, original lahko kupiš lahko samo cel ta zglob.
https://partsouq.com/assets/tesseract/a ... G000-2.jpg https://partsouq.com/assets/tesseract/a ... 6AG000.jpg
Na tej povezavi je tudi navodilo za menjavo puš (KnuckleInstallation(Draft#3).pdf).
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... inkage.jpg
Tam, kjer sta puščici, sta tudi puši, ampak jih Subaru v katalogu ni narisal - itak jih ne prodaja posebej, original lahko kupiš lahko samo cel ta zglob.
https://partsouq.com/assets/tesseract/a ... G000-2.jpg https://partsouq.com/assets/tesseract/a ... 6AG000.jpg
Na tej povezavi je tudi navodilo za menjavo puš (KnuckleInstallation(Draft#3).pdf).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost