Subaru Forester 2.0 dizel 2010 - napaka P0219
-
Robert2024
- Novinec
- Prispevki: 18
Subaru Forester 2.0 dizel 2010 - napaka P0219
Pozdravljeni,
Prvo da opišem problem;
- avto se je zavrtel v visoke obrate in nato ugasnil
- trenutno ne vžge
- kazalec za obrate se ne premika
Na diagnostiki mi izpiše P0219 Engine overspeed condition
Zanima me kje se nahaja senzor hitrosti? N menjalniku spodaj ga ni.....pregledal sem youtube pa ne najdem.
Prosim za pomoč.
Hvala,
Prvo da opišem problem;
- avto se je zavrtel v visoke obrate in nato ugasnil
- trenutno ne vžge
- kazalec za obrate se ne premika
Na diagnostiki mi izpiše P0219 Engine overspeed condition
Zanima me kje se nahaja senzor hitrosti? N menjalniku spodaj ga ni.....pregledal sem youtube pa ne najdem.
Prosim za pomoč.
Hvala,
Re: Subaru Forester 2.0 dizel 2010 - napaka P0219
Engine overspeed se nanaša na obrate, tako, da, če sumiš senzor potem preveri senzor glavne pa mogoče še odmične gredi. Tule je opisan podoben problem, ki pa se je precej slabo končal:
https://www.reddit.com/r/subaru/s/zRldUXODwG
Je bil Money-shift ali kak drug pripetljaj?
Diagnostika bi med verglanjem morala kazat obrate, če jih ne, potem senzor ne zaznava zobov na gredi. Al je senzor hin, al je pa vse polomilo
Ne vidim razloga, da bi senzor crknil zaradi prevelikih obratov. Držim pesti, da je kaj majhnega...
Diagnostika bi med verglanjem morala kazat obrate, če jih ne, potem senzor ne zaznava zobov na gredi. Al je senzor hin, al je pa vse polomilo
Ne vidim razloga, da bi senzor crknil zaradi prevelikih obratov. Držim pesti, da je kaj majhnega...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
-
Robert2024
- Novinec
Mi jih lahko prosim označiš na sliki kje so oziroma opišeš kateri je pravi?strumf666 napisal/-a: ↑18. September 2024, 13:46Engine overspeed se nanaša na obrate, tako, da, če sumiš senzor potem preveri senzor glavne pa mogoče še odmične gredi. Tule je opisan podoben problem, ki pa se je precej slabo končal:
Hvala
https://www.subaruforester.org/threads/ ... al.816601/
Tule boš našel.
Olje/filter/karter si preveril? Pa s testerjem napako pobrisat?
Tule boš našel.
-
Robert2024
- Novinec
Hvala.strumf666 napisal/-a: ↑18. September 2024, 22:05https://www.subaruforester.org/threads/ ... al.816601/
Tule boš našel.
Ja napako sem pobrisal.
Kot pravim avto vergla in glih za glih da ne vžge.
Upam, da je ta senzor....da ne bom kupoval enega pa drugega pa tretjega
Lp,
Senzorja za hitrost ne boš našel,ker računalnik bere hitrost z ABS senzorjev. Če ti je motor ušel v (iberture) je skoraj sigurno svoje delo opravil tako da ne kupuj ničesar dokler ne ugotoviš stanje motorja...
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
-
Robert2024
- Novinec
Ok hvala.
Marsikaj pošfaufam sam tu pa res ne vem...bo treba nekak zapeljat do mehanika.
Drugač pa olje je ok,...hladilna tekočina je ok....
Bomo kmalu vidli...
-
Robert2024
- Novinec
Tako, da dam še en epilog celotni zgodbi.
Avto je bil pri mehaniku 3 mesece in šele zdaj je pogruntal, da je kao zaribal en cilinder in da je strošek popravila cca 2000 eur.
Prvo je rekel, da so injektorji - še sreča da nismo kupili nove ampak sem jih vzel prek ebaya rabljene....in ko je to zamenjal je šele rekel, da je šel cilinder.
Avto je drugač lepotno v piko. Kaj zdaj naredit:
- si delat strošek s popravilom
- najdet drugi motor
- ali prodat avto takšen kot je
Avto drugač zdaj dela sam je slišat nabijanje (posnamem ko pride jutri oz v teh dneh domov)
Ta mehanik od mene več ne vidi avta!!! - ker 3 mesce pacat pa nič spqacat je pa tud en k.....
Lp,
Avto je bil pri mehaniku 3 mesece in šele zdaj je pogruntal, da je kao zaribal en cilinder in da je strošek popravila cca 2000 eur.
Prvo je rekel, da so injektorji - še sreča da nismo kupili nove ampak sem jih vzel prek ebaya rabljene....in ko je to zamenjal je šele rekel, da je šel cilinder.
Avto je drugač lepotno v piko. Kaj zdaj naredit:
- si delat strošek s popravilom
- najdet drugi motor
- ali prodat avto takšen kot je
Avto drugač zdaj dela sam je slišat nabijanje (posnamem ko pride jutri oz v teh dneh domov)
Ta mehanik od mene več ne vidi avta!!! - ker 3 mesce pacat pa nič spqacat je pa tud en k.....
Lp,
Bencinsko mašino 2.0 not montirat, pa bo avto še dolga leta delal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
-
Robert2024
- Novinec
Izvedljivo je. Samo motor z vso elektriko in računalnikom moraš dobiti. Verjetno iz kakega enakega razbitega bencinarja.
Dela je pa veliko.
Dela je pa veliko.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
''motor z vso elektriko in računalnikom...'' Plus tank, plus izpuh, plus volanska letev, plus menjalnik, kardan, diferencial, števci, ključi, imobilizator, ročka menjalnika, ročka reduktorja, plastike okoli ročke, harness po celem avtu,...
Potrebuješ cel razbit avto, drugače bo manjkalo preveč stvari.
In potem pride še homologacija. Možno je vse to naredit, verjetno pa ni smiselno.
Potrebuješ cel razbit avto, drugače bo manjkalo preveč stvari.
In potem pride še homologacija. Možno je vse to naredit, verjetno pa ni smiselno.
Zakaj volansko letev? Števce? Kardan? harness?
2.0 bencin in 2.0 dizel sta enaka avta z enakimi kabli za elektriko razpeljanimi po avtu. števec bo brez problema kazal podatke pravilno, ker jih dobi iz senzorjev. Volanska letev je po moje tudi enaka pri tem letniku.
Menjalnik pa zadnji diff mogoče, ampak za začetek je tudi dizlov čisto dober.
2.0 bencin in 2.0 dizel sta enaka avta z enakimi kabli za elektriko razpeljanimi po avtu. števec bo brez problema kazal podatke pravilno, ker jih dobi iz senzorjev. Volanska letev je po moje tudi enaka pri tem letniku.
Menjalnik pa zadnji diff mogoče, ampak za začetek je tudi dizlov čisto dober.
Dizel ima električno volansko letev, bencinar pa hidravlično s pumpo na jermenu. Posledično ima dizel drugačen harness, ker ima konektor na letvi, bencinar pa ne.
Števce zato, ker ima dizel obratomer z manjšim območjem kot bencinar.
Dizlov menjalnik je super za avtocesto, za speljevanje pa ne. Občutek je podoben, kot da bi speljeval v 2. prestavi. Te lastnosti v Foriju pa niso ravno zaželjene...
Števce zato, ker ima dizel obratomer z manjšim območjem kot bencinar.
Dizlov menjalnik je super za avtocesto, za speljevanje pa ne. Občutek je podoben, kot da bi speljeval v 2. prestavi. Te lastnosti v Foriju pa niso ravno zaželjene...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov