Vrechova kuča lutajuča: MB Sprinter 308D - Helmut

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
Kamion
Uporabnik foruma
Prispevki: 748
Kraj: Vipavska dolina

Re: Vrechova kuča lutajuča: MB Sprinter 308D - Helmut

Odgovor Avtor: Kamion » 13. Marec 2024, 08:12

Js uporabljam FluidFilm za zaščito pred rjo:
- za votle dele: FluidFilm NAS
- za zunanje dele: FluidFilm A kot osnova in nato čez PermaFilm

A in NAS se lahko nanašata tudi čez rjo, saj prodreta v pore, izpodrineta vodo in rjavenje se zaustavi.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.

Love. It's What Makes a Subaru a Subaru

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1397
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 29. Januar 2025, 08:44

I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2540
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 29. Januar 2025, 11:23

Matr kaki fajn tereni za ribičijo. Pa nikjer nikogar, sem kar zavisten.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 30. Januar 2025, 09:04

A veš da imam s seboj celo osnovni ribiški pribor, samo se sila redko spravim lovit?
Drugače me na teh obalah kar pisano gledajo, ko sestavim zadevo - en 5.5 m kol iz Maroka, tam je bilo treba pač metati 250g svince čez pas valov, ki se lomijo na obalo, še kar daleč, vsaj zame, ker se tega res poredko lotim. Prvič sem prišel v Maroko s takšnole 3m palico od doma
https://blogger.googleusercontent.com/i ... ala-13.jpg
... je rekel kolega lokalec "to pa ne bo šlo" in res ni, pa sem zamenjal takrat za nekaj lokalnega in imam še sedaj to s seboj. :)
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 30. Januar 2025, 12:23

Ja, za surfcasting. Ampak tereni s tvojih slikc, in predvsem letni čas, pogojujejo lov na pelagične plenilke in glavonožce. Zato je dovolj ena špinarca akcije 15-40g z mehko špico 2.40m, in ena 2500 rolca (sam sem poceni to kupil v dekatlonu). Zraven zbirka pušč iz aliexpressa (velikost 3.0), in silikončkov, mogoče kaka poceni žlica abu 15g v dizajnu sardine in ena srebrna. Pozimi se lovi blizu obale. Če je bonaca probaš na sipe in lignje, če so valovi pa na pelagične roparice, šparide. Če nič drugega si naloviš vabe za surfcast. In, ko maš palco za surfcast v pesek zapičeno in čakaš da kaj prime, vmes lahko še vedno s tamalo špinarco probavaš blizu kaj ujet.
BTW, dog envy. Danes ponoč se mi je spet od psov sanjalo.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 30. Januar 2025, 13:54

... definitivno še ena stvar na ToDo listi, da se jo lotim in malo naučim, kako in kaj in kdaj, ker do sedaj tole pri meni zelo po naklučju in navdihu špila. S temu primernimi rezultati. :up

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 821
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 30. Januar 2025, 17:40

Jeszt sem moji nabavil za 300€ opreme, pa bi cekine bolje naložil v ribarnicah... :mrgreen: :mrgreen:

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 30. Januar 2025, 18:39

icko napisal/-a:
30. Januar 2025, 17:40
Jeszt sem moji nabavil za 300€ opreme, pa bi cekine bolje naložil v ribarnicah... :mrgreen: :mrgreen:
Dekatlon. No faking way dobit cenej in bolje opremo za ribičijo. Če nimajo v LJ, skočiš v Dekatlon Milje na poti na morje. Tam imajo dosti boljšo izbiro, ne vem zakaj minirajo oddelek za ribolov na Rudniku. V BTC se še kaj dobi, Rudnik je pa poden.
Za omenjeno ne rabiš velik, sem že omenil.
- 2 kosa tega (najdi 10 ali 15 gramske), eno srebrno ali belo in eno modro https://www.sportfish.co.uk/media/catal ... h=&canvas=: žlica abu toby
- nekaj kosov tega velikosti 55 mm in 105 mm https://m.media-amazon.com/images/I/51CDADX+l8L.jpg raglu, bele in modre barve
- nekaj tonečih bombard za raglu 20 g
Za ribolov bombarda plus raglu poišči italjanske videje na YT "bombarda e raglou". Ne rabiš štekat italjansko, sam glej. Robo najdeš poceni na aliexpress ali temu. Bodi pozoren na opisane velikosti in barve. Za brancine poišči obalo kjer je blizu trava (na slikah Vreče je to povsod), meči paraleleno z obalo za brancina; in pravokotno za skale, vdolbine, itd, za šparide. Brancin bo planil iz trave ali izza kamna tudi v zelo plitvi vodi.
- en set ali dva velikosti 3.0 za lignje in sipe https://vi.aliexpress.com/item/10050079 ... ry_from%3A poceni na aliexpressu, pogosto pa tudi v dekatlonu. Na YT poglej videje za edukacijo za egging na kalamare in sipe, če še ne znaš (se nekoliko razlikuje). V bonaci na sipe in lignje (ligenj najbolje ponoči), v valovih na roparice (slabše kot je vreme, bolje). Dober prijem.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 30. Januar 2025, 18:59

Aja še to. Ne pretiravaj pri vabah, čeprav so poceni. Če z opisanim ne ujameš (1 sama vrsta žlice, ena sam tip silikona), ne boš z ničemer. Da ne boš kot jaz, s celim kovčkom vab rinil na morje, ujel pa za 8 eur ribe. Tudi s puščami za lignje in sipe ne pretiravaj. Ena sama velikost 3.0, in samo osnovne barve, zelena, modra, oranžna so skoraj vedno dovolj. Pisane ali ne ne igra vloge. Ribe in lignji ne znajo čitat ribiških katalogov, sipa (nisem zihr da ne zna čitat, vendar izgubi pozornost enako hitro kot mačji mladič) bi pa itak sam slikce gledala.

Uporabniški avatar
misu
Uporabnik foruma
Prispevki: 184

Odgovor Avtor: misu » 31. Januar 2025, 05:59

En gosposki 4x4. Za avtorja.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 31. Januar 2025, 06:39

Po videnem ne vem če je to prav Vrečin stil (on je, večkrat omenil, bolj za bivak kot apartma). Sicer pa ima v delu večjo zver, če se prav spomnim.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 31. Januar 2025, 09:45

@aleks: Grem zdajle zapiknit palico v pesek, pa da vidimo, če bo popoldne riba na žaru na menuju ... (Glede na statistiko verjetno ne :lol: )

@misu: hm, hm ... Definitivno daleč preveč gosposki za moj okus ter način uporabe. Tale je sicer na Sprinter osnovi, torej ima verjetno (ne več nujno?) vsaj zadnji pogon. Drugače je zanimivo gledati, kakšne neprimičnine so teli moderni avtodomi in kombiji, naloženi do konca in čez ter s sprednjim pogonom. Udobno grejo boljkotne le po ravnem asfaltu. Redno srečavam ljudi, ki ne upajo do kakšnega luštnega placa, ker je cesta preveč strma in nakravžlana, četudi asfaltna. Da pa še malo dež poprha strmino, je pa sploh veselica navzgor kakšno zategnjeno, strmo serpentino zvozit. Starša od znancev sta pred leti kupila en 4.5 tonski (ja, C kategorija) Carthago, jasno s sprednjim pogonom. :wtf To bi bilo za prepovedat, to je nevarno za vozit v trenutku, ko razmere niso idealne. Trikrat premislita in vremensko preštudirata, preden se po cesti do kakšne uvale zapeljeta. Makadam pa itak zgolj par metrov po ravnem, če je nujno. Mene boš prej videl z oslovsko vprego potovat kot pa s čim takšnim. :lol:

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 821
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 31. Januar 2025, 11:06

Moderni AD so odklon od bistva. Kakor tudi njihovi uporabniki ki so "zamudniki". AD je dandanašnji stausni simbol. No, en izmed. Včasih je bila jadrnica ena podobna zgodba. Odkar na jadranu ni več normalnega (beri prostega) zaliva za uživanje se je večina preselila na čarter (pa še to ne vem zakaj) ostali na "cesto".
Kjer pa ni niti slučajno tako "free" kot je bilo včasih (njega dni 15- leta nazaj). Zato zamudniki. Itak pa je vseeno, samo da poveš da si nekje bil z avtodomom, fejstbuk, insta itd šopa. Če hočeš od ad kaj imeti je treba termine obrnit za 180st. Pri jadrnicah še to ne gre. Smo jadrali parkrat jeseni in zgodaj pomladi pa je bilo samo malo manjše "sranje" kot poleti. Škoda gnara.
Saj vem da se ponavljam.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 31. Januar 2025, 12:12

vrecha napisal/-a:
31. Januar 2025, 09:45
@aleks: Grem zdajle zapiknit palico v pesek, pa da vidimo, če bo popoldne riba na žaru na menuju ... (Glede na statistiko verjetno ne :lol: )
Ko prideš nazaj lahko dobiš par silikončkov in kako bombardo, jih mam viška. Da se boš zamotil tacajt ko maš surfkasterco zapičeno v pesek.

Uporabniški avatar
misu
Uporabnik foruma
Prispevki: 184

Odgovor Avtor: misu » 31. Januar 2025, 13:05

Ta Sprinter ima cahn 4x4. Napisal gosposki ker je parkiran v mestu. Pac sminka do prve gozdne jase.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov