P: Vintage receiver NIKKO

Mali oglasi ki ne sodijo v kategorijo avtomobilizma.
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Zaklenjeno
Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 812
Kontakt:

P: Vintage receiver NIKKO

Odgovor Avtor: icko » 22. November 2025, 08:45

Vrnite se v zlato dobo avdio opreme, ko so bili izdelava, dizajn in kakovost zvoka resnično pomembni. Tu vam ponujam stereo sprejemnik Nikko sijajen primer japonskega inženiringa od konca šestdesetih do začetka osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko je vladal analogni sistem in HiFi ni bil le must-have, ampak umetnost.

Nikko Audio je bil oddelek japonskega elektronskega podjetja Nikko Electric Industry Co, ki je bilo ustanovljeno leta 1933 v Kanagawi. Avdio komponente podjetja so si prislužile dober sloves, vendar je blagovna znamka dosegla le omejeno distribucijo in med splošnim upadom trga v 90. letih je bila divizija prisiljena zapreti.

Zgodovina podjetja Nikko Audio se bere kot vožnja z vlakcem smrti med pristnim zanimanjem za visokotehnološke izdelke in nerazložljivim neuspehom pri prodaji teh izdelkov svetu. Prvotno podjetje „Nikko Electric Works“ je bilo kmalu po drugi svetovni vojni ponovno ustanovljeno kot oblikovalec, proizvajalec in monter komunikacijske tehnologije in električne opreme na Japonskem. V teh zgodnjih letih je Nikko večinoma izdeloval varovalke za japonsko nacionalno železnico dokler se hči šefa ni poročila z mladim avdiofilom, ki je domnevno imel "zlata ušesa", in prepričala sta tasta, da je v proizvodnjo namestil vrsto HiFi izdelkov, proces, ki se je začel v poznih šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

Čeprav je kakovost izdelkov zlahka sledila konkurenci, je res misteriozno zakaj se v smislu prodaje niso ravno odrezali.

Zakaj Nikko?

Čeprav imena, kot so Marantz, Pioneer, Sony, Sansui, Rotel, Luxman ali Kenwood, pogosto kradejo pozornost, je bil Nikko eden od japonskih tihih dosežkov proizvajal je čudovito izdelane sprejemnike z visokimi specifikacijami, ki so se po zmogljivosti kosali z velikimi imeni, pogosto po dostopnejši ceni. Mnogi navdušenci zdaj prepoznavajo Nikko kot eno najbolje varovanih skrivnosti vintage HiFi-ja, ki ponuja topel, podroben zvok z vrhunsko zanesljivostjo. To je RETRO VINTAGE HIFI, ki ljudi ne prepriča s pompom, temveč s poštenim inženiringom in glasbeno dušo.

Čista analogna moč z nezamenljivo vintage toplino.

Visokokakovostna izdelava masivna aluminijasta sprednja plošča, alu gumbi in pa GODZILLA size. Receiver je po velikosti primerljiv z Marantzom 2330

Čist, odprt soundstage, idealen za predvajanje vinilnih plošč ali klasičnega rocka, jazza in akustične glasbe, pravi conversation piece za vsako družbo.

Vse funkcije so preizkušene in delujejo brezhibno. Preizkus zaželjen.

Lastništvo Nikka ni le predvajanje gre tudi za delček HiFi dediščine. Popoln za vse, ki cenijo odprt, neobarvan zvok in brezčasno japonsko obliko.

Specifikacije na: https://www.hifiengine.com/manual_libra ... -719.shtml

Cena za suby fane 200€

https://i.postimg.cc/DybSRsB7/1.jpg

https://i.postimg.cc/cLyvWHbS/2.jpg

https://i.postimg.cc/15N8b6Jt/3.jpg

https://i.postimg.cc/VLbJ2MDf/4.jpg

https://i.postimg.cc/L8KJSXbf/5.jpg

https://i.postimg.cc/QdGFDtyp/6.jpg

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2495
Kraj: Ravno Brdo

Re: P: Vintage receiver NIKKO

Odgovor Avtor: aleks » 29. November 2025, 14:45

Najs. Čist in lep dizajn so mu dali.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 29. November 2025, 15:26

:thup In sound tudi. :innoc

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 29. November 2025, 23:03

Marketing II

Nikko vintage stereo receiver, artefakt, ki vam v sistemu manjka in ki ga boste obžalovali, če ga ne dobite.
Mislite, da je vaš hifi sistem dokončen?
Še enkrat premislite.
To ni še en navaden srebrni receiver.
To je Nikko legendarni “underdog”, ki je bil v 70-ih tiho kos Marantzu, Sansuiju, Pioneerju, Kenwoodu nato pa izginil kot duh.
Tisti, ki vejo, VEDO.
In ravno zdaj je tukaj eden izmed lepo ohranjenih primerkov, ki čaka na dobro poučenega ljubitelja, ki si ga zares zasluži in želi.
Predstavljajte si to na polici vašega naljubšega prostora: ogromna brušena aluminijasta sprednja plošča v velikosti Marantz 2330, pravi alu gumbi, ki kliknejo z avtoriteto, in tisti nepozabni klasik vintage sijaj, ko ga prižgete.
Priključite dober gramofon in soba se vam napolni s toplim, lahkotnim, trodimenzionalnim mogočnim analognim zvokom, o kakršnem današnji receiverji ali ojačevalci v "ljudskem" razredu le sanjajo.
Vinil diha. Kitare imajo teksturo. Vibracije strun kontrabasa se vidijo. Vokali lebdijo v prostoru. Trobenta boža ušesa. To je tisti realistični zvok, katerega ljudje iščejo desetletja in plačujejo nore vsote, da ga končno slišijo.
Servisiran, vsako stikalo očiščeno, vsaka funkcija 100 %, Pripravljen je preživeti vse nas.
To ni le “vintage oprema” za nastopaštvo. To je končni CEO japonskega HiFi-ja iz 70-ih, ki ga je le malokdo imel spoznati takrat, ko je bil nov.
Čez par let bodo ti receiverji za prijetno ceno nedosegljivi.
Skrivnost, ki je sedaj razkrita, cene kot že rečeno rastejo hitreje od inflacije, veliki Nikko receiverji pa za vedno izginjajo v zbirkah poznavalskih ljubiteljev pristnosti.
- Če ste si kdaj želeli tisti en kos, ob katerem ljudje ob vstopu v prostor ostanejo brez besed…ter nato govorijo in govorijo.
- Če ste siti in utrujeni od tistega tankega, brezdušno-sterilnega digitalnega zvoka…
- Če verjamete, da ima pravi Hi-Fi še vedno dušo…
Potem ta Nikko ni samo naprodaj, ampak le čaka na svojega pravega lastnika.
Ne pišite mi čez tedne “ali je še na voljo?”, ko ga bo nekdo hitrejši od vas že imel na polici ob kaminu, srebal konjak in užival v jazzu.

Poslušanje in testiranje je zaželjeno in dobrodošlo. Ko ga boste enkrat slišali, boste razumeli, zakaj oditi s praznimi rokami sploh ni opcija.
To je tisti kos, ki ste ga od nekdaj želeli v časih, ko ste lahko le listali po debelih reklamnih katalogih, letakih in brošurah, v katerih je drobni tisk oglaševal cene v DEM+90% carina.
Ne dovolite, da postane zgodba nekoga drugega in vaša poslednja mantra... “ko sem imel priložnost, bi moral kupiti…”.

Uporabniški avatar
luigi
Uporabnik foruma
Prispevki: 165

Odgovor Avtor: luigi » 01. December 2025, 12:00

kje si ga dobil,po spominu sem imel identičnega,prodal sem ga kako leto nazaj,prodajal sem ga pa tudi nekaj let.
Dokler sem vstrajal pri ceni 100€ ga ni nihče povohal,na koncu sem popustil na 70€, ker sem se naveličal oglaševanja.

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 01. December 2025, 13:59

Maa jeszt to ljubiteljsko pozimi malo lotam in kaj pozamenjam pa sčistim osvetlim na novo in nastavim. Potem pa upam na kaksnega ljubitelja audia iz slo ker zadeve iz 70h so res top in mi v glavn ni za €. Ce bi se ga res hotel znebiti bi ga dal nazaj na ebay z aukcijo in bi sigurno šel. Bom se malo pocakal ker se mi nikamor ne mudi. Lahko ga dam tudi na letno teraso ker igra par x bolje kot yamaha avr ki tam kraljuje sedaj;)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5481
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 01. December 2025, 19:09

Cena raste hitreje od inflacije. A danes po vseh letih je še zmer cenej od nove cene :smsw
Al ta me je mal nasmejala :D Pa itak nemorm več falit tega GenAI teksta, k je tolk specifično napisan (sploh v slovenščini) da je kr hecno :)

Zmontiraj mu še en BT modulček notri, bo takoj več interesa. Mene bi bolelo met receiver na katerega ne morem prklopt BT-ja s telefona (v dobi ko lahko preko BT-ja povežeš že od skretpapirja vse dalje...).

(ravno ko tole pišem streamam iz telefona Varni Paljak - Live at S.C. direkt na receiver medtem ko delam še popoldansko izmeno (poleg jutranje :lcry ))
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 01. December 2025, 20:32

:lcry :lcry :lcry Ma itak sem groku dal nalogo da mi na hardkor komecializira prodajo. Pa je bila fun in sem objavil.
So pa nasploh mišljene cene nakupa rabljenih pred leti in sedaj. Recimo jeszt sem za svojega prvega Marantza 2270 dal 346€ za božič leta 2019. Prodal sem ga par mesecev nazaj za 850€ pa je šel poceni. Če bi čakal bi šel za cca 1K€. Samo sem imel gravirano limited edišn (samo cca 5000 kosov) verzijo rezervirano v Belgiji in sem nujno rabil doštukat. No graviran je bil 1100€+ppt
BT
Kupi se logitech ali "čajnatawn" BT receiver ki ga z rca-ji vštekaš kar v aux in je. Sam to folk kupuje skoraj bolj za vinil. Dns maš network streamerje pocen ali pa že vgrajene v avr.
Zadeva je mišljena bolj kot MB sl500 ki je zbirateljski kos čeprav je komot za vsak dan. Tko nekak.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5481
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 01. December 2025, 21:58

tisti receiver za AUX mora laufat na baterijo ali priložen polnilec kar je BS ker itak ko ga rabš je prazna baterija al pa maš tisti rats-nest kablov tam zadaj, kar tut ni lepo :)

Lepo je da je notr skrit in se prižge ko ga rabaš, drugače pa sploh neveš da obstaja :thup

Je pa lepo če maš hobi, ki te mogoče pod črto niti nič ne stane zarad tele inflacije ej :D
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2495
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 02. December 2025, 08:08

Nič ne stane je utvara rožnatih očal. Na konc je prelotal 50 do 60 kosov, prepucal na ure cajta ... Hobi je naidražji način preživljanja časa izven službe. Jaz mam tud ta bias za ribolov, mizarsko delavnico, in kar še počnem. Zalsužu boš težko, če sploh. Ko bi pa začel ravno služit, se ti pa 100% začne gravžat to počet.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 04. December 2025, 16:21

Grok je dobro opravil svoje delo. Prodano. Zaklep. 8-) 8-) :rock
lp

Zaklenjeno

Kdo je na strani