Vrechov TAMič 110 T7 B - (Ludi) Rudi

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1411
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Re: Vrechov TAMič 110 T7 B - (Ludi) Rudi

Odgovor Avtor: vrecha » 12. Januar 2026, 09:39

Svetlobe je vseeno več, kot sem si predstavljal, je pa drugače razporejena. Cel dan imaš večerno svetlobo. :)
Se mi pa zdi, da se dan hitreje daljša, kot sem to navajen od doma. Prav sončnih dni je bilo zaenkrat bolj malo, zadnja dva dneva sta bila sončna pod sibirskim anticiklonom in pripadajočim mrazom, sedaj se bo pa otoplilo do malo pod nulo in nas bo deset dni počasi zametaval sneg.

Par navdušencev me je do sedaj ogovorilo glede tovornjačka, za Rusa pa me verjetno še niso zamenjali, kaj pa vem. So pa po pripovedovanju malo živčni okoli te teme, zdaj jaz jih ne mislim tolažit, prej obratno, včasih dam staro kokardo Rdeče armade iz kokpita na kapo, za foro, sami so si krivi, če so po nepotrebnem opustili nevtralnost in šli v NATO pa jih sedaj kuzla liže ... :lol:
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
misu
Uporabnik foruma
Prispevki: 196

Odgovor Avtor: misu » 12. Januar 2026, 09:43

Lepo da si izkoristil ponujeno trdo streho za glavni bivak. Ostalo pa sluzi za piljenje znanj.
Mi je poznana zima tam gor , izkusnja vec pa spilanje mojzesa. Ce imas priliko izkoristi kaksno drsanje z tadolgimi rezili po jezeru ali reki ce so razmere.
Verjetno se niste prisli v casovni turnus 15-20min tedenskega podaljsanja dnevne svetlobe.
Si vzel s sabo KV? Gor proti N zna bit presenetljivo topleje,seveda blize morju. Zalivski toki tok pa to. Celina je pa cisto nasprotje. Zna tapravi mraz sele pridet z februarjem in marcem. Pa bolj jasni dnevi/noci.

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2569
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 15. Januar 2026, 16:43

vrecha napisal/-a:
12. Januar 2026, 09:39
Svetlobe je vseeno več, kot sem si predstavljal, je pa drugače razporejena. Cel dan imaš večerno svetlobo. :)
Se mi pa zdi, da se dan hitreje daljša, kot sem to navajen od doma. Prav sončnih dni je bilo zaenkrat bolj malo, zadnja dva dneva sta bila sončna pod sibirskim anticiklonom in pripadajočim mrazom, sedaj se bo pa otoplilo do malo pod nulo in nas bo deset dni počasi zametaval sneg.

Par navdušencev me je do sedaj ogovorilo glede tovornjačka, za Rusa pa me verjetno še niso zamenjali, kaj pa vem. So pa po pripovedovanju malo živčni okoli te teme, zdaj jaz jih ne mislim tolažit, prej obratno, včasih dam staro kokardo Rdeče armade iz kokpita na kapo, za foro, sami so si krivi, če so po nepotrebnem opustili nevtralnost in šli v NATO pa jih sedaj kuzla liže ... :lol:
To se Švedi bojijo tega Rusa, ki je pred štirmi leti izjavil: "V petih dneh smo v Kijevu! ..."? No, sej zdej grejo na Grenlandijo ... Razumel bi, da se ti userjejo ko se bi drl "alah akbar" z rjavo pasto za čevle na ksihtu in razmršeno brado, al pa v ninđo našemlen ... Rusa so oni že mel pr seb 1981, nasedel je na skalo s podmornco (na ruski podmornci je vedno nek imrđensi, če ne druzga pa od pripitkov). Whisky on the rocks, pa to ... Takrat je bil spet en star prdec v Kremlu, pa en star prdec v Beli hiši. Kot še vedno. Zbudl so se pa Švedi že 1986, po umoru Palmeja.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8744
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. Januar 2026, 08:04

Prosim brez politike.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. Januar 2026, 16:27

Si vzel s sabo KV?
Imam, pa 8 m prenosni stolp za anteno. Bom videl sicer, če se mi bo dalo postavljati, je treba kline zabiti v zemljo, kar je trenutno malo težje ... :)

Drugače pa evo, totalno apolitično - par drobcev iz našega žitja in bitja tukaj bo odseval tudi tale vlog od kolegov, naslednji teden verjetno pridejo na vrsto tudi zgoraj omenjeni obcestni jarki, ki sem jih pobližje spoznal. :smey

-> KliK <-
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5496
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 19. Januar 2026, 22:13

vrecha napisal/-a:
16. Januar 2026, 16:27
je treba kline zabiti v zemljo, kar je trenutno malo težje ... :)
A nimaš tamale štemerce s seboj? :D A ni to tko kt pr kampiranju nekak obvezna oprema :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 19. Januar 2026, 22:16

BTW kolegoma priporočaj naj nujno kupita nek boljši mikrofon za overdub delat, pa tudi na kameri bi se splačal kej boljšega met. Dvigne nivo vlogov na povsem drugo raven...

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 21. Januar 2026, 15:01

A nimaš tamale štemerce s seboj? :D A ni to tko kt pr kampiranju nekak obvezna oprema?
:lol:
Še vse kaj druge danes kao "obvezne" opreme nimam, na primer WCja in kopalnice v vozilu. Pa fiksne kuhinje tudi ne.
BTW kolegoma priporočaj naj nujno kupita nek boljši mikrofon za overdub delat ...
Bosta gotovo še upgradala opremo, tole vloganje je kar šiht, produkcijska sredstva pa niso poceni. Občasno pogledata tudi tole temo, tako da ideja bo šla naprej. :thup

Drugače pa btw, "drama" video je zunaj.
-> KliK <-
:smey

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 23. Januar 2026, 11:43

vrecha napisal/-a:
21. Januar 2026, 15:01
Drugače pa btw, "drama" video je zunaj.
-> KliK <-
:smey
Kar pestro, me pa prav zanima, kaj si je 'reševalec' mislil, tako sam pri sebi, pri drugem incidentu... :smsw

A je drago tako reševanje?

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 24. Januar 2026, 09:24

Moram pogledat potem zvečer :D Zdajle ravno čakam tamalo da se zrihta da grem na mimoso h kolegici, je prijetno povabila :D

Par dni nazaj sva z mojo gledala parcele za kampiranje in me je kar črvičilo po trebuhu ko sem na slikah videl te prelepe nasute parcele ko pol ni šanse da zabiješ klin v tist šoder. Tko da mogoče tudi jaz vsamem štemerco, ali pa neke konkretne kline iz ČBR-ja.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 24. Januar 2026, 09:36

Kaj si je plug mojster mislil ... raje ne vem ...
Verjetno kaj podobnega kot si saharski domačini mislijo o klovnih, ki vozijo amaterske "relije," BB ipd ... :lol:

Glede cene pa se moramo še zmeniti, tele vaške usluge levo desno, krhka in občutljiva zadeva in jaz kot outsider ...
Drugače ko sem predhodno malo spremljal informacije od ljudi, ki s tovornjakom vozijo po severu pozimi, sem zvedel, da lahko kar računaš na kakšen jarek vsake toliko, predvsem ob izogibanju drugim tovornjakom na ozkih cestah, plug marsikje potegne tako, da zgleda ravno še malo čez rob bankine, ko pa ti tale jarek zagrabi kolo, je pa konec, niimaš kaj. So kar globoki jarki ob cestah zaradi odvodnjavanja. Cene reševanja pa, če te drug tovornjak potegne ven se to zapiše med medsebojno cehovsko pomoč, ki jo ob priliki vrneš naslednjemu, če dobiš plug mojstra od nekje blizu je cena v rangu 100 do 150 EUR, če je potrebno tovornjak kako bolj zahtevno reševati pa itak lahko kar osebni bankrot podpišeš. Kot rečeno, to je zaenkrat info iz druge, tretje, YouTube roke ...

Uporabniški avatar
misu
Uporabnik foruma
Prispevki: 196

Odgovor Avtor: misu » 24. Januar 2026, 17:11

Dober nasvet severnih ljudi. Ce imas denar zimo prezimis na jugu. V kolikor ga pa nimas, naredis zalogo za zimo in hiberniras doma. Pa brez hudega vzroka ne mignes. Igle za strikanje in kvackanje se stejejo kot nnnp.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 25. Januar 2026, 08:29

Eh, kaj pa vem. Če maš prijetno ogrevan brlog, ne vem čemu bu rinil na jug. Sneg in zima masta svoje čare ki jih mi južnjaki skoraj več ne poznamo. Včasih se pač odpelješ s ceste, drži. Se mi je že zgodilo. Iz tega so potem zgodbe in zafrkancija.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 25. Januar 2026, 14:36

Domačini so kar precej na zimsko spanje uglašeni, kot pravi misu.
Smo bolj mi prišleki turisti tisti, ki ne znamo dati miru. Jasno, če je pa treba čimveč sprobat v omejenem času. In je fajn, ja, sneg in malo bolj trda zima definitivno imata svoje čare, sploh, če je to enkratno doživetje, ki ga ne rabiš periodično vsako leto ponavljat.
Iz tega so potem zgodbe in zafrkancija.
Itak, ni je čez pristno, lastno izkušnjo. :thup

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 25. Januar 2026, 17:24

Kakor je krenilo, bo trda zima še postala turistična atrakcija. Ko bomo imeli drugod samo močo in meglo, bomo šli morda na sever na dozo suhega snega in rezko hladnega zraka. Bo neki takega kot obisk puščave. Greš probat izkusit tisto česar doma nimaš.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov