Zgleda da so moji bili iz iste serijeSem pa mel to čast da sem sprobal navadne svedre iz lidla pa sem očitno naletel na serijo "smo pozabil kalit" svedrov ...
Jaz do pred parimi leti in do poplave Parkside sploh nisem imel baterijskega orodja, sem si sposojal pri kolegih (Makita, DeWalt). V smislu da če ne morem kupiti dobre zadeve, raje ne kupim. In itak imam 230V na dosegu roke vedno ... Potem me je pa Arnold nasral ...
Statistika ...
Dva "zelena" vrtalnika
"Tazeleni" fleks
Komplet navojnih svedrov ... ja, za ne predebel alu pleh morda ... ali pa za lipov les ...
Ena dva kompleta svedrov ... glej zgoraj
"Tačrn" vrtalnik ... dela od pomladi ok, ampak že glava nekaj zafrkava občasno.
"Tačrn" mali fleks ... dela od pomladi naprej, ampak ga šparam, za karkoli, kar bi trajalo več kot pol minute vzamem žično Makito (ki dela že 10+ let in je zrezala že ohoho načeloma predebelih zadev zanjo).
"Tačrn" udarni vijačnik, on tavelik, ok, že drugo leto v uporabi, nimam pripomb v resnici.
Par mesecev nazaj sem kupil plazemski rezalnik, haha, me je očitno malo ščemelo v denarnici ali kaj, pa pisalo je, da reže do 12 mm železo, jaz sem pa ravno imel par 10 mm kosov za odrezat ... ja, verjetno je to bil glavni razlog, plus popust ... Pa sem potem doma napadel tiste profile ...
Vso to mahanje z garancijo in kao saj vrnejo ... ja valda vrnejo, samo ne v nedeljo dopoldan, ko zadeva po Muphyju odpove. Pa tudi sicer, a zdaj se bom pa kar naprej v Lidl vozil zaradi tega (hm, morda pa v tem grmu tiči zajec ...). In itak ne dobiš zamenjave ampak denar nazaj. Pa odreži s tistimi par desetimi EURi več na računu to, kar z orodjem nisi mogel ...
Uveljavljanje garancije bi moralo biti izjemni dogodek, ne pa običajna praksa.
Tako da če je tako, kot pravi @aleks:
Potem to bolj pomeni, da je šla Makita dol kot pa da je Parkside splezal v višine.Parkside performance je rang Makite ali boljši.