SUBARU FORESTER SJ
SUBARU FORESTER SJ
Pozdravljeni. Malo smo v družini kupovali in menjali v avtomobile. Sin zamenjal VW Passata Limunzino 4motion za Škodo Yeti 4x4, Jaz sem oziroma prodajam Škodo Scout in sem kupil SUBARU FORESTER SJ. Hčera ima Škodo Octavio 4x4 in bo v prodaji, ker kupuje oziroma ji je všeč Subaru XV. Edino moja boljša polovica ostaja na Suzukiju SX 4x4 in pravi da ga ne proda za noben denar. Jaz jo nagovarjam, da zamenja in kupi novega Suzukija S CROSSA.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Re: SUBARU FORESTER SJ
Ji verjamem, tudi stric pravi, da ko bi bila možnost še enkrat novega sx4 dobiti, bi ga takoj kupil. Naj vam nova konjenica dobro služi.
JIh imamo pri Civilni zaščiti v Fiat obliki. Ena vožnja od LJ do MS in nazaj je bla dovolj da se ne vsedem več not. Pije ko žolna, (diesel), ne gre nikamer, na AC v kabini že pri 100 km/h postane precej glasno.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Tastarim sx4 so full menjalniki crkaval.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Suzuki že na splošno ni nek potovalnik. Narejen je bolj za ljudi, ki so odmaknjeni od mesta ter cenovno dostopen 4x4 voz, ki je praktičen.
Po vaseh so kar priljubljeni v IT pa prevladujejo logično pande.
Kateri menjalniki?
Zanimivo, ker stricov sx4 ga je pokopala edino rja drugo brez problema 18 let
Po vaseh so kar priljubljeni v IT pa prevladujejo logično pande.
Kateri menjalniki?
Zanimivo, ker stricov sx4 ga je pokopala edino rja drugo brez problema 18 let
Zadnjič spremenil Kanumlc, dne 25. Avgust 2026, 12:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Pri nas je mel stric 2 avtomatika, na obej je menjalnik odletel
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Fotr je kupu Vitaro 2017/2016 sej nevem. Kupu je najbolj osnoven (ekstra dolgočasen) model brez kakršnekoli opreme, ker je pač imela 17k prevoženih in je to v njegovi glavi veljalo več kot primerek za 800€ več s 33k prevoženimi ki je imel od A-Ž opreme
No hočm rečt, da je ta Suzuki bil tak zanimiv tič...prvih nekaj voženj s tem avtom se je zdelo neverjetnih. Kolk enga avta za res dost mal denarja. 4x4 je potegnu kamor si hotu, motor 1.6 prožen neverjetno, da kar res nisi rabu niti reduktorja, poraba nizka. Zdel se je celo udoben.
Ampak...ko sem se s tem avtom vozil en teden skupaj. Kolk je to krneki avto, ne morem opisat. Vse je nekak narobe. Udoben res ni, avto skače po cesti takoj ko se zapelješ pikico hitreje kot bi se penzjonist, vse se zdi ekstremno ceneno (do te mere da je bil občutek v 1996 ali "early 2000" imprezi bolj kompakten in premium). Motor je neuglajen, menjalnik je podpovprečen, volan je zvezan preko fižolovke na gume. Avto je poceni in po enem tednu vožnje z njim ugotoviš zaradi česa - povsod se je varčevalo. Avto je ~100-200 kil lažji od povprečnega (ajde čez prst) istega avta oz avta, ki nekako vstopa v isti segment in tukaj se pomoje pokaže tista razlia v ceni. Na vsakem vogalu se z nečim špara in tako nakoncu nastane nek avto ki sicer dela in verjamem da je mnogo ljudi zadovoljnih z njim. A hkrati je tak avto razlog zakaj obstajajo dražji avti
V enmu tednu sem skoraj da zasovražil avto. Totalni 180°zasuk od inicialnega mnenja. Neverjetno.
No hočm rečt, da je ta Suzuki bil tak zanimiv tič...prvih nekaj voženj s tem avtom se je zdelo neverjetnih. Kolk enga avta za res dost mal denarja. 4x4 je potegnu kamor si hotu, motor 1.6 prožen neverjetno, da kar res nisi rabu niti reduktorja, poraba nizka. Zdel se je celo udoben.
Ampak...ko sem se s tem avtom vozil en teden skupaj. Kolk je to krneki avto, ne morem opisat. Vse je nekak narobe. Udoben res ni, avto skače po cesti takoj ko se zapelješ pikico hitreje kot bi se penzjonist, vse se zdi ekstremno ceneno (do te mere da je bil občutek v 1996 ali "early 2000" imprezi bolj kompakten in premium). Motor je neuglajen, menjalnik je podpovprečen, volan je zvezan preko fižolovke na gume. Avto je poceni in po enem tednu vožnje z njim ugotoviš zaradi česa - povsod se je varčevalo. Avto je ~100-200 kil lažji od povprečnega (ajde čez prst) istega avta oz avta, ki nekako vstopa v isti segment in tukaj se pomoje pokaže tista razlia v ceni. Na vsakem vogalu se z nečim špara in tako nakoncu nastane nek avto ki sicer dela in verjamem da je mnogo ljudi zadovoljnih z njim. A hkrati je tak avto razlog zakaj obstajajo dražji avti
V enmu tednu sem skoraj da zasovražil avto. Totalni 180°zasuk od inicialnega mnenja. Neverjetno.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Tako kot sem napisal ima moja boljša polovica Suzuki SX 4X4, 1.6 BENCIN 150000 kilometrov. Vozi se od Lavrice v Šiško in nazaj. Občasno pa še Mokrec oziroma Mokrc, Škrilje, Krim in še kakšen hrib (na trening reševalnih psov). Pa tudi kakšen blato je videl in kakšna cesta v zimskem času npr, koča pod Gozdom, Krim, Rakitna, ITD. Od samega začetka ima celoletne gume, dela vsa leta redne servise na uradnem servisu Suzuki Jordan Škofljica. Avto dela vsa ta leta brez problemov. Redni servis, toči bencin in vozi.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov