Subarujev predstavnik razreda SUV
-
Latimeria
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 121
- Kraj: koper
-
Kontakt:
Odgovor
Avtor: Latimeria » 01. Junij 2007, 20:19
aha...no havla...bom pogledu

1
Padroni del tempo e della strada. Scegli di guidare Legacy.
-
Dr.Nemo
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 34
Odgovor
Avtor: Dr.Nemo » 04. Junij 2007, 12:46
Sorry za poznen odg. Mam gužvo ta teden (tudi vikend). Torej Št za filter ne vem. Sem poklical na Saming in je bil en na zalogi. Ne vem tudi če je za Forija 01 enak kot ta za 05. Res je da je klima (komandni gumbi drugačni).
Predlagam da pokličeš na Saming in vprašaš. So zelo prijazni in hitri.
Prilagam pa tudi naslov firme v Ita ki zadevo izdeluje (ni original):
www.eolofilter.it. Glede na to da imajo stran tudi v eng. se morda da z njimi tudi direktno dogovorit.
lp
-
Dr.Nemo
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: Dr.Nemo » 04. Junij 2007, 20:37
Pogledal še enkrat na škatlo. na njej je številka artikla 1605. Pravzaprav ne vem kaj ta št pomeni in moj je filter za modelno leto 05!
-
miro
- Novinec
- Prispevki: 10
- Kraj: Zg. Savinjska dolina
Odgovor
Avtor: miro » 13. Junij 2007, 09:54
Pozdrav! Sem bil v Saming-u, res so zlo prijazni. Mikrofilter ni na zalogi so ga pa naročili in cena bo 16 EU. Zelo spodobno.Menda so se ti filtri menjali z letnikom 2002.
LP MIRO
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
-
Kontakt:
Odgovor
Avtor: gore » 13. Junij 2007, 16:48
Danes sem odprl tudi svojo gajbo in pogledal, če je filter notri. Tudi pri mojem ga ni. Je pa prostor zanj. Sedaj pa res ne vem, zakaj ga pri Subaruju ne vstavljajo ...
-
Dr.Nemo
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: Dr.Nemo » 13. Junij 2007, 21:11
Kako to misliš ne vstavljajo?? Da ga v originalu ni notri???
Moj ga je mel. Res da sem ga pripeljal iz Nemčije ampak po moje ga ga v prvo vgradnjo dajo....
-
gore
- Uporabnik foruma
-
Kontakt:
Odgovor
Avtor: gore » 14. Junij 2007, 05:18
Jaz imam sedaj drugega Forija in nobeden ni imel notri tega filtra ...
-
Dr.Nemo
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: Dr.Nemo » 14. Junij 2007, 13:58
Zadeva je za predalom na sovozniški strani. In večina avtomobilov ki imajo klimo imaju tudi omenjeni protiprašni filter.
Res je da ima Subaru nekaj zadev narejenih kar samosvoje (avto s karakterjem) me pa vseeno čudi da originalno ne bi imel vstavljenega filtra!
-
gore
- Uporabnik foruma
-
Kontakt:
Odgovor
Avtor: gore » 14. Junij 2007, 19:05
Točno tam je - prostor za filter.
Sem pri obeh Forijh pogledal (pri sedanjem ravno včeraj).
Nalašč sem sedaj malo pobrskal po nemškem forumu - zanimivo, da tudi tam nekateri nimajo filtra
Jih kradejo mornarji?

-
Dr.Nemo
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: Dr.Nemo » 14. Junij 2007, 19:13
Hehehe Gore. No men ga niso ukradli. Me pa res čudi. Sem pa povprašal prijatelja (mehanik) pravi da pred časom avtomobili niso imeli protiprašnih filtrov (tako kot bi imel avto brez klime). Samo da plac je filtra pa ne to pa je malo čudno a ne??!!
-
perkmandeljc
Odgovor
Avtor: perkmandeljc » 15. Junij 2007, 09:11
Tudi v mojem Foresterju ni blo protiprašnega filtra. Ampak sumim serviserje, da so zapacanega paè vzel ven in lepo zaprli, pa basta, glede na to, da original ni ravno poceni.
Ta filter naj bi se sicer tudi dokaj hitro zasvinjal, sploh èe voziš bolj po makadamu. No bom videl èez èas ali je temu res tako.
-
Dr.Nemo
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: Dr.Nemo » 15. Junij 2007, 09:45
Je res. Original je kar drag. Kolikor se spomnim navodila za mojega Forija priporočajo menjavo na 12 000km ali prej (odvisno od terena po katerem se vozite) Res pa je da nemška navodila predvidevajo servisne intervale za Nemčijo in druge (krajše) za druge države.
Sam se vozim kombinirano (veliko po cestah veliko pa tudi po makadamu) po enem letu sem filter spihal pa je še ok (ker ko sem delal servis nisem dobil filtra).
Je pa verjetno res veliko odvisno od terena!!
lp
-
bajker
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 157
- Kraj: Hribi
Odgovor
Avtor: bajker » 18. Junij 2007, 09:32
gore napisal/-a:Danes sem odprl tudi svojo gajbo in pogledal, če je filter notri. Tudi pri mojem ga ni. Je pa prostor zanj. Sedaj pa res ne vem, zakaj ga pri Subaruju ne vstavljajo ...
Iztok, a lahko nakratko, kaj je treba odšraufati, da prideš do filtra? Sedaj tudi mene firbec matra, če ga imam not ali ne.

-
gore
- Uporabnik foruma
-
Kontakt:
Odgovor
Avtor: gore » 18. Junij 2007, 12:08
Odpri predal pred sopotnikom. Odvij tiste vijake (ne vem sedem ali devet) in potegni predal k sebi. Potem pa boš videl, da lahko odpreš ena črna vratca. Odpri (vse gre kar lepo) in boš videl:
a) ventilator - v tem primeru nimaš filtra notri
b) filter

-
pilgrim
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 260
- Kraj: mb
Odgovor
Avtor: pilgrim » 18. Junij 2007, 15:35
gore napisal/-a:Odpri predal pred sopotnikom. Odvij tiste vijake (ne vem sedem ali devet) in potegni predal k sebi. Potem pa boš videl, da lahko odpreš ena črna vratca. Odpri (vse gre kar lepo) in boš videl:
a) ventilator - v tem primeru nimaš filtra notri
b) filter

No, če je tako preprosto, pa ne vem, če se ne bom tudi sam spravil pogledat, kako in kaj. upam, da bom vsaj ventilator zagledal

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov