Pozdravljeni, imam nekaj vprašanj, glede mojega legacya 1.8GL sedan, l1990.
1.Menjalnik se natrdo "šalta"-prestavlja; sprva sem mislil, da primanjkuje olja, da je to vzrok za to.Pogledam olje, olja dovolj.Kaj bi bil lahko vzrok za takšno prestavljanje?Izrabljeni zobniki?
2.Volan trese ko presežem hitrost cca90-100km/h in naprej.Diski so ravni, pnevmatike, kakor vem naj bi bile v redu scentrirane . Kaj bi lahko bil vzrok za tresenje?
3.Manšete:Zanima me približna cena zanje ter slišal sem, da se morajo hkrati-zraven manšet menjati tudi homokinetični zglobi, kajti, v primeru, da jih ne menjaš, da se manšeta spet hitro uniči.Je to res-kaj mi svetujete?
Že vnaprej hvala za odgovore.
lp
"trd" menjalnik, volan trese, manšeta
AD1: vkolikor še nisi - priporočam menjavo olja; količine in specifikacije najdeš v vzdrževalnem načrtu (oddelek Legacy)
AD2: pomojem necentrirane gume oz. morda zglobi - glej AD3
AD3: menjaj manšete; menjava zglobov z menjavo manšet nima nobene direktne povezave - vkolikor zaradi pomanjkanja masti zglobi niso obrabljeni; svetujem nabavo originalnih manšet (precej boljša kvaliteta); kliči Tipon avtodeli, Ljubljana 01 544 20 10 - prodajajo original dele, nekaj ceneje kot pri uradnem zastopniku.
Splošno: menjaj mehanika (če ti je on rekel to, kar si napisal pod točko 3).
AD2: pomojem necentrirane gume oz. morda zglobi - glej AD3
AD3: menjaj manšete; menjava zglobov z menjavo manšet nima nobene direktne povezave - vkolikor zaradi pomanjkanja masti zglobi niso obrabljeni; svetujem nabavo originalnih manšet (precej boljša kvaliteta); kliči Tipon avtodeli, Ljubljana 01 544 20 10 - prodajajo original dele, nekaj ceneje kot pri uradnem zastopniku.
Splošno: menjaj mehanika (če ti je on rekel to, kar si napisal pod točko 3).
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Tresenje je vzrok suhega sklopa polosovine in zgloba.
Imel sem isti primer, pa sem samo razdrl zadevo in na novo namazal, pa je OK.
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php ... ight=sliki
Imel sem isti primer, pa sem samo razdrl zadevo in na novo namazal, pa je OK.
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php ... ight=sliki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov