nakup subaruja v USA

Oglasi in mnenja uporabnikov o nakupu in prodaji vozil
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Odgovori
Uporabniški avatar
kalisar
Novinec
Prispevki: 12

nakup subaruja v USA

Odgovor Avtor: kalisar » 25. Julij 2007, 04:07

ker trenutno zivim v USA me zanima nekaj.
rad bi nabavil novera subija tukaj v USA in ga potem pripeljal v SLO ker je cenovno zelo velika razlika pa me zanima na kaj naj bom pozoren da se potem izognem morebitnim tezavam pri registraciji in homologiranju vozila za SLO.
ali kje pridobim potrebne informacije

Uporabniški avatar
Doberman
Uporabnik foruma
Prispevki: 104
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: Doberman » 25. Julij 2007, 07:56

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma
Prispevki: 583
Kraj: Laško

Odgovor Avtor: zinki » 25. Julij 2007, 11:00

uporabnik DonFilipo je pred kakim letom pripeljal iz USA takrat novo Imprezo. Probaj ga kontakirat.

Če se pravilno spomnim, je šla celotna stvar nekako preko Srbije, zaradi določenih razlogov.
Subaru, love it or leave it.

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Član Subaru kluba
Prispevki: 317
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: SubaruFreak » 26. Julij 2007, 07:08

New York - Hamburg/Bremen : cargo ship, se pravi naročiš kontejner, v New Yorku ti vanj zapakirajo avto in ti ga dostavijo v Bremen. Ladja potuje nekako 10 dni. Stroški najema kontejnerja in zavarovanja tovora so bili pred dvema letoma nekaj čez $1000. v to je vključeno nalaganje in razlaganje kontejnerja in ostale scence... Če imaš dvojno državljanjstvo je stvar še veliko bolj enostavna kot drugače... Namreč avto registriraš v ZDA in sicer imaš tam opcijo: začasni izvoz (ali nekaj podonega) No in potem ko ti poteče registracija, ga enostavno registriraš preko interneta, ... Pa še obdržiš lahko ameriške tablice :twisted:
Druga varjanta: če imaš v ameriki strica/teto/unameit... Ona registrira avto isto kot je zgoraj navedeno, s tem da ti potem napiše pooblastilo, da v Sloveniji v času njegove/njene odsotnosti Ti skrbiš za avto... registracija in zavarovanje spet teče, kot zgoraj omenjeno...

Toliko vem o tem... poglej si informacije na DMV in pa še malenkostno prelistaj po googlu...

Aja prevoz avtomobila iz Hamburga do Slovenije te pa pride koštat okoli €1000... naročiš tovornjak, in ti pripeljejo kontejner do hiše...

dodatne informacije napišem, takoj ko stopim v kontakt s kolegom, ki je nedavno pripeljal avto iz ZDA...
150 BHP 2.0 Boxer Diesel, Satin White Pearl body paint, all the neccessities one needs combined with THE best driving experience in The World... LOVE it's what makes Subaru a SUBARU:)

Uporabniški avatar
kalisar
Novinec

Odgovor Avtor: kalisar » 01. Avgust 2007, 03:15

hvala za kar izcrpen odgovor
sam sem se ze malo pozanimal sam tukaj nic kaj veliko ne vejo kako je z homologacijo radi bi samo avtomobile prodajali.
ce ve kdo bi rabil se kaksen nasvet kako je z rezervnimi deli ce kupim avto v USA.
kolikor sem zvedel Subaruje izdelujejo tudi v USA samo Foresterje se uvazajo iz Japonske, pa tudi te ne bodo vec veliko casa vec,zato se mi pojavlja vprasanje ce so ti tukaj kaj drugacni kot tisti ki se jih dobi v Evropi.
pa se ne zanimiv podatek v celi Ameriki prodajo letno samo 200000 avtomobilov zato imajo tako nizko ceno.
Verjetno se bom kar odlocil za nakup ker edini avtomobil ki bo stal pred garazo bo Subi to je definitivno.
Subi je edini avto ki me je preprical s svojo kvaliteto.
Doma ze imam eno Imprezo ki ima vec kot 200000 prevozenih ,sam sem jih prevozil 130000 in mi ni bilo potrebno se nic zamenjat razen lezajev na zadnjih kolesih in to je to.
Kar ne morem verjeti da je izpusni lonec se vedno kot nov,zavorni diski minimalno obrabljeni, zame pomeni narediti servis ce zamenjas olje.
se se kaj oglasim lp v SLO pa cim vec snega za uzivace 4x4.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 01. Avgust 2007, 10:03

Generalno (glavni sklopi) so avtomobili (in s tem tudi rez. deli) enaki;

Obstajajo pa seveda določene razlike - vezava luči, avtoradio, avtomatski pasovi,... zatakne se lahko pri neumnostih kot so npr. plastične sponke za masko.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zinki » 01. Avgust 2007, 13:18

Pri ameriških modelih Legacyjev so ponavadi prednji in zadnji odbijači precej drugačni, poleg tega so drugačne tudi sprednje maske. Impreza se nekako drži evropskih linij.

V kateri zvezni državi imaš namen kupit avto?

Pred časom se je na avto.net prodajala Impreza karavan 2.5, letnik 2006. Avto je bil kupljen v ZDA, ker sem ga pred tem videl na servisu. Homologacija je vsekakor bila izvedljiva.

Uporabniški avatar
kalisar
Novinec

Odgovor Avtor: kalisar » 02. Avgust 2007, 00:35

avto nameravam kupiti v South Carolini,moti me samo to da se dobi samo 2.5l motor moram se malo raziskati mogoce dobim tudi 2.0 ker ce ne bo kriza z bencinom.
Ali ima kdo izkusnje z 2.5 porabo.
Tukaj sem dobil podatke da naj bi poraba znasala med 8.5 in 10.7l ali to drzi ne vem, ce primirjam z mojo slovensko imprezo ki je 1,6l in porabi v povprecju okoli 9l je to dokaj premalo.

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zinki » 02. Avgust 2007, 09:29

2.0 motorja v Ameriki skoraj zagotovo ne boš dobil.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 02. Avgust 2007, 13:22

pa poraba je odvisna tudi od benza, a nimajo v USA drugacen benz?

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zinki » 02. Avgust 2007, 14:15

Drugačen v smislu, da imajo nižje oktansko število. 98 ali 100 oktanskega bencina v Ameriki nimajo. Ponavadi je od 89 do nekje 91. Najdeš tudi do 93. Ostalo skoraj ne.

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 02. Avgust 2007, 14:51

hm,.. zajec tiči v drugem grmu - v različnem označevanju oz. metodi določanja oktanskega števila.
The story about octane measurement was not quite complete. There are two different sets of conditions under which the octane number is determined. The first set of conditions simulates low load conditions, sort of corresponding to everyday, regular driving conditions. The number that results is called the Research Octane Number, or RON. The second set of conditions simulates a higher load on the engine. The number that results is the Motor Octane Number, or MON.
The choice of these names is terribly unfortunate, in my humble opinion. Research Octane Number suggests a lab test, whereas Motor Octane Number makes you think that they did some road test. Some websites actually state that this is the case. As far as I can determine, both are laboratory tests.

It turns out that in Europe, the octane number posted is determined by the RON method (if you live in Europe, check the small print on the gas pump next time you fill 'er up. Wait, filling it up requires taking out a loan nowadays...). In the USA, the number posted is according to the "(R+M)/2" method. Turns out that this is simply the average of the RON number and the MON number. So, would the MON number typically be lower than the RON number? The answer is....yes! Apparently, for modern fuels, the difference between RON and MON (also called sensitivity) is about 10 (RON is higher than MON). Knowing this, we can now calculate the following:

87 octane in the USA = 92 octane in Europe
89 octane in the USA= 94 octane in Europe
92 octane in the USA = 97 octane in Europe

Go figure, huh? It seems these regular and premium fuels have roughly the same octane rating after all.
So, why is the (R+M)/2 method used in the USA? Well, in addition to RON and MON, there is also something called RdON, or Road Octane Number. This number is apparently determined with actual test vehicles (also known as "cars"). I won't make this any more confusing than necessary, but apparently (R+M)/2 is a good approximation for the RdON rating. The (R+M)/2 number is also known as the Anti-Knock Index, or AKI.

Something I haven't quite figured out yet: the fact that the MON is lower than the RON seems quite obvious, given the fact that the test engine is run under a higher load. So, higher compression ratio and temperature would logically result in a higher sensitivity to knocking. This all seems perfectly logical, until you start thinking about it. The knocking sensitivity is compared to a given octane/heptane mixture! So, the fact that the MON is lower than the RON implies that an octane/heptane mixture has a higher resistance to knocking under high load conditions than a typical gasoline. Hmmm...I wonder why that would be...
I can't help but wonder if I'm missing something here.

The main point of all this is that the octane number of a fuel is a measure of its resistance to knocking. It does not necessarily indicate anything about the performance of the engine. Or does it? We will explore this in excruciating detail in the next part.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 02. Avgust 2007, 15:59

boh skoraj enako
nekje sem slisala, da naj bi avto narejen za ameriski trg in vozen na evropski benz imel drugacno porabo kot tisti za evropski :roll:
v koncni fazi gre verjetno samo za nastavitev Ecuja

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 02. Avgust 2007, 18:14

še enkrat - da bo res jasno: razlika je le v METODI "merjenja" oktanskega števila. Praktičnih (pomembnih) razlik pa ni.

Tudi pri nas lahko tankaš 95, 98 in 100 oktanca,.. pa ne greš spreminjat parametrov (map) ECUja.
Bi pa ga morala, če bi imela predelan motor na recimo 340 KM in bi deloval na meji revne mešanice,... sam to ne spada več sem ampak v tuning.. :D
Fiat.
Brez panike.

Sash1
Uporabnik foruma
Prispevki: 292

Odgovor Avtor: Sash1 » 02. Avgust 2007, 19:17

Koliko je meni znano se na ameriskih crpalkah prodajajo Bronze-87 oktanski, Silver-89 oktanski, in Gold-91 oktanski...Najcenejsi je 87 oktanski, in tudi zaradi cene je najvec prodajano gorivo. Stane,nekje okoli 2.5$ za galono. razlika v ceni je nekje okvirno 10 cento, glede na kvaliteto.
Znano je tudi, da izdelujejo vozila z velikimi kubaturami, in so vecina avtomatiki, zaradi majhnih oktanskih vrednosti goriva.
Zaradi tega so prilagojeni evropski, in japonski avtomobili za njihovo trzisce...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov