>>>>> Nove - višje kazni
>>>>> Nove - višje kazni
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
na kratko:
radar - naselje:
do vljučno 10 kmh -- prej 42 EUR -- zdaj 80 EUR
od 10-20 -- prej 125 + 1KT --- zdaj 250 + 3KT
od 20-30 --prej 250+3KT ---zdaj 500+5 KT
več kot 30 --prej 500 + 5KT --zdaj 1000 EUR + 9KT
+ za prekoračitev več kot 30 kmh lahko vzamejo dovoljenje.
radar- izen naselja
do vljučno 20 kmh -- prej 42 EUR -- zdaj 60 EUR
od 20-30 -- prej 83 + 3KT --- zdaj 120 + 5KT
od 30-40 -- prej 166 + 3KT --- zdaj 240 + 5KT
več kot 40 --prej 250+ 5KT --zdaj 380 EUR + 9KT
radar - AC in ceste rezervirane za motorna vozila
od 20-30 -- prej 83 --- zdaj 100
od 30-40 -- prej 125 + 1KT --- zdaj 150 + 3KT
več kot 50 --prej 250+ 5KT --zdaj 300 EUR + 9KT
kazni za alkohol ostajajo enake;
z dodatkom: Zakon določa obvezen pripor za vse, ki so bili zaloteni pri prekršku povezanim s psihofizičnim stanjem; v določenih primerih lahko zaplenijo vozilo;
Dobimo tudi nove vozniške.
radar - naselje:
do vljučno 10 kmh -- prej 42 EUR -- zdaj 80 EUR
od 10-20 -- prej 125 + 1KT --- zdaj 250 + 3KT
od 20-30 --prej 250+3KT ---zdaj 500+5 KT
več kot 30 --prej 500 + 5KT --zdaj 1000 EUR + 9KT
+ za prekoračitev več kot 30 kmh lahko vzamejo dovoljenje.
radar- izen naselja
do vljučno 20 kmh -- prej 42 EUR -- zdaj 60 EUR
od 20-30 -- prej 83 + 3KT --- zdaj 120 + 5KT
od 30-40 -- prej 166 + 3KT --- zdaj 240 + 5KT
več kot 40 --prej 250+ 5KT --zdaj 380 EUR + 9KT
radar - AC in ceste rezervirane za motorna vozila
od 20-30 -- prej 83 --- zdaj 100
od 30-40 -- prej 125 + 1KT --- zdaj 150 + 3KT
več kot 50 --prej 250+ 5KT --zdaj 300 EUR + 9KT
kazni za alkohol ostajajo enake;
z dodatkom: Zakon določa obvezen pripor za vse, ki so bili zaloteni pri prekršku povezanim s psihofizičnim stanjem; v določenih primerih lahko zaplenijo vozilo;
Dobimo tudi nove vozniške.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
kaj so dosegl:
ce bom mel obcutek da sem vozil 40+ preko omejitve izven naselja, je edina stvar ki me ustavi drevo...policaj tud slucajn ne
dati izpit ker si na eni ravnini malenkost prehiter sel(recimo 131 namest 90), + 1000eur pa ne vem se kaj...grem raje loterijo spilat in se malo pohodit.
upam da bo kdo od odgovornih vidu tale moj post, ker taka je oz bo reakcija veliko voznikov
tko, da je moje mnenje, da se bo ponovilo par nesrec v katerih sem poznal ludi, sicer je tam velikokrat bil zraven alkohol, samo so v pregonu s policaji zletel med drevesa in smo mel namesto neke kazni 3-4 mrtve(medtem ko je se zmeram bila alternativa, in sicer: policaj NE sme preganjat nekoga, ce le ta s svojim begom izpostavlja sebe, ali nekoga tretjega, v nevarnost. sam kaj ko hitreje in bolj po robu k gre bolj veseli so-policaji namrec )
za alko in ostale psihoaktivne substance je pa zakon prakticno brez sprememb...pijanci ! (nikoli nisem in nikoli ne bom vozil pod vplivom cesarkoli)
ps
ce kadarkoli stisnem avto malo bolj preko omejitev sem sam v njemu
pss
pri mojih konjih, ki jih okol prevazam, me ustavi tocno in samo drevo/ograja in ne tista oktavija/fokus/golf...
psss
no sedaj pa lahko vsi tisti z otroci udarite po meni, ker edini argument, ki ga mam za obrambo je, da "norim" navadno samo ponoci(izven lj)
in nekaj kar ne bom uporabil v obrambo: poglejte statistiko, koliko otrok je umrlo zaradi nesrec kjer so vozniki bili pod vplivom raznih substanc in koliko zaradi hitrosti
ce bom mel obcutek da sem vozil 40+ preko omejitve izven naselja, je edina stvar ki me ustavi drevo...policaj tud slucajn ne
dati izpit ker si na eni ravnini malenkost prehiter sel(recimo 131 namest 90), + 1000eur pa ne vem se kaj...grem raje loterijo spilat in se malo pohodit.
upam da bo kdo od odgovornih vidu tale moj post, ker taka je oz bo reakcija veliko voznikov
tko, da je moje mnenje, da se bo ponovilo par nesrec v katerih sem poznal ludi, sicer je tam velikokrat bil zraven alkohol, samo so v pregonu s policaji zletel med drevesa in smo mel namesto neke kazni 3-4 mrtve(medtem ko je se zmeram bila alternativa, in sicer: policaj NE sme preganjat nekoga, ce le ta s svojim begom izpostavlja sebe, ali nekoga tretjega, v nevarnost. sam kaj ko hitreje in bolj po robu k gre bolj veseli so-policaji namrec )
za alko in ostale psihoaktivne substance je pa zakon prakticno brez sprememb...pijanci ! (nikoli nisem in nikoli ne bom vozil pod vplivom cesarkoli)
ps
ce kadarkoli stisnem avto malo bolj preko omejitev sem sam v njemu
pss
pri mojih konjih, ki jih okol prevazam, me ustavi tocno in samo drevo/ograja in ne tista oktavija/fokus/golf...
psss
no sedaj pa lahko vsi tisti z otroci udarite po meni, ker edini argument, ki ga mam za obrambo je, da "norim" navadno samo ponoci(izven lj)
in nekaj kar ne bom uporabil v obrambo: poglejte statistiko, koliko otrok je umrlo zaradi nesrec kjer so vozniki bili pod vplivom raznih substanc in koliko zaradi hitrosti
se tole sem pozabil:
v statistiko nesrec, kjer se vpisujejo nesrece povzrocene "zaradi neprilagojene hitrosti", je padej tudi moj kolega, ki je ze res morda prekoracil hitrost za 10-15km/h(izven naselja-po stevcu), ko je v sicer preglednem ovinku nekdo pripeljal po sredini, ga zrinil na bankino, da se je ta kolega drajsal po bankini(zaradi pemalo konj ni uspel povlect riti z bankine dol), dokler mu po cca 200m drsenja dokoncno zmankal nadzora in je trcil v nasproti vozec avto
(telesnih poskodb ni bilo)
ceprav so bile price , da ga je res nekdo izsilil skupaj z delom reg. oznacbe tipom in barvo tega vozila(ki ni ustavilo), so policaji vseeno razsodili, da je kriv on, ker je vozil s hitrostjo neprilagojeno voziscu in razmeram na cesti(lep soncen dan omejitev 90, policajem je bilo dejano da je vozil nekje med 90 in 100 po stevcu)
tko da bil je bolj ali manj znotraj omejitve, v najboljsih pogojih, ki jih dobis(sonce suh asfalt-ne prevec vroce), je se zmerom neprilagojeno, ker moras pricakovat da ti nekdo zapelje na tovj pas
tok o statistiki(ali psihofizicnem stanju nekoga ki zapelje na sosedni pas v blagem desnem ovinku)
v statistiko nesrec, kjer se vpisujejo nesrece povzrocene "zaradi neprilagojene hitrosti", je padej tudi moj kolega, ki je ze res morda prekoracil hitrost za 10-15km/h(izven naselja-po stevcu), ko je v sicer preglednem ovinku nekdo pripeljal po sredini, ga zrinil na bankino, da se je ta kolega drajsal po bankini(zaradi pemalo konj ni uspel povlect riti z bankine dol), dokler mu po cca 200m drsenja dokoncno zmankal nadzora in je trcil v nasproti vozec avto
(telesnih poskodb ni bilo)
ceprav so bile price , da ga je res nekdo izsilil skupaj z delom reg. oznacbe tipom in barvo tega vozila(ki ni ustavilo), so policaji vseeno razsodili, da je kriv on, ker je vozil s hitrostjo neprilagojeno voziscu in razmeram na cesti(lep soncen dan omejitev 90, policajem je bilo dejano da je vozil nekje med 90 in 100 po stevcu)
tko da bil je bolj ali manj znotraj omejitve, v najboljsih pogojih, ki jih dobis(sonce suh asfalt-ne prevec vroce), je se zmerom neprilagojeno, ker moras pricakovat da ti nekdo zapelje na tovj pas
tok o statistiki(ali psihofizicnem stanju nekoga ki zapelje na sosedni pas v blagem desnem ovinku)
Ne vem če je to pravi pristop. Morda bi bil Švicarski primer kar pravičen.
Npr. poslovneš v biznis S8-ki ali 740d-jki se morda ne zmeni za stvari okrog sebe ko ga obkroža 12Airbagov, za hitrost... mu kazen 1000Eurvo ne bo predstavljala kakega velikega problema.
En uslužbenec s svojo nanovo pobarvano katrco z nekoliko težko nogo ob 5:58 čez vas pelje 84km/h, zjutraj ko se mu mudi v službo za tekoči trak ne more tako zlahka požreti denarni zalogaj 100Eurov. Saj mu to predstavlja dvomesečni dohodek. Otroke pa bo verjetno prevzela socialna
Npr. poslovneš v biznis S8-ki ali 740d-jki se morda ne zmeni za stvari okrog sebe ko ga obkroža 12Airbagov, za hitrost... mu kazen 1000Eurvo ne bo predstavljala kakega velikega problema.
En uslužbenec s svojo nanovo pobarvano katrco z nekoliko težko nogo ob 5:58 čez vas pelje 84km/h, zjutraj ko se mu mudi v službo za tekoči trak ne more tako zlahka požreti denarni zalogaj 100Eurov. Saj mu to predstavlja dvomesečni dohodek. Otroke pa bo verjetno prevzela socialna
Aha,a pol tole se zmer ni 100% KAj panove vozniske na nase stroske??
Sam mi res ni logicno,da je za alko nespremenjeno? Torej ce vozim koma pijan po omejitvah je bolj kul,kot ce vozim trezen 10km/h hitreje??
Se dobr,da nimamo cel kul nelogicno postavljenih omejitev.Itak bojo policaji merili hitrost,tam kjer se sluzi in ne tam,kjer bi bilo to potrebno. Naprimer ob 3h zjutri na dunajski pri WTC?? A je tam kaksna sola,al pa karkol?? Ob 3h zjutraj na celovski malce naprej od McDonaldsa... To so res kriticni odseki...
Sam mi res ni logicno,da je za alko nespremenjeno? Torej ce vozim koma pijan po omejitvah je bolj kul,kot ce vozim trezen 10km/h hitreje??
Se dobr,da nimamo cel kul nelogicno postavljenih omejitev.Itak bojo policaji merili hitrost,tam kjer se sluzi in ne tam,kjer bi bilo to potrebno. Naprimer ob 3h zjutri na dunajski pri WTC?? A je tam kaksna sola,al pa karkol?? Ob 3h zjutraj na celovski malce naprej od McDonaldsa... To so res kriticni odseki...
Par udarcev po kalulatorju nam izda, da je povečanje števila žrtev 21%.V letošnjem letu so ceste doslej zahtevale 202 življenji, v istem obdobju lani pa 167.
Po statistikah sodeč največji delež odpade na "neprilagojeno hitrost".
Logičen sklep bi bil - umiriti promet -magar s kaznimi.
Povišanje kazni se je izkazalo za neučinkovito. Kako je pa z "neprilagojeno hitrostjo" je pa napisal že birdy malo višje.
Ravno danes je gospa s svojem vključevanjem na glavno cesto pred LJ mlekarnami povzročila škripanje 4ih vozil. Vzrok je bil po moji laični presoji neodločnost in cincanje (bi al ne bi šla...). Pa je imela dovolj prostora, da (če se je že odločila speljat) bi se normalno vklučila v promet. Ker se je vmes "premislila" in pobremzala, nato pa spet speljala,... je cvililo.
Zvitega pleha tokrat ni bilo. In če špekuliram še malo dlje, bi lahko voznik kombija dobil kazen za "neprilagojeno hitrost".
Podobno je z vključevanjem na AC z 60kmh, črta na koncu pospeševalnega pasu večini predstavlja "grd,debel betonski zid", čez katerega nikakor ne gre peljat.
Tiščači v naseljih so svoja kasta.
Osebno sem pristaš donamične vožnje, včasih tudi stisnem... - če bom izven naselja na kaki ravnini ustavljan pri 130... bom vžgal dolge in tiščal naprej. Sploh po dežju in snegu. Pa naj se podijo za mano.
Za 1000 EUR dobim 2 avta.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Jst sm se pa drugače odločil. Vozil bom 20km/h pod omejitvami. Za kolone za mano mi je vseeno, se bom parkrat v vožnji umaknil na rob ceste, da me bodo lahko prehiteli, samo, da jaz ne bom plačeval kazni.
Al pa se bom začel voziti v službo preko njiv - tam me ne more merit, ustavit pa še manj, ker se mu čez prvi orenk jarek odpeljem, on naj pa čaka na avtovleko.
Al pa se bom začel voziti v službo preko njiv - tam me ne more merit, ustavit pa še manj, ker se mu čez prvi orenk jarek odpeljem, on naj pa čaka na avtovleko.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
nebivedu napisal/-a:Jst sm se pa drugače odločil. Vozil bom 20km/h pod omejitvami. Za kolone za mano mi je vseeno, se bom parkrat v vožnji umaknil na rob ceste, da me bodo lahko prehiteli, samo, da jaz ne bom plačeval kazni.
loooooool, samo to ti pa čisto verjamem
Pa z Birdy-jem se popolnoma strinjam, tole ni humano vse skup
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov