Če držim konstantno 170 km/h ali več, se mi po nekaj minutni vožnji pojavi check engine, potem običajno pribremzam na 130 km/h in lučka izgine... To v bistvu ni moteče, sam me skrbi za svoj avto... Upam, da mi lahko kdo pomaga...
Check engine - koda 32 (lambda)
Check engine - koda 32 (lambda)
Dober dan, jaz sem pa nov na tem forumu,
ponosni lastnik legacya 2.0 letnik 1993 Pa me zanima, če bi kdo kaj vedel... Težava je v tem....;
Če držim konstantno 170 km/h ali več, se mi po nekaj minutni vožnji pojavi check engine, potem običajno pribremzam na 130 km/h in lučka izgine... To v bistvu ni moteče, sam me skrbi za svoj avto... Upam, da mi lahko kdo pomaga...
Subaru Legacy, the way of my life...
Dobrodošel 
Reševanje tvoje težavice:
Najprej preberi kode iz računalnikovega spomina:
POzorno preberi:
1. ključ ven iz ključavnice
2. ulezi se z glavo pod pedala; poglej na volanski drog; nekje boš našel 2 črna "T" konektorja -vsak ima le eno žico; zraven sta še zelena - ta dva pusti pri miru;
3. stakni skupaj oba črna konektorja
4. daj kontakt (tisti tik pred vžigom) a ne prižigaj motorja!
5. Lučka Check engine bo začela mižikat; dolgi za desetice, kratki za enice; sistem prikazuje kode ciklično (vse po vrsti, in spet od začetka); vmes je kratka pauza.
Slišat je zapleteno, sam ti bo sistem mižikanja takoj jasen.
6. ko prebereš vse kode (dvomestna števila) iztakni ključ
7. razkleni črna konektorja
Seznam kod najdeš tu: http://www.troublecodes.net/Subaru/
- glej v tabeli "1988 and later models with Multi-Point Fuel Injection (including Legacy)"
Potem bomo tuhtali naprej. Ti pa lahko medtem pobrišeš vse kode iz spomina računalnika (odstrani - klemo z akumulatorja za pol ure; parkrat stisni pedal od bremze) in čez čas (če ti bo CE spet svetil) ponoviš branje kod (da vidiš kaj se pojavlja),
-----
prestavljam v oddelek Legacy.
Reševanje tvoje težavice:
Najprej preberi kode iz računalnikovega spomina:
POzorno preberi:
1. ključ ven iz ključavnice
2. ulezi se z glavo pod pedala; poglej na volanski drog; nekje boš našel 2 črna "T" konektorja -vsak ima le eno žico; zraven sta še zelena - ta dva pusti pri miru;
3. stakni skupaj oba črna konektorja
4. daj kontakt (tisti tik pred vžigom) a ne prižigaj motorja!
5. Lučka Check engine bo začela mižikat; dolgi za desetice, kratki za enice; sistem prikazuje kode ciklično (vse po vrsti, in spet od začetka); vmes je kratka pauza.
Slišat je zapleteno, sam ti bo sistem mižikanja takoj jasen.
6. ko prebereš vse kode (dvomestna števila) iztakni ključ
7. razkleni črna konektorja
Seznam kod najdeš tu: http://www.troublecodes.net/Subaru/
- glej v tabeli "1988 and later models with Multi-Point Fuel Injection (including Legacy)"
Potem bomo tuhtali naprej. Ti pa lahko medtem pobrišeš vse kode iz spomina računalnika (odstrani - klemo z akumulatorja za pol ure; parkrat stisni pedal od bremze) in čez čas (če ti bo CE spet svetil) ponoviš branje kod (da vidiš kaj se pojavlja),
-----
prestavljam v oddelek Legacy.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Kot je reku Gorazd, lahko pa poskusiš še z enim linkom na telje strani http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=12
Če imaš v avtu dovolj olja, vode in temperaturo OK, potem v primeru nespremenjenega delovanja avta med svetenjem CE ni večje panike, vendar so navodil za pregled čisto enostavna... posreduj več info
Če imaš v avtu dovolj olja, vode in temperaturo OK, potem v primeru nespremenjenega delovanja avta med svetenjem CE ni večje panike, vendar so navodil za pregled čisto enostavna... posreduj več info
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Moj ne. Enkrat mi je uspelo, da se je resetiral po uri in pol, dvakrat pa po dveh urah. Sedaj se ne resetira niti preko nočinebivedu napisal/-a:Računalnik se restira, če za več kot 20 sekund stakneš plus klemo dol iz akumulatorja - preverjeno.
Uspelo
Ok uspelo mi je, skratka po seštevku utripov je bilo takole:
-3 krat dolg utrip
-2 krat kratek
Številka 32, kar pomeni OXYGEN SENZOR OR CIRCUIT, mislim da je to senzor za zrak, ga je potrebno menjati?
Za avtomobil redno skrbim, redno gledam olje, vodo... servise delam sam doma...
Subaru ruls
Hvala za informacije...
-3 krat dolg utrip
-2 krat kratek
Številka 32, kar pomeni OXYGEN SENZOR OR CIRCUIT, mislim da je to senzor za zrak, ga je potrebno menjati?
Za avtomobil redno skrbim, redno gledam olje, vodo... servise delam sam doma...
Subaru ruls
Hvala za informacije...
Subaru Legacy, the way of my life...
mozno ni pa nujno samo to
sonda preverja delez kisika v plinih, ce pride do odstopanj (razmerje med vsesano in potrebno kolicino zraka ni ustrezno) javi racunalniku, ki potem prilagodi delovanje motorja tudi na podlagi odcitavanj ostalih senzorjev
ce kateri od teh senzorjev ne dela v okviru parametrov ali pa, ce pusca vakuumski sistem, to vpliva na izpusne pline
no tolk kolikor jaz stekam, naj ti kdo od fantov kaj vec razlozi
simptomi so pa dost podobni za nedelovanje parih senzorjev, zato bi bilo najbolje priklopit na kak tester, da se vidi delovanje in odzivnost lambde, oziroma se odkrije nepravilno delovanje se kakega drugega senzorja
ce je starejsi Subaru, ima eno lambdo pred katalizatorjem (OBD koda 32), ce je pa novejsi, ima pa dve (OBDII kode P0130, P0133, P0135, P0136, P0139, P0141) druga je po katalizatorju in samo javlja, ce je katalizator operativen (racunalnik primerja vrednosti med obema sondama)
sonda preverja delez kisika v plinih, ce pride do odstopanj (razmerje med vsesano in potrebno kolicino zraka ni ustrezno) javi racunalniku, ki potem prilagodi delovanje motorja tudi na podlagi odcitavanj ostalih senzorjev
ce kateri od teh senzorjev ne dela v okviru parametrov ali pa, ce pusca vakuumski sistem, to vpliva na izpusne pline
no tolk kolikor jaz stekam, naj ti kdo od fantov kaj vec razlozi
simptomi so pa dost podobni za nedelovanje parih senzorjev, zato bi bilo najbolje priklopit na kak tester, da se vidi delovanje in odzivnost lambde, oziroma se odkrije nepravilno delovanje se kakega drugega senzorja
ce je starejsi Subaru, ima eno lambdo pred katalizatorjem (OBD koda 32), ce je pa novejsi, ima pa dve (OBDII kode P0130, P0133, P0135, P0136, P0139, P0141) druga je po katalizatorju in samo javlja, ce je katalizator operativen (racunalnik primerja vrednosti med obema sondama)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov