Outback - količina plina za klimo
Outback - količina plina za klimo
Ekipa, pozdrav! Posebej tista iz nedavnega martinovanja na Vipavskem!
Prijatelj mi gratis zamenja, očisti in vse ostalo v klimi, a morda se sliši smešno, nikjer nisva našla podatka ki mu je potreben (niti v knjigi Haynes): koliko gramov plina?
Podatki: Outback, l 2.0, 2.5, avtomatik.
Hvala in do ponovnega svidenja!
Prijatelj mi gratis zamenja, očisti in vse ostalo v klimi, a morda se sliši smešno, nikjer nisva našla podatka ki mu je potreben (niti v knjigi Haynes): koliko gramov plina?
Podatki: Outback, l 2.0, 2.5, avtomatik.
Hvala in do ponovnega svidenja!
Ker živimo le eno življenje - Outback avtomatic
Je mogoce ta podatek za Legacy/Outback 3.gen:
HFC-134a (CH2FCF3)
0.65±0.05 kg
http://www.corptech.no-ip.org/upload/Sv ... Lib%20Svc/
HFC-134a (CH2FCF3)
0.65±0.05 kg
http://www.corptech.no-ip.org/upload/Sv ... Lib%20Svc/
odlično in hvala!
Smešno je že to, da sva pogledala na vse možne nalepke ppd pokrovom, pa v avtomobilu, v knjigo, manual'se, pa nikjer nič. Mislim da bo tisti podatek od domnevam - uporabnice Niva 13 pravilen. Vsaj glede kolikor se spoznam na zapisane podatke.
LP, vsem
Smešno je že to, da sva pogledala na vse možne nalepke ppd pokrovom, pa v avtomobilu, v knjigo, manual'se, pa nikjer nič. Mislim da bo tisti podatek od domnevam - uporabnice Niva 13 pravilen. Vsaj glede kolikor se spoznam na zapisane podatke.
LP, vsem
Sej ne vem, ce to sploh pise v user manualu.
Na tistem linku je Factory Service Manual od 3.generacije, sicer za Liberty (avstralski Legacy), domnevam, da velja ta podatek tudi za Evropo.
Moj Haynes je samo do letnika 98 in pise za R134a plin (poglavje 3 stran 1): Refrigerant capacity 24 ounces (680 gramov), tudi po FSM-jih navajajo vecjo kapaciteto do letnika 99.
Na tistem linku je Factory Service Manual od 3.generacije, sicer za Liberty (avstralski Legacy), domnevam, da velja ta podatek tudi za Evropo.
Moj Haynes je samo do letnika 98 in pise za R134a plin (poglavje 3 stran 1): Refrigerant capacity 24 ounces (680 gramov), tudi po FSM-jih navajajo vecjo kapaciteto do letnika 99.
Niva 13, hvala že drugič. Tajkoj ko sem prebral sporočilo sem vrgel še enkrat oko v haynes-a (nikdar ne veš če česa ne spregledaš) in veš kaj sem našel: Refrigerant capacity - Refer to HVAC specification tag...
Sem si rekel, ja hvala dečki, a kje da najdem ta vaš Tag. Da moral bi biti ta Tag (podatek) nekje pod havbo, a ga je očitno čas odnesel v neznano...
Bom nekje zaupal Vam in moji intuiciji in se odločil za 650gr!
Pa še Gorazdu0 bomo obenem poskusili popedenati klimo. Morda pa začnemo z njegovo in vidimo če imamo prav
LP Vsem in evo snegeca!
Sem si rekel, ja hvala dečki, a kje da najdem ta vaš Tag. Da moral bi biti ta Tag (podatek) nekje pod havbo, a ga je očitno čas odnesel v neznano...
Bom nekje zaupal Vam in moji intuiciji in se odločil za 650gr!
Pa še Gorazdu0 bomo obenem poskusili popedenati klimo. Morda pa začnemo z njegovo in vidimo če imamo prav
LP Vsem in evo snegeca!
Glede na to, da mi je rekel, da se da vsak kompresor popraviti - če se hoče in ker si nežnega spola in on čuteča srbska vojvodinska duša, bi se mislim da to dalo vse urediti. Težava je, kot sem zapisal že Gorazdu0, da se človek ukvarja s profi klimami (sicer popolnoma obvlada tudi avtoklime), a to gre vse izven roka njegove službe, kar pomeni da ga moram pretentati - pomeni, mu dovolj dolgo skakati po glavi...
Ti javim, ko ga začopatim in vprašam po tvoji klimi!
Ti javim, ko ga začopatim in vprašam po tvoji klimi!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov