Zmrzovanje brisalcev

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Zmrzovanje brisalcev

Odgovor Avtor: Sajmon » 18. November 2007, 20:15

Iste probleme sem imel že pri Justyju, sedaj pa še pri Imprezi. Namreč brisalci mi ob sneženju delajo cele preglavice. Med vse tiste puše pride malo vode in ta potem med vožnjo zmrzne, kar povzroči nefleksibilnost celega brisalca in tako metlica skozi poteg čez šipo ne nalega po celi površini, ampak samo po robovih. Kaj narest? Naj s čim namažem te puše?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Re: Zmrzovanje brisalcev

Odgovor Avtor: nebivedu » 18. November 2007, 21:53

Sajmon napisal/-a:Iste probleme sem imel že pri Justyju, sedaj pa še pri Imprezi. Namreč brisalci mi ob sneženju delajo cele preglavice. Med vse tiste puše pride malo vode in ta potem med vožnjo zmrzne, kar povzroči nefleksibilnost celega brisalca in tako metlica skozi poteg čez šipo ne nalega po celi površini, ampak samo po robovih. Kaj narest? Naj s čim namažem te puše?
Jst uporabljam tekočino proti zmrzovanju do 80 stopinj(skoraj že alko), pa samo pošpricaš gor in se stopi ves sneg in led na brisalcih.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 18. November 2007, 22:08

In koliko časa potem to zdrži? Ali to počneš vsakič pred vožnjo?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 18. November 2007, 22:30

Ko se začnejo basat brisalci pošpricam in so takoj čisti.

Pomaga pa tudi to da nimaš vsega zraka usmerjenega na prednjo šipo (znitraj mislim - ventilacija), ker je potrem temperaturna razlika med šipo in snegom tako velika, da se sneg takoj stopi, voda pa takoj ko hitreje voziš zmrzne na brisalcih.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 18. November 2007, 22:36

Meni pa ravno to pihanje na sipo odmrzne tudi brisalce. :roll:
Pred voznjo jih ocistim. Mogoce je tudi odvisno od brisalcev, metlic.

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma
Prispevki: 1144
Kraj: Zraven soseda

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 19. November 2007, 00:02

kupi si od valeo al pa champion une brez jeklenega geštela..k je sam gumica...tam nima kaj zmrznit ;-)

http://image.blog.livedoor.jp/ryuujihir ... 783ff6.JPG

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 19. November 2007, 00:23

Teli od Valeota, k so na sliki, so menda boljši. Sicer boš Subaruja zaman iskal v katalogih, ampak kljub temu pašejo. Mam pa podatek, da so za Foresterja tapravi "Silencio Extreme UM-653". Ker imata Impreza in Forester velik skupnih delov, je možno da pašejo isti brisalci tud na Imprezo.

Sicer zadeve še nisem preveril, ampak mam pa namen menjat za tele, takoj ko se bodo pokazali prvi znaki obrabe. Verjetno spomladi...

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 19. November 2007, 08:05

Potrebo je samo izmeriti dolžino obeh... in najt tak set. Valeo "zelen" ima to kombinacijo.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 19. November 2007, 08:33

ma sej, v katalogu je izredno malo avtomobilov...tko da je treba mal premerit ja....

sam da ne boste mislil da zdej to ful neki boljš briše....gumica katera drgne po šipi je enaka kot tista iz običajnih brisalcev, fora je le v vodilu... ki tudi ob močnem sneženju in plundri ne zamrzne...in tako ves čas briše po celem steklu

poleg tega so mal tišji na avtobahnu

drugače ma pa tut champion podoben izdelek

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 19. November 2007, 10:25

Valeo, tudi uni navadni, milijonkrat bolje brisejo kot kaksni Bosch, da ne govorim Champion (z ogrodjem). Se mi zdi, da in pri Boschu in pri Championu postane guma hitro trda in se tudi zato ne prilega steklu.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 19. November 2007, 11:58

TORA! TORA! TORA! napisal/-a:kupi si od valeo al pa champion une brez jeklenega geštela..k je sam gumica...tam nima kaj zmrznit ;-)

http://image.blog.livedoor.jp/ryuujihir ... 783ff6.JPG
Take imam jaz. Sem dal skoraj 50€ za dva. Kupi se vsakega posebej - poveš dolžino ki bi jo rad. Je pa tako. Dva meseca so mi super odlično brisal, sedaj je pa bl drek. Nisem zadovoljen.

pito
Uporabnik foruma
Prispevki: 416

Odgovor Avtor: pito » 19. November 2007, 14:39

irCAR81 napisal/-a:
TORA! TORA! TORA! napisal/-a:kupi si od valeo al pa champion une brez jeklenega geštela..k je sam gumica...tam nima kaj zmrznit ;-)

[Take imam jaz. Sem dal skoraj 50€ za dva. Kupi se vsakega posebej - poveš dolžino ki bi jo rad. Je pa tako. Dva meseca so mi super odlično brisal, sedaj je pa bl drek. Nisem zadovoljen.
Jp, pr men je isto. Niso vredni tega dnarja.

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 19. November 2007, 15:06

tuki pri nas so jih imeli za 8€ komad, pa ne vem katera firma! prodajo jih v vargalantu. Sm pa zanc kolegu pripeljal iz lj ene za 15€/kom.... tko da so nihanja v ceni kr velika...

a pol mislite da je problem ko ogrodje zamrzne? jest sm vedno mislil da zamrzne guma... pa tista voda na njej...

Enkrat sm mal filozofiral, pa sm razmišljal da bi si dal en tak grelec kot je zadaj v šipi, (dobis eno staro haubo, razbiješ šipo in pobereš trakce), in bi jih potem nalimal z prozorno folijo na mesto kjer stojijo brisalci. strom bi že električar zvezal, to je pa to... recimo da bi dal 2 trakca na en brisalc...

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 19. November 2007, 15:24

msenjur napisal/-a: tak grelec kot je zadaj v šipi,
to bi blo že fino fajn, ko bi avto zalufal in ko so primrzjeni brisalci da jih odtali od šipe

sam problem zmrajoče plundre in snega pa še vedno nisi rešil s tem

najbolš bi blo kr en plinski brener gor nastavt :lol:

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 19. November 2007, 15:34

ja sej jih daš za minutko počivat pa se stopi tist... sam ne na plehu, ker je predaleč...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost