Nakup Legacya

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
Damjan
Novinec
Prispevki: 19
Kraj: Celje

Nakup Legacya

Odgovor Avtor: Damjan » 17. Julij 2006, 23:12

Načrtujem nakup Legacy-a 4WD 2.0. Letnika ne vem, ker ne vem koliko sem sploh pripravljen dati za avto. Na avto.net recimo me že mami 1996 letnik z klimo. Vendar pa po drugi strani, avto bo deloval pozimi, poletje je rezervirano za mojo prvo kišto R5, klime niti ne rabim. Čez dve leti imam namen kupiti Hyundai Coupeja starega največ 3 leta, 5ke od sebe ne dam, ker sem vanjo vložil že preveč časa, volje in denarja, zato je velika verjetnost da bo moral potem od hiše Subi (edino če se bo na obzorju prikazala gradnja hiše, vendar težko verjetno, kr bom faks takrat šele končal).
Koliko lahko izgubim v roku leta, če kupim Legija z navedenimi lastnostmi za cca.500000 sit. Ali pa 700000. Recimo, če bi kupil getza bi čez leto dobil že verjetno pol manj. Kako je pri rabljenih subijih s tem? če se ne bo splačal bom moral kupiti Justya :D
In pa, ob nakupovanju bi potreboval pomoč izkušenih mačkov, ker se ne želim preveč opečt z mačkom v žaklju. Glede na to, da vas je par Subaru norcev pršl iz LJ, da ste spravl v tek LIXovega subaruja, verjetn za kako kavo, pivo ali pa simbolično plačilo ne bi bilo nemogoče priskočiti na pomoč bodočemu norcu?

Hvala za odgovore, pa sseveda, če ve kdo za kaj dobrega naj pove. :D

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 17. Julij 2006, 23:17

Glede na to, da ga ne mislis obdrzat vec kot dve leti in ga mislis imet samo za matranje pozimi, je po mojem bolje, da kupis starejsi letnik, so kr cenejsi, pa se manj bos zgubil. No mogoce se pa motim, naj se ostali povejo.

subidu

Odgovor Avtor: subidu » 18. Julij 2006, 08:13

Finančni fond, ki ga imaš na voljo, ti nudi tudi že tretjo generacijo subijev. Sicer za ta denar težko dobiš dobro ohranjenega (če pa že, imaš veliko srecćo), saj se ponavadi gibljejo cene tam okoli 900.000 tisoč. Seveda je odvisno marsikaj tudi od opreme, ki jo želiš imeti (airbagi pa to)

Recimo tale je še nekje do 700, ostali pač ne. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=905592

Če si gledal po oglasil, si lahko opazil kar velik cenovni preskok med 2. in 3. generacijo... Lahko kupiš trojko, cene kr držijo (preveč, če mene vprašaš), ali pa dvojko, kako za tm 250-300 tisočakov (res pa je, da je tezje najti 2.0 ali celo 2.2 srček). Po moje bosta obe kr držali ceno, le ohranjeno trojko boš težje dobil za cca 700.000. Bodi seveda pozoren na prevožene km in seveda servisne intervale, kajti če se bliža ta velik servis, to pomeni kar nekaj dodatnih cekinov, predvidevši, da vse ostalo štima (skoraj nikoli ne :-) ). Tale ki ga opazuješ ima narjen servis, kar je ok, ne vem, mogoče fantje kej več vedo o njem (nekje tm v temnem kotičku možganov imam nek spomin, da je bil že komentiran...al pa tud ne...mogoče kak podoben). Zgubiš po mojem lohk tm nekje do 100-150, ce kupiš trojko (v dveh letih), več zelo malo verjetno, poleg tega pa, če ga prodajaš po zimi, jim cene zrastejo in to ornk ;-) . Pri drugi generaciji po moje tam do 50, odvisno seveda, kako ravnaš z avtom, kakšno je stanje pleha, prevoženi km itd itd...Podrobno sicer spremljam 1. in 2. gen. že več kot eno leto in se cene niso spremenile (tu pa tam kaki intervali, ko cene nenormalno zrastejo...potem pa nekje tko kot ponavadi).

lp

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 18. Julij 2006, 08:22

MIslim da se bodo zanesenjaki vedno našli ki bi vozili subarujev odlični 4WD pogon, če ga boš pa še malo pazil bo prodaja stekla lažje, cene so resnično zanimive prie teh subijih, saj so bile cene dvojk ko so bile stare 10let 400.000 SIT, zdej pa trojke z enako oz. višjo starostjo 650k min. - to je mal smešno ampak vseeno te naj izguba denarja ne skrbi.
Veliko sreče pri nakupu, kot pa vidim boš to izvedel pred zimo oz. jeseni kajne.

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma
Prispevki: 960
Kraj: Doma

Odgovor Avtor: Freak » 18. Julij 2006, 15:41

@Damjan - velik srece.

Jaz tud ze kr neki casa spremljam legacy-je,sam je res tezko najdit kako zanimivo ponudbo. Ampak naceloma se mi nikamor ne mudi z nakupom,pa tud dlje k bom iskal,vec denarja bom imel na razpolago :)

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma
Prispevki: 583
Kraj: Laško

Odgovor Avtor: zinki » 18. Julij 2006, 16:33

več ko maš dnarja, večje so zahteve --> še težje kaj najdeš :D
Subaru, love it or leave it.

Uporabniški avatar
Damjan
Novinec

Odgovor Avtor: Damjan » 18. Julij 2006, 19:39

prekleto res :P
nakup je treba opraviti pred zimo, ja. pa s čimmanj komliciranja, ker drgač bom še kje dal 5ko nazaj dvignat za čez zimo, pa želje ne bom uresniču ;) dvojka me ne moti preveč, prav všeč mi je. notranjost je za take letnike fenomenalna, za opremo velja isto. v bistvu mi je bolj všeč kot pa 3ja generacija. se bom fokusiral bolj nanjo.
torej nekje 150jurjev lahko izgubim +inflacija... niti ni veliko.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 18. Julij 2006, 20:07

Aja pa se to, ce ima opravljen tavelik servis, je zal dostikrat samo menjan jermen in to seveda ni to. Povprasaj lastnika za morebitne racune, da vidis, ce je bilo res menjano. Skoraj boljs je, da ga se nima narejenega, ker potem na ta racun zbijes ceno, kot pa, da je samo jermen menjan.

Bojim se pa, da ko bos 1x vozil Subaruja, se ne bos vec nazaj v petko vsedel :-P

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 18. Julij 2006, 20:12

Če boš imel kaj ogledanega javi.. pa pridemo potem še mi pogledat (marky in jaz vem da bi prišla); pogoj je, da ga prej pogledaš sam (z lixom) in da ti je "ok"...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
Damjan
Novinec

Odgovor Avtor: Damjan » 18. Julij 2006, 20:15

v lixovem legacyu sem sedu, ko smo ga prvič po pol leta zalaufal z drugo mašino. :uzfuzf...pa sm se odloču da jz to hočem met, želja je že od prej
:D
bom zej spremlju oglase, pa temo na forumu, ki se tiče avto neta. morda pa le kdo kaj ve od mojem potencialnem avtu.
Za pomoč bom pa prosil ko bo čas za to, ko bo šlo res zares :) hvala za odgovore, zej že grem že tak v čisti offtopic, bolš da sm tih.
sam ni pa treba bit vam, če mate še kak pameten nasvet za dober nakup legija.
EDIT: gorazd, vzeto na znanje :)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 18. Julij 2006, 20:19

Verjemi jest hodim po stopinjah nive13 (mela baje 9 niv al 13 sej ne vem :)) in delam na tem, da bi prilezu do 13-ega subaruja, zdej mam četrtega in se bojim da bo ostal še dolgo četrti :twisted: :D Res to je edini avto ki ti da veselje ko se vsedeš vanj, do sedaj sem meu že kr neki avtov tudi novejše 97+ pa noben ni segel do kolen :!:

Uporabniški avatar
galimim
Uporabnik foruma
Prispevki: 555
Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico

Odgovor Avtor: galimim » 18. Julij 2006, 22:27

Je popolnoma res kar pravi Subi92 poznam gospoda ki je iz Legacy-ja serije 2 presedlal na BMW 5. Po prvem snegu je kupil Subaruja in prodal BMW-ja ki ni bil star 6 mesecev SUBARU ROXXXXXXS :uzfuzf :uzfuzf :uzfuzf
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Re: Nakup Legacya

Odgovor Avtor: karel » 19. Julij 2006, 07:05

Damjan napisal/-a: avto bo deloval pozimi, poletje je rezervirano za mojo prvo kišto R5
Nevem mogoče bom sedaj pretiraval vendar dati za avto
700k in ga potem uporabljati samo pozimi,ni logike tako ,da ti
priporočam da dobro premisliš preden kaj narediš.
Pa še nekaj,ko boš eno zimo vozil 4WD Subaruja ti najverjetneje
nikoli več v življenju ne bo prišlo na pamet,da bi vozil kaj
takega kot je petka.
Enkrat sem bral v časopisu da pravega voznika (ljubitelja) Subaruja
lahko ločiš od njegovega vozila le z puško :lol:
Kar se tiče pomoči pri nakupu vozila je najmanj kar lahko storimo
zate,da ti svetujemo kaj je vredu in kaj ne.
Kakšni smo v resnici pa boš videl kasneje ko boš Subaruja imel
v svoji lasti :D
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
Damjan
Novinec

Odgovor Avtor: Damjan » 19. Julij 2006, 08:04

ja, to je res, ampak subi se pa ne pele 120 čez ovinek ampak gre prek ograje na teren, ki temu avtu tak al tak bolj odgovarja :)
vem da ste Subaru friki dobri ljudje, tut to me je mal prepričal, da si enga kupim. to bi bil moj drugi avto nasploh, 5ka je prvi. dal zanjo preveč pol še pa dihtonga na glavi, pa komplet bremze, pa lager, pa ... spisek je dolg pa raj pozablam sprot ... Uf...preveč dnarja.
No če dam za subija mal več upam da bo mir oziroma vsaj prva dva mesca mir. če pa manj pa vzamem v račun to, da ga je treba še mal popravit. elektronike se itak bojim, ta CE lučka je neznanka meni in marsikateremu...zato bi bil pripravljen dati več, da ne bi bilo kej velik problemov. čeprav se lahk zaj*** totalno, lahk pa da bom mel srečo.
Sm navajen na 5ko, ki me ni v 3h letih nikol na cesti pustila, stroški so za posamezno popravilo bli minimalni. pa še brez elektronike je. rabiš šraufinciger pa kombinike pa dela :)

EDIT: kaj je z 1.8 mašinkami... za tistih par konjev se mi sicer zdi neumno plačevati 30 jurjev več zavarovanja, ampak je nek mit, da so 1.8 mašine bolj tak tak...da glava rada pokne? verjetn je že pol tut po defaultu opreme manj v Legacy-ju z 1.8, recimo da klime ni?pa elektrošajb?jz nimam več volje nič vlagat preveč razen za vosek pa polirpasto, dobre gume in bremze :D ne lotim se več centralnih zaklepanj z alarmom, menjave bremz, rihtanja elektrošajb...če vete kam pes taco moli...
1. a so z EJ18 mašinami res problemi, ki so zanje prav mitološki že
2. ali ima 1.8 legacy potemtakem manj osnovne opreme?

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 19. Julij 2006, 08:34

Damjan napisal/-a:EDIT: kaj je z 1.8 mašinkami... za tistih par konjev se mi sicer zdi neumno plačevati 30 jurjev več zavarovanja, ampak je nek mit, da so 1.8 mašine bolj tak tak...da glava rada pokne? verjetn je že pol tut po defaultu opreme manj v Legacy-ju z 1.8, recimo da klime ni?pa elektrošajb?jz nimam več volje nič vlagat preveč razen za vosek pa polirpasto, dobre gume in bremze :D ne lotim se več centralnih zaklepanj z alarmom, menjave bremz, rihtanja elektrošajb...če vete kam pes taco moli...
1. a so z EJ18 mašinami res problemi, ki so zanje prav mitološki že
2. ali ima 1.8 legacy potemtakem manj osnovne opreme?

Fant ti pa marsikaj še ne veš, nevem od kje ti info da glave pokajo (moja prede pri 275.000) kot nova pa lahko gre nonstop v 6900obratov, LIX je druga zgodba saj tudi Subarujev 3.0 ali 2.5 ne bo delal brez vode :!:

PO temah sodeč glede mitoloških težav bi bla edina, prosti tek avta saj pri 15 let rje na vitalnih delih ki uravnavajo zaug lahko pride do občasnega odstopanja +-300obratov ki lahko zlezejo navzgor ali pa padejo :D :D , čeprav je največkrat problem v nerednem servisiranju avta ali pa čudn mehanik :neutral:

Če si umirjen šofer ti nakup 1.8 zelo priporočam, je zelo vzdržljiv motor - naj Karli pove svoje glede na leonove motorje 1.8, če pa bi rad melo več poskočnosti pa nakup 2.0 ki bi načeloma lahko imela tudi nižjo porabo vendar je tza zelo vprašljiva... meni med temi poletnimi časi pije 9l čeprav spet ne bo noben verjel a vseeno. Z opremo so bili najbolj naloženi 2.2GX-i, 1.8 pa je tudi kater imeu klimo, elektro, abs itd..., šibedah - vse je bilo odvisno od dneva nakupa in denarja ki ga je imel kupec dalnjega leta 1990-1994 :D

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov