olje menjalnik
olje menjalnik
Katerega priporočate za opazno lepše in bolj tekoče prestavljanje? Originalno mi očitno ne sede. Cena ni ovira. 
A to boš imel drugo menjavo olja
Predpisan je 75W/90 in 80W/90 kot olje za vse temperature.
Izkušenj osebnih nimam (ker ne vem katerga so mi pred letom in pol vlili v moj menjalnik-zatika pa se kokr se, ke ni nov
). V prvo prestavo ali iz prve v drugo mi gre zjutraj pri -5 stopinj zelo težko.
Sem pa dosedaj v subi menjalnike vlil olja nekaj od Castrola TAF-X-a in nekaj od COMME. Noben se mi še ni pritoževal

Predpisan je 75W/90 in 80W/90 kot olje za vse temperature.
Izkušenj osebnih nimam (ker ne vem katerga so mi pred letom in pol vlili v moj menjalnik-zatika pa se kokr se, ke ni nov
Sem pa dosedaj v subi menjalnike vlil olja nekaj od Castrola TAF-X-a in nekaj od COMME. Noben se mi še ni pritoževal
Fino. Na BMW forumu sem zasledil še priporočilo za Fuchs TITAN 5 speed. So tudi proizvajalci olj kaj dost specifični za posamezne znamke, al je to samo en velik bulšit. 
Sem pa še tole zasledil na BMW-jevem forumu:
Sem pa še tole zasledil na BMW-jevem forumu:
Je kdo to že sprobal?Če bo kdo menjal olje v menjkalniku ali difu, se naj pozanima pri mehaniku še za nekakšno ampulo-peno (kot pur pena-nevem kako se imenuje), ki jo, ko je staro olje že odstarnjeno iz menjalnika, napolni v menjalnik. Pena se po nekaj minutah samodejnega čiščenja v notranjosti menjalnika utekočini in priteče iz njega z vsemi opilki, ki so nastali zaradi prestavljanja.Potem pa novo olje+teflonski aditiv pa stvar z moje strani preizkuseno deluje kot pri novem avtu
Sam vem za eno drugo stvar. V motor, menjalnik in diferencial vliješ eno tekočino in greš narest okoli 10km. To čistilo naj bi vse zapečene oljne ostanke razžrlo in naj bi potem z oljem skupaj vse odteklo ven. Ni pa to za opilke - te dobiš ven samo z magnetom, ki je ponavadi na vijaku. Če pa ni pa opilki ostanejo v mašini ali mejalniku ali diferencialu.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
S temi čistili ne gre peretiravat, sploh ob rednih menjavah tekočin.
Če odstrani vso zapečeno svinarijo se kaj hitro lahko zgodi, da kak ventil ne bo več tesnil. Ni vsaka svinarija slaba.
@Sajmon:
Glede na to, da je predpisan interval menjava olja v menjalniku in z. diferencialu 50.000 km je itak čas, da zamenjaš olje.
Do pred 1 mesecem sem mel not zgoraj omenjeni Fuchs, 75W90 - je bilo ok; pred meseccem sem menjal olje - not je spet Shell in je boljše kot prej;
verjetno gre boljši občutek delno pripisati tudi kilometrini, ki jo je požrlo prejšnje olje.
na kratko: menjaj olje
Če odstrani vso zapečeno svinarijo se kaj hitro lahko zgodi, da kak ventil ne bo več tesnil. Ni vsaka svinarija slaba.
@Sajmon:
Glede na to, da je predpisan interval menjava olja v menjalniku in z. diferencialu 50.000 km je itak čas, da zamenjaš olje.
Do pred 1 mesecem sem mel not zgoraj omenjeni Fuchs, 75W90 - je bilo ok; pred meseccem sem menjal olje - not je spet Shell in je boljše kot prej;
verjetno gre boljši občutek delno pripisati tudi kilometrini, ki jo je požrlo prejšnje olje.
na kratko: menjaj olje
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
V drugi temi (forester/forester servis) sem vidu da subi92 priporoča da se pri menjavi menjajo tudi semeringi za glavno gred in pa tudi "ostali" zdej vem da tam je še menjalna gred, ki ima semering (vem, da je bla mal "preveč" mastna, ko sm jo nazadne gledu) pa potem še obe polosi....
Zdje glede polosi sm mal skeptičen
kako tam prideš bližje do semeringa ?
a je čez semering kak obroč k ga drži na mestu ? pa ga pač ven potegneš ko polos dol snameš ? tamle spodi na sliki se vidi da je tam en vijak.....
http://shrani.si/t/2H/Ua/3Lt0phKZ/dsc00553.jpg
slika je pa kr boga, ker ni nikol dost svetlobe pod avtom
http://shrani.si/t/1y/Yj/4LOF2S6J/dsc00552.jpg
pa glede zadnjega pokrova? a ma kdo kake slike slučajno kako to demontirat ? al pa če zna kdo kej povedat nebom nič jezen
Tesnilo tega pokrova sm že dobu, za semeringe pa tipon kontaktiram ? Kaj pa olje ? Mate kake pocen trgovine kje nagledane tut al je kr tipon za vse ?
LP
Zdje glede polosi sm mal skeptičen
a je čez semering kak obroč k ga drži na mestu ? pa ga pač ven potegneš ko polos dol snameš ? tamle spodi na sliki se vidi da je tam en vijak.....
http://shrani.si/t/2H/Ua/3Lt0phKZ/dsc00553.jpg
slika je pa kr boga, ker ni nikol dost svetlobe pod avtom
http://shrani.si/t/1y/Yj/4LOF2S6J/dsc00552.jpg
pa glede zadnjega pokrova? a ma kdo kake slike slučajno kako to demontirat ? al pa če zna kdo kej povedat nebom nič jezen
Tesnilo tega pokrova sm že dobu, za semeringe pa tipon kontaktiram ? Kaj pa olje ? Mate kake pocen trgovine kje nagledane tut al je kr tipon za vse ?
LP
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Opiljkov je ponavadi za pričakovat ravno toliko, da ga jih obrišeš s cunjo.
Za semeringe pri poloseh ni toliko dela (tist nazobčena okroglina kjer pride polos na menjalnik se odvije kot vijak, spodaj pa je semering), za vse ostale posege pa mislim da kar demontaža samega menjalnika - pozabi da boš to lahko storil sam. V kratkme bom kaka 2 menjalnika namenil znanosti in lahko kaj pametnega napišem ampak v drugi temi.
Tukaj nadaljujmo o olju! Glede Tipona vse OK ampak zment se je nemgoče, ne kličejo nazaj, ne vem nismo dost velke ribe ki bi jim kej več dnarja zrihtal

Za semeringe pri poloseh ni toliko dela (tist nazobčena okroglina kjer pride polos na menjalnik se odvije kot vijak, spodaj pa je semering), za vse ostale posege pa mislim da kar demontaža samega menjalnika - pozabi da boš to lahko storil sam. V kratkme bom kaka 2 menjalnika namenil znanosti in lahko kaj pametnega napišem ampak v drugi temi.
Tukaj nadaljujmo o olju! Glede Tipona vse OK ampak zment se je nemgoče, ne kličejo nazaj, ne vem nismo dost velke ribe ki bi jim kej več dnarja zrihtal
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost