uvoz iz Italije
uvoz iz Italije
Živijo evo tle sem nov na forumu pred kratkim sem pripeljal foresterja l.99 iz Italije zdej pa za homologacijo zahtevajo še neli potrdilo zastopnika subaruja za Slovenijo.Pa me zanima če je kdo že imel podobne izkušnje.
hvala
hvala
made in japan
Kje boš pa delal homologacijo?
Namreč v Gorici-Šempeter kjer sem jaz to delal je bilo urejeno v eni uri, potreboval pa sem ACI, odjavljeno Italjansko prometno in pa potrdilo o plačanem DMV-ju ter potrdilo o plačani ekotaksi, oboje plačaš na davčni, odjavljeno prometno ITA in pa ACI pa pridobiš ko prodajalec vrne tablice in odjavi vozilo na Italjanskem uradu kjer te storitve opravljajo.
Seveda potrebuješ overjeno kupoprodajno pogodbo, lahko je Slovenska in potrjena na občini (1.20 EUR).
Lp
Namreč v Gorici-Šempeter kjer sem jaz to delal je bilo urejeno v eni uri, potreboval pa sem ACI, odjavljeno Italjansko prometno in pa potrdilo o plačanem DMV-ju ter potrdilo o plačani ekotaksi, oboje plačaš na davčni, odjavljeno prometno ITA in pa ACI pa pridobiš ko prodajalec vrne tablice in odjavi vozilo na Italjanskem uradu kjer te storitve opravljajo.
Seveda potrebuješ overjeno kupoprodajno pogodbo, lahko je Slovenska in potrjena na občini (1.20 EUR).
Lp
Ma homologacijo bom delal v Kopru oziroma sem že nekaj naredu zdej pa zahteva neki potrdilo distributerja to je interservice Ljubljana sem govoru z njimi in so rekli ,da nimajo pojma za kaj se sploh gre.Vse ostalo na davčni sem že zrihtal.Edino še fakturo od Italjana čakam ,da mi pošlje overjeno nazaj ker so pozabli dati žig od avtohiše.
made in japan
Očitno ne vedo v Kopru kakšen je potek oziroma potrebni papirji, ko sem se zanimal sem klical v NG-Šempeter in so mi povedali, da imajo kar veliko uvozov in so mi opisali postopek do zadnje podrobnosti, tako, da je bil uvoz popolnoma preprost brez ene same komplikacije ali odvečne poti.
Če še ni prepozno se zapelji do Gorice in tam homologiraj, ter opravi tehnični pregled.
Jst sem uredil nakup, prepis,homologacijo in registracijo vse v enem dnevu.
Če še ni prepozno se zapelji do Gorice in tam homologiraj, ter opravi tehnični pregled.
Jst sem uredil nakup, prepis,homologacijo in registracijo vse v enem dnevu.
delta hf napisal/-a:A ja pa še če lahko mi poveš kje to opravljajo v Gorici....hvala...
To kar tukaj berem se mi zdi birokratsko podjebavanje s strani uradnikov in bi bilo v takem primeru najbolje zahtevati ime in priimek osebe ki zahteva neobstoječ dokument in tudi pisni zahtevek za ta dokument bi lahko zahteval. Potem je naslednji korak do šefa urada, in če tudi on ne razume zakona direktno na ministrstvo za promet oddelek homologacije + min za javno upravo - bi zahteval sankcije za te ljudi pa še novinarje bi jim poklical. To ni več jugoslavija. Pa še tožit bi jih moral za izgubljen čas pa živce-banda pokvarjena.
Tudi moj fori je iz IT in ni bilo treba takega papirja, če bi ga rabili bi ga jaz imel ker sem tudi poslikal vse papirje ki jih potrebuješ med njimi ni bilo kaj temu podobnega. Drugače bi ti ga jaz poslal. Če koga zanima mu tudi pošljem slike original papirjev za uvoz za občutek kako izgledajo. In naštejem spisek itak pa vsi vemo kaj rabiš.delta hf napisal/-a:A ja pa še če lahko mi poveš kje to opravljajo v Gorici....hvala...
Fotke
Naj se javi en ki je član kakšne spletne galerije da mu pošljem slikce(sem jih že zrihtu), pa naj odpre Topic, potem bomo pa že pisali......msenjur napisal/-a:ja objavi se ena sticy tema in je tam v enem topicu vse spisano in to je to!
To so fotke od papirjev--kakšni so v resnici za videt (da ni kakšnih nategov)
Lahko bi kdo še nemške poslikal, pa še kakšne druge......te so italianski
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov