SKN (Slovenija) tuning

Izboljšave zmogljivosti in voznih lastnosti
Odgovori
Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

SKN (Slovenija) tuning

Odgovor Avtor: NoFEAR » 18. Februar 2008, 17:41

Pred kratkim se je pri nas pojavil nov tuning ponudnik - SKN Slovenija. Gre za podružnico znane nemške tuning firme SKN. Po mojih informacijah je SKN trenutno edini pri nas, ki nudi tuning tudi za naše konjičke. Več informacij najdete >tukaj<

Menda imajo do konca marca precej nižje - otvoritvene cene. Konkretno za mojga Foresterja je redna cena 670 EUR + DDV, do konc marca pa znaša cena s popustom 550 + DDV.

Ta cena je za moje pojme precej ugodna - sam sem se namreč zanimal že pri praktično vseh ECUTEK ponudnikih v naši bližnji soseščini, kjer so cene precej višje. Približno tkole: Italija (Target evolution - 950 €), Avstrija (subaru fischer - 1140 €), Madžarska (APS tuning - 950 €), Švica (badtoys - 1070 €). Res je,da pri Ecuteku dobiš svojo licenco in so vsa kasnejša čipanja precej cenejša, ampak po moje so to bučke, ker itak redkokdo čipa avto več kot enkrat... Za Subaruje drugega kot Ecutek v naši bližini nisem našel. So pa prirastki tako moči kot navora pri SKN-u in Ecuteku v končnih številkah precej podobni.

Zanima me če je tukaj še kakšen resen interesent za čipanje, mogoče bi nam ratalo dobit še kakšen skupinski popust :?:

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 18. Februar 2008, 19:10

Sem interesent, samo me malo skrbi če so ravno to odprli pri nas...koliko kaj obvladajo zadeve...

Kje pri nas naj bi to bilo?

Za mojo stane 799,00 €, me pa zanima če je v tole vključen tudi kak dyno, ki pokaže kakšen je kaj realen prirastek moči...namreč za 800 ojrov...ne sme dosti odstopati... pa garancija?

Pa še podatki za mojo o prirastku:
Hersteller: Subaru
Modell Nm kw PS Nm kw PS Nm kw PSPresseberichtSonderdruckPreis

Impr.T 290 160 ( 2 1 8 ) 55 22 ( 3 0 ) 345 182 ( 2 4 8 ) 799,00 €

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 18. Februar 2008, 19:35

Podružnico so sicer pri nas res komaj odprli, ampak kot sm napisal, gre za uveljavljeno nemško firmo, ki je že dolgo na trgu, tako da je komplet software razvit v Nemčiji. Pri nas ti samo prenesejo SKN-ove mape na tvoj ECU, tvoje orginal mape pa hranijo pri njih, če bi si kdaj spet zaželel nazaj stock avto.

Kej več ostalih informacij nimam, bom pa povabil Uroša iz SKN Slovenija, da se oglasi na naš forum in iz prve roke odgovori na še kakšno vprašanje.
Zadnjič spremenil NoFEAR, dne 19. Februar 2008, 00:07, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 18. Februar 2008, 20:41

NoFEAR napisal/-a:
Pa še to - cen iz linka ne gledat, ker niso prave!

Ja upejmo da res ne ker so "mal" prehude, za ex 200k SIT močno premisliš o čipanju...pa na koncu se zelo verjetno ne odločiš...

Boš priskrbel prave cene?

Lp

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 18. Februar 2008, 22:35

Pred odločitvijo se odpeljita še v Črnuče (chiptunning) in do RSR... osebno;

sem prepričan, da bo v obeh primerih odnos bolj "oseben"...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5512
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 18. Februar 2008, 22:43

sam kolk je kle pogojena poraba z povečanjem moči ?

ker že zdej je žolna :D

Drugač pa 12HP pa 15Nm se kr lepo sliš, sploh pa če je krivulja navor/moč PO tunanju bolj "ugodna"
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 18. Februar 2008, 22:52

mnja.. pomojem - ko začeš resen tuning... razmišljanje o porabi odpade; prej al slej.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4478
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 18. Februar 2008, 22:57

:shock: Cene!!! :shock:

So pa pravi geniji - pri navadni 2.0 Impreza so uspeli navor povečat za 200Nm (ali za 2,09x). Na koncu ima ta Impreza več navora kot 'chipana' STi in 3.0 Legacy. In pri tem je moč narasla samo za 9kW... :lol:

D.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4138
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 18. Februar 2008, 22:58

Odvisno kaj smatraš za resen tuning, če greš recimo z stock turbakom (legy ali prca) na čipanje, se lahko ob mirni vožnji nadejaš nekaj nižje porabe (sej se vse tunning firme hvalijo z optimizacijo krivulje, da je poraba ob lepi vožnji nižja), če ga tiščiš, potem je normalno višja, ko pa menjaš turbino ali kaj podobnega, potem je pa o nizki porabi ne razmišljaš več.

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 18. Februar 2008, 23:16

vse spodaj našteto je "pomojem".... itak

recimo KM 50%+

vse kar je manj, je recimo bolj "optimizacija",... rezerve v izpušnih normah itd...

pomojem (znano dejstvo?) se zadeva splača šele, če prej predelamo vsaj "osnove" - portanje glav, odmične, izpuh + optimizacija = smiseln prirastek; pri turbo motorjih je te razerve nekaj več;
glede na to, da niti prirastka ne prepišejo brez napak -> pot pod noge in obiskat izkušenejše tunerje (RSR in črnuče), pri katerih se da dobit tudi garancijo; morda bo 100 EUR dražje... sam to ne bi smel bit prevelik faktor;

delat "čiptuning" na serijskem N/A je pa itak butanje z glavo brez čelade v zid -> stran metanje denarja.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 19. Februar 2008, 00:29

_BiStRi_ napisal/-a:
NoFEAR napisal/-a:
Pa še to - cen iz linka ne gledat, ker niso prave!
Ja upejmo da res ne ker so "mal" prehude, za ex 200k SIT močno premisliš o čipanju...pa na koncu se zelo verjetno ne odločiš...

Boš priskrbel prave cene?
Sorry, my bad. Cene bojo kr držale. Na uč mi je zgledal manj... Glede na to, da mata tako tvoj, kot moj avto v ceniku isto ceno, si kr upam trdit, da je tud promocijski popust isti. Torej:

670€ + 20% DDV = 805€
cena s popustom (do konca marca) 550€ + DDV = 660€
cena - če nam rata zbrat ene par kandidatov - upam na še dodaten pupust

Za vse tiste, ki se zgražate nad cenami - ja, res je drago, ampak te zadeve stanejo. Še vseeno pa so to najcenejši, najlažji in najbolj varni (za motor) konji. Kolk so cene v naši soseščini si pa še enkrat lahko preberete v mojem prvem postu. Tud za druge znamke pri slovenskih tunerjih zadeve niso bistveno cenejše!!

Je pa res, da se vam, ki nimate turbo motorjev, zadeva res ne splača najbolj, saj so prirastki tam res minimalni.

@Gorazd: Ne nas pošiljat drugam. Ne bi zastonj "okol obrnil" cele naše soseščine, če bi mel tunerja pred vrati... :D RSR motorsport in Avtoelektronika Črnuče Subarujev ne tunata! Senica je v fazi pridobivanja nekega softwera za MItsubishije, s katerim bi se lahko eventuelno spravil tudi nad Subaruja, ampak po njegovih besedah bo zadeva trajala še kar nekaj časa...

Trenutno je SKN edini v Sloveniji, ki ima v svojem programu tudi Subaruje!!!

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 19. Februar 2008, 00:47

aha.. nism vedu. my bad :-)
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 19. Februar 2008, 06:07

Še vedno je zelo veliko denarja, treba malo preračunati koliko bi stalo kaj drugega, morda je bolje res kak upgrade prvo na motorju narediti, potem pa se spraviti še na upgrade elektronike...

Verjetno je zadevo najbolje zastaviti tako, da počasi skozi čas z vsemi postopki prilezeš do ene 300 konjev, kar naj bi še avto kot je v osnovi zdržal (govorim za Imprezo turbo) res pa je da je to nepreverjena informacija, kar se moje strani tiče, namreč tako sem slišal...

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 19. Februar 2008, 06:48

Karkoli boš hotu delat, zmeri boš naletel na to, da boš rabil re-map ECUja.

Če se ne motim, je tud pri Imprezi fuel-cut tovarniško nastavljen na 0.8 Bar-a. Če boš hotu mim tega, rabiš fuel cut defender, ki te bo stal cca. 200€, boost controler, ki te dober tud stane okol 200€, pa seveda obvezno boost števec, kar je spet dodatnih 100€. S tem se sicer lahko voziš neki cajta, ampak morš vzet v zakup, da boš pod visokim boostom vozil na prešvoh mešanci, zato se bo motor bolj pregreval. Za 300KM boš mogu pa pomoje že menjat turbino, benz pumpo mogoče tud injektorje... Tuki smo pa pol že na vsotah nad 1500 €. Ob menjavi turbine pa brez re-mapa več ne bo šlo...

Jst bom za začetek naredu tale SKN-ov re-map, pa v planu mam zamenjat še izpuh od turbine naprej. Mislim da bi pol mogu pridt iz stock 170 na cca. 220 KM...

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 19. Februar 2008, 08:06

kakor vidim tale firma ne dela custom map, oni imajo samo za stock avto, dvomim da ti naredijo mapo za predelan motor. vidim da imajo tudi za OBD-1 računalnike, to je lepo vidt, sam še vedno je krepko predrago.

Kakor vem ima impreza fuel-cut na 1.2bar, tudi Legacyji turbo imajo fuel cut na 1bar. FDC je za moje pojme ena bedarija(oz. super stvar če hočeš stopit bat) FDC samo fejka signal boosta in računalniku sporoči da ni presegel mejo(recimo 1bar), zraven moraš obvezno imeti kak piggy-back da loviš razmerje AFR nad mejo kjer FDC dela, če tega nimaš poštimano bo nekaj šlo.

Za starejše avte bi mogli imeti cene kakršne imajo pri Squadra Tunning(sicer za AR).
The only treasure my car came with was rust...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov