LCD TV, plazma, HD ready

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 17. Marec 2008, 22:38

a to maš HDMI prek Siol TV?
Pravilneje bi bilo HDTV prek Siol TV; HDMI je tip priključka, konektorja,...

kak Siol neki; sem ga odlavil 2 leti nazaj... mi je žal, da ga nisem prej.

itak - T2 :-) nobene omejitve števila TVjev... cena ugodna... internet 10/10mbit + 2x PAL TV + 1x HDTV = 32 EUR :twisted:
ac

Komunikator je Motorola VIP 1910;
http://broadband.motorola.com/images/pr ... IP1900.jpg

Itak more met vsak TV svoj komunikator;
glede na to, da prikljapljaš te reči, bi ti morale biti te reči jasne (tako kot pojmi HDMI, HDTV,...)!? :? pobezaj nadrejene, da ti razložijo kaj je kaj.

T2 računa najem za vsak dodaten komunikator - prvi je zastonj (brez vezave); vsak dodatni je 2 €/mesec; zdaj si pa zračunaj :cool:

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 17. Marec 2008, 23:00

ja jest razmišljam ze dolgo o T-2! sam kr ne znam pogodbe sestavit! pa itak hdmi ima samo par programov... pa še to so eni za doplačat!

zanima me:

- če se da na črno priklopit še kakšen tv
- če moreš pol tud nov email dobit pa vse to, kar se tiče interneta
- ...

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 17. Marec 2008, 23:10

pa itak hdmi ima samo par programov... pa še to so eni za doplačat!
OK, pa dejmo še enkrat... vsi v en glas:

HDMI je to:
http://www.msp430.ubi.pt/blog/wp-conten ... mi_000.jpg

Torej govorimo o HDTV televiziji (high definition television); spodaj je prikazana primerjava velikosti slike;

http://www.mydigitallife.co.za/images/Gr8Whte/hdtv.JPG

- "pa še to so eni za doplačat! "
Ne (še). Zaenkrat... plačaš naročnino za TV (12€, prvi vmesnik je vštet v to ceno; dodatni vmesnik stane 2€/mesec; za HDTV prištej še dodatna 2€).

- "če se da na črno priklopit še kakšen tv"
Ja, prek PCja (VLC); a ker stane najemnina za vsak dodatni TV vmesnik toliko kot ena kavica... se ti res da s tem jebat?

- če moreš pol tud nov email dobit pa vse to, kar se tiče interneta
noben te ne sili v nič novega; seveda lahko uporabljaš dodeljen(e) mejl predale na T2ju (vsak član familije svojga)... lahko maš gmail, hotmail, yahoo,... kar ti paše.

Vse to in še več najdeš na www.t-2.net (je pa res, da je stran nepregledna).

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 18. Marec 2008, 07:34

Jaz imam vse te zadeve prek Tuš telekoma, zaenkrat zadovoljen. Uporabljam isto Motorola vmesnik. Dodatni vmesnik pride 187 €, ki ga odplačaš po 4€ na mesec.
Tudi sam sem razmišljal o povezavi na drugo TV. Varijanta je tudi preko scart kabla, le da v tem primeru moraš gledat isto kot je na prvi TV, razen če se na prvi TV gleda satelitska ali program preko navadne antene.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 18. Marec 2008, 11:33

Gorazd:

ja t2 stran mi res bedna stran, tud nepregledna!

no, ampak glede na to, da imamo sedaj siol, zarad tega sem mislu da bi pol mogl mail menjat... sicer je itak cenejši t2 v vseh pogledih, tko, da bi tud zamenjavo maila prezivel pomoje...

sam pol praviš, da so vsi programi v hdtv resoluciji al kaj? ker kolikor sem gledal po t2 straneh, je samo par programov hdtv!

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2554

Odgovor Avtor: cheno » 18. Marec 2008, 11:36

seveda je samo nekaj programov v HDTV
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 18. Marec 2008, 11:49

Napisal sem, da niso za doplačat... jih je pa ene par; zdaj je Pro7 pa SAT1 nehal oddajat HDTV,...

Da je T2 stran katastrofa se pa strinjam.

Glede mejla -> šaltej na gmail, pa maš mir "do smrti" :D

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 18. Marec 2008, 12:08

ja sej to vem, sam, k je od firme mail... gmail mal cheap zgleda! vsaj men no...

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 18. Marec 2008, 12:36

Sej si ga lahko prek outlooka ali thunderbirda zrihtaš, pa razen iz naslova ne bo opazit.

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 18. Marec 2008, 12:38

ja sej to vse vem! sam pač če enmu poveš naslov xxx@gmail.com, je men cheap! ker pač firma pa mora imeti neki konkreten email naslov, saj s tem tud pove da je firma konkretna! ;-)

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 18. Marec 2008, 12:48

Jes siol ne bi smatral kot nekaj konkretnega, če je firma konkretna ima v mailu svojo domeno. Ima pa vsak svoj okus ;-)

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 18. Marec 2008, 13:25

imaš pa tud to prav ja! bi lahko tud v tej smeri začeli razmišljati! no, sej to me je najbl matral, če more biti drug mail, ampak sej se bomo pač sprijaznili pa je... bo pa t-2.net na koncu!

no, zdej je treba pa še pogodbo skupaj spravit, pa bo!

Uporabniški avatar
zlabo
Član Subaru kluba
Prispevki: 108

Odgovor Avtor: zlabo » 18. Marec 2008, 17:56

gorazd: valda vem kaj je HDTV in kaj HDMI :roll: hotu sem ti napisat če imaš HDTV preko HDMI vmesnika na Siolovem komunikatorju za siol TV :lol: :lol:
valda da midva z sodelovcem k se med sabo pogovarjava ne komplicirava na dolgo in široko, ampak na hitro poveš pa oba razumeva 100% kaj kdo misle povedat... HDMI je fizično tist vmesnik preko katerega se prenaša HD (tko kot bi rekel npr. CATV prenos preko coaxa)...
Nebom rekel da vem vse o tem, ampak eno osnovo pa že mam ane... Vglavnem vparšu sem te zato ker me je zanimal če si slučajno na siolu, kjer je kot sem že rekel, ful problemov z HDTV oziroma ne z samim HDTV ampak konkretno z HDMI vmesnikom na Sagem komunikatorju. To je bil point vprašanja...

Drugač sem tudi jaz razmišljal o T2, sam kaj ko bo še en lep čas trajalo preden bo T2 potegnil optiko po naši vasi. Imamo pač to srečo da jo dela telekom, že bolše kot pa nič... :lol: :lol:
drugač sem pa danes priklapljal v enem bloku kjer imajo možnost Telekomove optike (siol), T2 in pa še Telemach :shock: Tko da so hodniki polni sam kanalčkov z optiko :lol:

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 18. Marec 2008, 22:27

aja..

ja - LCD mam prek HDMIja priklopljen na Motorolo; probal sem tudi z komponentnim kablom (RGB) - neke hude razlike ni; morda je na HDMI slika bolj ostra, čista... ker me je motilo, da LCD ne "zaspi" ko ugasnem TV,... sem preklopil na HDMI in mam računalo priklopljeno prek VGA :oops:

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 21. Marec 2008, 14:17

Jaz sem nabavila Samsungov LCD (2032MW - 20" je za moj prostor dovolj), ker ga uporabljam tudi kot racunalniski monitor (v bistvu je racunalniski monitor s tv sprejemnikom), cena na Enaa kar ugodna, ni za dol past, ni pa niti slabsi od se enkrat toliko drazjih LCD tvjev. Pri izbiri sem gledala na kontrast, ostrino in na odzivni cas (5ms, tvji imajo v povprecju 8ms).
Nima sicer moznosti VESA in se ga ne da obesit na steno.
Racunalnik imam priklopljen preko DVI-ja, ima pa moznost se HDMI, RGB in VGA priklop.

Plazma ima sicer res mehkejso sliko in je manj problematicna glede kotov gledanja, pa temni prizori in gibajoci kadri niso problematicni kot pri LCD-ju, vendar zaradi velikosti pikslov in memory efekta pri svetli graficnih napisih npr. tv logo (Tora ravno obratno - na Plazmi se staticna slika zapece), sem se raje odlocila za LCD. Poleg tega imajo Plazme krajso zivljenjsko dobo.

Je pa zvok na teh tvjih obcutno slabsi kot na starih tv kiblah, ker ni nobenega volumna, se pa da prezivet, sicer pa priklopis na stolp.

lcd vs. plasma: http://www.flattvpeople.com/tutorials/lcd-vs-plasma.asp

Screen Size vs. Viewing Distance vs. Resolution:
http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov