sredinski dif.
sredinski dif.
halo
kar sm do zdej pregrav nism nikjer zasledu če pa že obstaja tema na forumu pa prosm prestavte
ok zanimame če je kdo kdaj imeu probleme z visko dif.
uglavnm pri men je stanje tako avto lepo dela in vse .. sam po določenih kilometrih oz. parih ostrejših zavijanjih mi začne zadni deu avtomobila "preskakvat" zgleda k da bi imu dif. zaporo.
no me zanima kako ste stvar rešil če seje že kermu to zgodil
hvala lp
kar sm do zdej pregrav nism nikjer zasledu če pa že obstaja tema na forumu pa prosm prestavte
ok zanimame če je kdo kdaj imeu probleme z visko dif.
uglavnm pri men je stanje tako avto lepo dela in vse .. sam po določenih kilometrih oz. parih ostrejših zavijanjih mi začne zadni deu avtomobila "preskakvat" zgleda k da bi imu dif. zaporo.
no me zanima kako ste stvar rešil če seje že kermu to zgodil
hvala lp
usak avto je po svoje dobr ... samo sam edn ma zvezdice:)
legacy 2.0 l.02 je napisal v predstavitvi;
simptomi res spominjajo na odpoved viska, kar pri novejših menda ni redkost (besede mehankarja: "Pri starem ne pomnim, da bi kdaj kak visko zamenjal");
naredi test - na parkplac, volan zamotaj do konca in delaj kroge (počasi); bo hitro jasno kaj je in kaj ni.
simptomi res spominjajo na odpoved viska, kar pri novejših menda ni redkost (besede mehankarja: "Pri starem ne pomnim, da bi kdaj kak visko zamenjal");
naredi test - na parkplac, volan zamotaj do konca in delaj kroge (počasi); bo hitro jasno kaj je in kaj ni.
olje v menjalniku nima najmanjse veze z visko zaporo
ce je vse kar si napisal res, ti je blokiral sredinski dif-kak se je to zgodl, bo pa misterij dokler ne odpres zadeve
najcene-mislem da dobit delujoc menjalnik(naj povedo raje tisti ki so kej takega ze delali), ker mislim da je samo sestavljanje menjalnika hudo je*** delo k ga malokdo dela in nikoli za majhen dnar
ps
ti pa lahko sporocim hmalu, ker sm prisiljen iz 3eh bolj ali manj zjebanih LR menjalnikov primoran narest vsaj 1 do 2 delujoca(ce mislim na to pol tezko spim
) - pa je LR menjalnik neprimerljivo bolj enostaven kot subijev 
ce je vse kar si napisal res, ti je blokiral sredinski dif-kak se je to zgodl, bo pa misterij dokler ne odpres zadeve
najcene-mislem da dobit delujoc menjalnik(naj povedo raje tisti ki so kej takega ze delali), ker mislim da je samo sestavljanje menjalnika hudo je*** delo k ga malokdo dela in nikoli za majhen dnar
ps
ti pa lahko sporocim hmalu, ker sm prisiljen iz 3eh bolj ali manj zjebanih LR menjalnikov primoran narest vsaj 1 do 2 delujoca(ce mislim na to pol tezko spim
sedaj res da so deli zanga drazji-zato sm reku naj odgovori nekdo k ve kak je s tem, sam ce hoces diff menjat moras prakticno cel menjalnik podret...kot receno ni poceni del(je pa mozn da bo del se zmer cnej kt drug menjalnik)cheno napisal/-a:ne rabiš menjat celega menjalnika, lahko menjaš samo sredinjski diff.
mogoče brca v temo,ampak....je kdo pri tebi menjal zadnji diff. ali pa menjalnik in se končno razmerje ne ujema in zaradi te razlike pregrevaš visko.
Si pomislil na možnost, da se ti je to zgodilo na valarjih na tehničnem pregledu? Zna bit kar hudič na tehničnem, namreč tam zaposleni ponavadi ne vedo da ima avto stalni 4x4 pogon za kar naj bi se uporabljala posebna funkcija AWD na valarjih, vendar po navadi se ne ozirajo na to vsaj dokler se ne skregaš z njimi. In pomojem obstaja neka verjetnost, da so ti na tehničnem uničili sredniski diff...

menjou sm zadni dif - ker se mi je zdel da zadn del avtomobila preskakuje ampak ni nč drgač in menjal smo olje v difu ne v menjalniku.
ja mi je Jemc reku da je to en kp jebanja ...
je res najbolša stvar pelat h Kržiču pa za 800 € zamena in use (ker da še garancijo )
ja mi je Jemc reku da je to en kp jebanja ...
je res najbolša stvar pelat h Kržiču pa za 800 € zamena in use (ker da še garancijo )
usak avto je po svoje dobr ... samo sam edn ma zvezdice:)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov