forester servis
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
@pilgrim:
Tudi jaz se ne bi preveč obremenjeval, če avto deluje tako kot mora. Naj živi svoje plehnato življenje še naprej. Seveda vedno obstaja možnost, da se ti kaj pokvari kmalu po garanciji. Vendar - tako pač je in po vsej verjetnosti tudi večina običajnih pregledov sedaj tega ne bi odkrila.
Zato kar naprej v nabiranje km ...
Tudi jaz se ne bi preveč obremenjeval, če avto deluje tako kot mora. Naj živi svoje plehnato življenje še naprej. Seveda vedno obstaja možnost, da se ti kaj pokvari kmalu po garanciji. Vendar - tako pač je in po vsej verjetnosti tudi večina običajnih pregledov sedaj tega ne bi odkrila.
Zato kar naprej v nabiranje km ...
Sem šel še enkrat brat tole temo in vidim, da sem bil pred letom še drugače misleš in učil krivo verogozdarček napisal/-a:pa olje menjalnik in difi na 60k je kar mal smešno glede na to da večina mehankarjev se olja v diffu ne dotika do vsaj 200k če subi-ja vprašaš do 300k, menjalnik je men sicer reku da kar se njega tiče ga nebi menjal pa sem ga vseen pri 110k, prav pa da tam okol 200k je pa počas že nujno za menjalnik.
Skratka gorzdarčku sva zamenjala pred časom olje v menjalniku in olje v difu - nisem mogel verjet kakšno olje pri 160.000km; skoraj mivkasto - vsaj barve je bilo enake.
Tako da vsak, ki menja olje v menjalniku naj menja obvezno še v difu. predvsem če se zgodovine avta ne pozna. Olja gre v zadnji foresterjev dif 1l in v menjalnik 4L.
Kdor pa ima zadaj visco (forester 03+); impreze GT; legacy turbo pa bi morda priporoču za dif. nekoliko gostejše olje - vsaj pri BMW-jevih manualih za visce tko piše
Pa še en nasvet, ki se mu kak mehanik izogiba!!! Pri prvem glavnem servisu NUJNA zamenjava vsaj semeringa glavne gredi če že ne vseh treh, ker stane minimalno, dela pa tudi ni veliko ker je vse pri roki in zdrto...
Zadnjič spremenil subi92, dne 08. Januar 2008, 18:29, skupaj popravljeno 1 krat.
No tkole v soboto sem se oglasil pri Karliju ker je spredaj desno prijetno plehnato ružilo, slikala nisva zamenjala pa sva oziroma je diske in ploščice
diski Saming hala A če se prav spomnim 87 EUR oba diska NIPARTS
Rokson koseze - ploščice 36EUR Trusting???
Diski bolečina res so odslužili svoje 170KKm enkrat prej brušeni
Karli hvala
Subi92 da ne boš slučajno mislil da si se me losal - nak
se slišva ker bi blo po moje fajn zamenjat zavorno, pa zadnje bremze obnoviti pa mogoče batke na prednjih čeljustih mal spucat ker ta zgornja dva na obeh straneh slabš prtiskata, ja namreč fori ma dvobatne čeljusti
drgač pa vesel k radio ker se avto ustav tko kot se šika
diski Saming hala A če se prav spomnim 87 EUR oba diska NIPARTS
Rokson koseze - ploščice 36EUR Trusting???
Diski bolečina res so odslužili svoje 170KKm enkrat prej brušeni
Karli hvala
Subi92 da ne boš slučajno mislil da si se me losal - nak
se slišva ker bi blo po moje fajn zamenjat zavorno, pa zadnje bremze obnoviti pa mogoče batke na prednjih čeljustih mal spucat ker ta zgornja dva na obeh straneh slabš prtiskata, ja namreč fori ma dvobatne čeljusti
drgač pa vesel k radio ker se avto ustav tko kot se šika
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC
LP DARC
S TURBO
Zanima me če kdo ve katero olje od motula je najbolj primerno za 2.0 Turbo letnik 98
@Cunde:motula ne poznam, prijatelj je zlivu v turbo legacyja 10/40 ter po ON/OFF gasu menju na 6.000km približno.
@gozdarček- tiste cene o original diskih so zagotovo za komad in ne original, saj ne more bit tako male razlike (tle govorimo o Japoncih in ne o EU potrošnem materialu).
Glede zavor spredaj in zadaj pa sem ti že reku, da si je potrebno vzet kar malo časa - namreč ti avti ne poznajo sistema vn/not k ponavad je vse zarustano.
@gozdarček- tiste cene o original diskih so zagotovo za komad in ne original, saj ne more bit tako male razlike (tle govorimo o Japoncih in ne o EU potrošnem materialu).
Glede zavor spredaj in zadaj pa sem ti že reku, da si je potrebno vzet kar malo časa - namreč ti avti ne poznajo sistema vn/not k ponavad je vse zarustano.
Re: S TURBO
CUNDE jaz v Imprezo Turbo isti letnik vlivam motul 300C Chrono 10W40.CUNDE napisal/-a:Zanima me če kdo ve katero olje od motula je najbolj primerno za 2.0 Turbo letnik 98
http://www.opieoils.co.uk/p-865-motul-3 ... -cars.aspx
Nekaj servisnih in performance delov se je počasi že nabralo:
- tesnilo za intercooler (Y-pipe spodaj) 21896AA010 (2 kosa): 14.54€ (oba)
- tesnilo za intercooler (spredaj pri BOV-u) 21896AA050: 3,61€
- filter olja 15208AA100: 10,62€
- filter goriva 42072AA011: 43,93€
- micro jermen klima: 73323AC011: 40,66€
- micro jermen alternator: 809218270: 31,74€
- cev hladilnika motorja - spodnja (cev+2 zaponki): X4511FC040: 27,80€
- tesnilo separatorja olja (2 kosa): 11832AA031: 15€ (oba)
Zgornje cene so iz interservisa - originalni deli.
- zobati jermen Gates 5612XS: 90€ (herkules)
- svečke NGK iridium BKR6EIX: 44€ (poštnina vključena - sparkplugs.co.uk)
- kabli za svečke magnecor HT45252: 105€ (poštnina vključena - scoobyparts)
- zračni filter Green P509706: 57€ (poštnina vključena - scoobyparts)
- Komplet silikonskih cevi za intercooler - Samco TCS143: 125€ (poštnina vključena - Merlin Motorsport)
- tesnilo za intercooler (Y-pipe spodaj) 21896AA010 (2 kosa): 14.54€ (oba)
- tesnilo za intercooler (spredaj pri BOV-u) 21896AA050: 3,61€
- filter olja 15208AA100: 10,62€
- filter goriva 42072AA011: 43,93€
- micro jermen klima: 73323AC011: 40,66€
- micro jermen alternator: 809218270: 31,74€
- cev hladilnika motorja - spodnja (cev+2 zaponki): X4511FC040: 27,80€
- tesnilo separatorja olja (2 kosa): 11832AA031: 15€ (oba)
Zgornje cene so iz interservisa - originalni deli.
- zobati jermen Gates 5612XS: 90€ (herkules)
- svečke NGK iridium BKR6EIX: 44€ (poštnina vključena - sparkplugs.co.uk)
- kabli za svečke magnecor HT45252: 105€ (poštnina vključena - scoobyparts)
- zračni filter Green P509706: 57€ (poštnina vključena - scoobyparts)
- Komplet silikonskih cevi za intercooler - Samco TCS143: 125€ (poštnina vključena - Merlin Motorsport)
Prejšni tedn naredu tavelik servis na 200.000 km.
Menjan zobati jermen + napenjalec, jermena klime in alternatorja, vsi filtri, motorno olje, svečke in kabli (ki jih ne bi blo nujno treba menjat), pa še nekaj malenkosti... Cena: 350 rezervni deli + 100 kabli + 230 delo. skupaj neki več kot 600€.
Zarad manjšega zapleta ni blo menjano olje v menjalniku in diferencialih. Ampak bo zadeva urejena v kratkem...
Menjan zobati jermen + napenjalec, jermena klime in alternatorja, vsi filtri, motorno olje, svečke in kabli (ki jih ne bi blo nujno treba menjat), pa še nekaj malenkosti... Cena: 350 rezervni deli + 100 kabli + 230 delo. skupaj neki več kot 600€.
Zarad manjšega zapleta ni blo menjano olje v menjalniku in diferencialih. Ampak bo zadeva urejena v kratkem...
Spet jst,
Karli hvala še enkrat bilo je poučno predvsem zame zate verjetno ne tako zelo
bureka ni blo sam pir in seveda nova sklopka, tazadn semering sicer je deloval suh ampak je zdej vseeno nov pa ležaj vztrajnika je bil v prafaktorjih
o matici in šraufu drugič
Karli hvala še enkrat bilo je poučno predvsem zame zate verjetno ne tako zelo
bureka ni blo sam pir in seveda nova sklopka, tazadn semering sicer je deloval suh ampak je zdej vseeno nov pa ležaj vztrajnika je bil v prafaktorjih
o matici in šraufu drugič
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC
LP DARC
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov