Solenoid valve
Solenoid valve
2 - portni
Original.
Ima samo Air intake port in Actuator port. Je pa med turbino in actuatorjem T-člen in gre potem na Actuator port cevka.
3 - portni
http://shrani.si/f/1C/Im/3iu5iagL/dsc00146.jpg
Priklopil sem ga tako, da sem zanemaril 3. port (turbo) - pustil sem praznega. Stvar deluje. Komentar?
Original.
Ima samo Air intake port in Actuator port. Je pa med turbino in actuatorjem T-člen in gre potem na Actuator port cevka.
3 - portni
http://shrani.si/f/1C/Im/3iu5iagL/dsc00146.jpg
Priklopil sem ga tako, da sem zanemaril 3. port (turbo) - pustil sem praznega. Stvar deluje. Komentar?
Pustil sem odprtega in dela b.p.strumf666 napisal/-a:Ti zdej prav fila boost? Če si 3. priključek pravilno nezvezal (zablindiral/pustil odprtega), potem verjetno ne bi smelo bit težav.
Nekje sem bral da te 2 portne solenoide na imprezah '97 menjajo za 3 portne - problem naj bi bil če imaš olje do max - naj bi hlapi zapacali solenoid - zato se da 3 portnega da je o.k. Nikjer pa ne piše če ga tudi vežejo kot 3 portnega ali samo zamenjajo. Tko na oko mi zgleda kt da bo zdej odvečno olje šlo čez 3 port v atmosfero.
Tako sm tud jst mislu in želu, dokler nisem vidu te slike.spaljeni napisal/-a:Port tri je smao da pihne v zrak odvečn zrak imam enak princip na alfi.
Lp Klemen
Kle je še tekst:
A 3-port solenoid does away with the bleed-based system, explicitly shunting air from the compressor to the wastegate, or compressor to vent (or back into the intake post-MAF, OEM-style). Drawbacks of the bleed-based system are thus eliminated, with the wastegate seeing literally no pressure when the solenoid is energized, to seeing all of the compressor pressure when the solenoid is de-energized.
Now able to explicitly control the opening and closing of the wastegate, the ECU is able to control boost with greater precision and reduced response time.
The drawback with a 3-port system vs. the stock 2-port is that failure of the solenoid in the energized state would lead to complete loss of boost control, likely resulting in a blown engine.
Note! You must tune for this hardware! Using stock or off-the-shelf EM with a 3-port solenoid installed in interrupt mode will result in significant overboosting, very likely destroying your engine.
To je isto kot ta moj. Jaz sem ga vezal pa tako da sem uno iz turbine pustil prazno, med turbino in aktuatorjem je t člen ki gre na aktuator priklop solenoida, turbo pa je prost - atmosfera. In dela :SSSSSspaljeni napisal/-a:Alfin ventil pa drugače dela. Ima tri priklope
iz turbine pa enega na WG in tretjega za izpust v sesalni kolektor. Če tega odklopiš se motor začne zaganjat ko pa blindiraš cevko na sesalnem kolektorju deluje ok . Meni nagaja napeljava zuato sem šel na manualni boost kontroler.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov