Zavore Outback
Zavore Outback
Katere zavorne ploščice in zavorno tekočino priporočate za Outbacka 3.0? Sedaj so gor originalne ploščice pa je kar malo preveč zavornega prahu na feltnah. Katero znamko zavorne tekočine pa uporabljajo na uradnem servisu?
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
Mene zavorni prah (hitra obraba) ne moti;
bolj me moti cviljenje, pregrevanje in slaboprijemanje...
Na prejšnjem sem dal skoz 2 seta, pa sta se dobro obnesla (ne pobira tolk diska, ne cvili, dobro bremza,... se ne pregreva prehitro,...), tako da bom verjetno kar ostal na Trusting ploščicah; niso nič posebnega (racing itd..), so pa odličen price/performance; sicer se jih da uprašit v 20.000 km... sam so pocen pa ok.
Online katalog
3.0i 24V H6 4wd - prednje kat. št. 305.0; zadnje 429.0
pri nas jih dobiš v trgovinah od http://www.ist.si/
bolj me moti cviljenje, pregrevanje in slaboprijemanje...
Na prejšnjem sem dal skoz 2 seta, pa sta se dobro obnesla (ne pobira tolk diska, ne cvili, dobro bremza,... se ne pregreva prehitro,...), tako da bom verjetno kar ostal na Trusting ploščicah; niso nič posebnega (racing itd..), so pa odličen price/performance; sicer se jih da uprašit v 20.000 km... sam so pocen pa ok.
Online katalog
3.0i 24V H6 4wd - prednje kat. št. 305.0; zadnje 429.0
pri nas jih dobiš v trgovinah od http://www.ist.si/
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Pred parimi dnevi sem spraševal za Legacy 2.2 - sprednje ploščice so 22 € za oba kolesa kar se meni zdi zelo poceni. Ne vem pa znamke. Bom sporočil kaj imajo.gorazd0 napisal/-a:za cenovno orientacijo - za starega 2.2 je bil en komplet ploščic (spredaj_zadaj) 50€;
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
Re: Zavore Outback
Če kar tole temo uporabim.
Originalne zavore diske sem zamenjal z EBC utornimi diski, namontiral EBC zelene ploščice in v zavornem sistemu imam ATE Super Blue Race Fluid.
Po treh, štirih močnih zaviranjih dobim "dolgo, mehko pedalo". Preden sem imel notri ATE tekočino, je avto bil povsem neuporaben. Sedaj je veliko bolje, a me zelo moti, ker moram pritiskati zelo daleč in zelo močno, da se avto ustavi.
Kakšna ideja?
Originalne zavore diske sem zamenjal z EBC utornimi diski, namontiral EBC zelene ploščice in v zavornem sistemu imam ATE Super Blue Race Fluid.
Po treh, štirih močnih zaviranjih dobim "dolgo, mehko pedalo". Preden sem imel notri ATE tekočino, je avto bil povsem neuporaben. Sedaj je veliko bolje, a me zelo moti, ker moram pritiskati zelo daleč in zelo močno, da se avto ustavi.
Kakšna ideja?
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
Za zacetek imas entry level EBC ploscice
?....naslednic ndx blue stuff :.sup
?....naslednic ndx blue stuff :.sup
Entry level zavorne ploščice imam zato, ker se pravzaprav vozim počasi.
Jaz mislim, da se moja težava zgodi, še predno se ploščice sploh dobro segrejejo. Mehko pedalo je posledica nekega šibkega člena med pedalom in med zavorno ploščico. Olje, cevi...
A bi bila zamenjava cevne napeljave za pleteno kovinsko korak naprej?
Jaz mislim, da se moja težava zgodi, še predno se ploščice sploh dobro segrejejo. Mehko pedalo je posledica nekega šibkega člena med pedalom in med zavorno ploščico. Olje, cevi...
A bi bila zamenjava cevne napeljave za pleteno kovinsko korak naprej?
Če se voziš počasi, je najbolje tisto kar serijsko namontirajo, nima smisla delati nadgradenj.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Pravijo, da se glavni zavorni cilinder kar precej podaja, kar seveda pripomore k daljšemu hodu in mehkemu občutku na pedalu.
http://www.youtube.com/watch?v=qLgkWPekRaY
To lahko rešiš z dodatno oporo.
D.
http://www.youtube.com/watch?v=qLgkWPekRaY
To lahko rešiš z dodatno oporo.
D.
danci1973, zanimiva zadeva, ki zagotov ne škodi. Edino kar nisem prepričan je to, da je tako podajanje povezano s temperaturo. Clinder se poda tudi mrzel....meni pa se težave pojavijo šele, ko se stvari malce segrejejo.
Pa da še to odgovorim: zakaj nimam originalne opreme.
Zato, ker mi ni vzbujala varnosti.
Naj pojasnim: avtocesta, 120 km/h, dež, zavore niso bile uporabljene že vsaj 20 min. In potem situacija, ko je potrebno zelo močno zavirati. Mokre, mrzle zavore.
Ne vem kakšne imate vi izkušnje, a moje so bile take, da prve pol sekunde pritiska ni bilo čisto nobenega efekta. Kot da bi vodni film na disku preprečeval stik ploščice z njim.
In zato sem se odločil, da namonitram diske z utori, ki naj bi bolje odstranjevali umazanijo/vodo s površine diska. No, tudi to se je izkazalo kot le delno res...
Pa da še to odgovorim: zakaj nimam originalne opreme.
Zato, ker mi ni vzbujala varnosti.
Naj pojasnim: avtocesta, 120 km/h, dež, zavore niso bile uporabljene že vsaj 20 min. In potem situacija, ko je potrebno zelo močno zavirati. Mokre, mrzle zavore.
Ne vem kakšne imate vi izkušnje, a moje so bile take, da prve pol sekunde pritiska ni bilo čisto nobenega efekta. Kot da bi vodni film na disku preprečeval stik ploščice z njim.
In zato sem se odločil, da namonitram diske z utori, ki naj bi bolje odstranjevali umazanijo/vodo s površine diska. No, tudi to se je izkazalo kot le delno res...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost