leone vs skyline
leone vs skyline
Sej sem vedno vedu, da so tisti z nissani preveliki verniki, ker še vedno verjamejo, da imajo avtomobile.
http://www.youtube.com/watch?v=FRqkrNA7VSI
http://www.youtube.com/watch?v=FRqkrNA7VSI
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Zakaj vedno rabite neke izgovore, pa ni tega pa onega in podobno!!!subi92 napisal/-a:V tem primeru je nissanu manjkala velka čebula pod havbo in grip
Nič mu ni manjkalo. Bil je turbak in to je serijski skyline proti serijskim leonetu z 1.8 turbo motorjem in zadeva je ostala zadaj. Pika, konec , zgubil je.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
In zakaj nebi mogel it tok? ni treba nič dodajat, samo nastavitev spremeniš. Serijski leone ima 0,6 bara pritiska, če to dvigneš na 1.0, zadeva že postane orenk hitra, zdrži pa vse do 1.3 bara. Še vedno pa je vse serijsko.
Turbina je bila pa vsaj na mojem (belem) običajna T2, brez interkulerja in direktno povezana z mašino z eno samo cevjo. Če bi takemu avtu dodal še interkuler, bi zadeva bila najbrž še hitrejša.
LSD zadnji diff ima pa turbak tako ali tako že serijsko z 1:3.7 razmerjem.
Turbina je bila pa vsaj na mojem (belem) običajna T2, brez interkulerja in direktno povezana z mašino z eno samo cevjo. Če bi takemu avtu dodal še interkuler, bi zadeva bila najbrž še hitrejša.
LSD zadnji diff ima pa turbak tako ali tako že serijsko z 1:3.7 razmerjem.
Če ne drugega nebivedu pejt na kross poslušat kak glas imajo 1.8 turbo leonci (ki so žal bolj v ozadju) in kakšnega tisti z legacy turbo, impreza gt... mopedi.
Sej ne da ni mogoče naviti zadeve, ampak osebno mislim da je tistle primereku samo še lupina od leona, ostalo je novejše... popravi me če se motim.
Zagotovo bi pa z veseljem dražil mojstre v 40.000Eurov avtih naokol s takim vozom
Sej ne da ni mogoče naviti zadeve, ampak osebno mislim da je tistle primereku samo še lupina od leona, ostalo je novejše... popravi me če se motim.
Zagotovo bi pa z veseljem dražil mojstre v 40.000Eurov avtih naokol s takim vozom
Poanta je tut v tem, da skyline ni bil GTR ampak GTS, kar je ogromna razlika, ker GTS ima 2.0 ali 2.5 motor, GTR pa 3.8.
Uglavnem leone za malco popapcal skylinea, to je nabolj važno. Nissan jajca!!!
Sicer je imel pa že legacy 2.2 probleme z običajniom leonetom 1.8 s frgazerjem. (mislim na pospeške in ne na končno hitrost, ker jst z leoncem ne vem, če sem 2x čez 150km/h sprobal vozit, večinoma pa do 110km/h, pa še to je bilo velik)
Uglavnem leone za malco popapcal skylinea, to je nabolj važno. Nissan jajca!!!
Sicer je imel pa že legacy 2.2 probleme z običajniom leonetom 1.8 s frgazerjem. (mislim na pospeške in ne na končno hitrost, ker jst z leoncem ne vem, če sem 2x čez 150km/h sprobal vozit, večinoma pa do 110km/h, pa še to je bilo velik)
šele 2008 skyline (GTR) je imel 3,8 twinturbo motor...nebivedu napisal/-a:Poanta je tut v tem, da skyline ni bil GTR ampak GTS, kar je ogromna razlika, ker GTS ima 2.0 ali 2.5 motor, GTR pa 3.8
prejšnji modeli R-32-34 (GT-R) so imeli RB-26 twinturbo motorje, torej 2,6 motor...
tale 33-ka na posnetku se sploh ne more primerjat z GT-R33, to je tako kot da primerjaš imprezo 1,6 z STi-jem
GF8
Očitno so spregledal, da je tale avto imel 2.0 mašino RB20DET.skyline napisal/-a:šele 2008 skyline (GTR) je imel 3,8 twinturbo motor...nebivedu napisal/-a:Poanta je tut v tem, da skyline ni bil GTR ampak GTS, kar je ogromna razlika, ker GTS ima 2.0 ali 2.5 motor, GTR pa 3.8
prejšnji modeli R-32-34 (GT-R) so imeli RB-26 twinturbo motorje, torej 2,6 motor...
tale 33-ka na posnetku se sploh ne more primerjat z GT-R33, to je tako kot da primerjaš imprezo 1,6 z STi-jem
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
In ti to res verjameš!?nebivedu napisal/-a: Sicer je imel pa že legacy 2.2 probleme z običajniom leonetom 1.8 s frgazerjem. (mislim na pospeške in ne na končno hitrost, ker jst z leoncem ne vem, če sem 2x čez 150km/h sprobal vozit, večinoma pa do 110km/h, pa še to je bilo velik)
Oba smo imeli pri hiši in to istočasno - Leone ni imel niti za 'b' od burek.
Je pa Leone imel bistveno 'močnejšo' sklopko - pri njem si lahko ture navil na 5000 in sklopko 'dump'-nu pa je avto kar skoču (še posebej, če je bil v reduktorju).
Pri Legacy-u pa se je ob čem takem sklopka samo prismodila in avto je stal na mestu.
D.
Vprašaj gorazda, saj sva namreč to midva sprobala. Gorazd z njegovim starim 2.2 jem, jaz pa z leoncem GL (vsa oprema za letnik 1985). Očitno je bil vaš leonc orenk zamorjen, da nikamor šel, ker tista kišta z 90 konji kr dobr leti, s turbinco pa sploh.danci1973 napisal/-a:In ti to res verjameš!?nebivedu napisal/-a: Sicer je imel pa že legacy 2.2 probleme z običajniom leonetom 1.8 s frgazerjem. (mislim na pospeške in ne na končno hitrost, ker jst z leoncem ne vem, če sem 2x čez 150km/h sprobal vozit, večinoma pa do 110km/h, pa še to je bilo velik)
Oba smo imeli pri hiši in to istočasno - Leone ni imel niti za 'b' od burek.
Je pa Leone imel bistveno 'močnejšo' sklopko - pri njem si lahko ture navil na 5000 in sklopko 'dump'-nu pa je avto kar skoču (še posebej, če je bil v reduktorju).
Pri Legacy-u pa se je ob čem takem sklopka samo prismodila in avto je stal na mestu.
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Ne rabim nikogar vprašat - ta dva avta smo oba imeli od novega in nobeden ni bil 'zamorjen'. Leone je bil letnik 1988 karavan, eden zadnjih s vplinjači, Legacy pa tudi karavan, letnik 1992. Legacy je imel še več opreme (ABS, klima, šibedah, ...).nebivedu napisal/-a: Vprašaj gorazda, saj sva namreč to midva sprobala. Gorazd z njegovim starim 2.2 jem, jaz pa z leoncem GL (vsa oprema za letnik 1985). Očitno je bil vaš leonc orenk zamorjen, da nikamor šel, ker tista kišta z 90 konji kr dobr leti, s turbinco pa sploh.
Leone je imel 89 konjev, Legacy jih je imel 136 - to je več kot 1,5x več.
Zdaj se sicer ne morem spomnit, koliko je sta bila avta težka, a se mi zdi, da je Legacy imel (samo) ene 150-200 kil več - tam okrog 1350. Kar je (samo) 1,17x več.
Power / weight za Leone: 77,39 konja/tono
Power / weight za Legacy: 100,74 konja/tono (ali 1,3x več)
Leone nima za burek.
D.
PS: Za turbinco pa ne dvomim...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov