Toyota RAV4 - test
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Toyota RAV4 - test
Na blogu sem napisal kratek povzetek testa RAV4. Če koga zanima ... 
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Žal ne morem. Imam avto premalo časa na voljo. Saj veš - nekaj goriva je že notri, polnega tudi ne vrneš
Poznam pa, da lahko zadeva laže. Če se ne motim, je bilo to ravno pri Toyoti bolj znano. Mogoče so kaj popravili, ker na oko bi rekel, da je bilo kar v redu.
Bi pa hudiča mirno spravil pod 6 litrov.
Poznam pa, da lahko zadeva laže. Če se ne motim, je bilo to ravno pri Toyoti bolj znano. Mogoče so kaj popravili, ker na oko bi rekel, da je bilo kar v redu.
Bi pa hudiča mirno spravil pod 6 litrov.
A tebi je rav povprečno pokuril 6,6 L/100 km, koliko km pa si prevozil in kakšna je bil vožnja. Mi dobivamo testne avte za teden dni in prevozimo cca. 1000 km in če hočeš preizkusit čim več različnih pogojev potem je poraba višja. Privat pa verjamem, da se da s podobnimi SUV-i dosegat tudi take nizke porabe.
Bodi dober z drugimi, ker čas dela razlike.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Ne - pokuril je 6.4. Tisti rezultat na začetku je po specifikacijah, ki pa so očitno prenapihnjene (no, mogoče me ne poznaš, ti bodo morda drugi razložili
)
Vozil pa sem po Vukojebinah, še najbolj varčna je bila vožnja na Vršič
Vse ostalo je bilo precej bolj potratno. Pri mojem Foresterju bi s podobno vožnjo bil blizu 10 litrom. Sicer imam kombinirano porabo napisano spodaj.
Vozil pa sem po Vukojebinah, še najbolj varčna je bila vožnja na Vršič
Vse ostalo je bilo precej bolj potratno. Pri mojem Foresterju bi s podobno vožnjo bil blizu 10 litrom. Sicer imam kombinirano porabo napisano spodaj.
Glej jaz sem samo hotel povedat, da so porabe zelo relativna in subjektivna stvar. Vem tudi, da velika večina bralcev avto revij kritizira teste in novinarje, vedeti pa treba da so ti testi samo subjektivna mnenja pisca - voznika. In valjda tudi bralci imajo svoje mnenje, mnenja pa se povsod krešejo (ne samo v avtomobilizmu). Moj outback 2.5 AT mi povprečno kuri od 8,5 do 9,5 odvisno od relacije, vožnja zelo podobna. Ko se pa avto testira se pa preizkusi tudi pod večjimi obremenitvami zato so novinarske potrošnje ponavadi višje od normalnih privatnih. Npr. meni je impreza wrx sti 2005 ko sem jo testiral v povprečju kurla 16 litrov in več, ker sem si tisti teden pač dajal duška. Vem pa da se lahko voziš tudi z 10 litri na 100 km in tudi manj.
Sicer pa bi res lahko enkrat v živo podebatirali o teh in podobnih zadevah, še najboljše ko me bodo razveselili s testnim Forester dizlom.
Sicer pa bi res lahko enkrat v živo podebatirali o teh in podobnih zadevah, še najboljše ko me bodo razveselili s testnim Forester dizlom.
Bodi dober z drugimi, ker čas dela razlike.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov