Ritje po dreku, nedelja, 19.10.2008

Subaru srečanja, kawe, izleti, predlogi,...
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 20. Oktober 2008, 13:53

Benko, če malo pogledaš po slikah, boš videl, kje je še bila plastika, in kje je ni več. Torej vemo, kam jo je treba it iskat - v tist kucelj, tam nekje moral ležat, če je nismo povozili. V primeru, da smo jo povozili, ni ostalo nič od nje.

Karli zadeva deluje kot en zatič in je zelo nezakomplicirana.

Na koncu polosovin je itak profil (zobčki) in v tem "lockerju" je potem zobnik (zobčki na notranji in zunanji strani), ki paše na polosovino, na drugi strani pa na pesto. Ko je odklopljen je snet iz polosovine in pesta in se polosovina vrti v prazno, ko pa ga vklopiš, se ta zobnik vrine med pesto in polosovino in imaš pogon vklopljen.

Brez tega pa z izklopljeno ročko v kabini potem na miru stoji prednji kardan, prednji diferencial in obe polosovini. Obraba je manjša, poraba je manjša in avto gre hitreje, ker ni dodatnega pogona vklopljenega.
Hec je pa v tem, da če spredaj na pestih ni vklopljeno, lahko dam v reduktor pri 2WD pogonu in avto ima vso moč po reduktorju samo na zadnji par koles - odlično za driftat, al pa za prikolico vlečt v kak klanec.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 20. Oktober 2008, 18:37

dokc napisal/-a:sem na rimski videl enega forija maskiranega v lužo :D

:lol:

pismo take fotke, da me je spet zamikalo po terencu :-P

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 21. Oktober 2008, 14:33

jest sm zanč na rudniku videl dober teren. Tm zadaj za lecrecom, ob železnici bo spet zrastel kakšn trgovski center. Za zdej je vse v zemlji in blatu. Tko da, bi znalo bit tud zanimivo! Ko sem tam zraven delal, sta se pripeljala dva z crossami, pa sta se mal gonila tam... ampak je za avte tud.

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: benko » 21. Oktober 2008, 19:36

dokc napisal/-a:ste pa uživali...
sem na rimski videl enega forija maskiranega v lužo :D
Hehe, priznam, bil jst... :oops: Ni blo drugje parkplaca.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: benko » 21. Oktober 2008, 19:43

nebivedu napisal/-a:...boš videl, kje je še bila plastika, in kje je ni več.
Jep, sicer sem mel fotk primanjkljaj, ker se nimam navade slikat u tazadnjo, ampak se mi je itak zdel, kje bi to lahko ven padlo... Sej je bil samo en plac, kjer sem rikverc hodu... :oops:

Šu dons iskat, in jo mam, dva zobca (od štirih) sta sicer zlomljena, ampak ni blema, ma blenda neko luknjo za šrauf, tko al ko smo se pa pogovarjal o še eni meglenki, pa mislm, da se bom kr za to odloču.

Je blo pa res super, jst mislm, da bi blo čist na mestu enkrat za par dni nekam sp...it pa mal tkole naokol. ;-)
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 21. Oktober 2008, 22:10

ja komot...ceprav sm nasu dve manjsi poskodbi :D (dve komaj opazni udrtini na podnu/pragu......)

ps
moram bit pridn v ponedeljek sm zmenjen pr mehaniku ki bo ocenu za enga a je moj avto vredn nakupa al ne :D (del mene upa da bo reku da so jajca drugi del pa hoce terenca...res ne vem :D )

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov