vžiganje subaru impreze

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
dimi
Uporabnik foruma
Prispevki: 38

vžiganje subaru impreze

Odgovor Avtor: dimi » 23. Oktober 2008, 21:26

evo prišli so najini prvi skupni mrzli dnevi in se je pojavila težava:). Zanima me kk vam kj vaši subaruji vžigajo pozimi, pri meni se je zadnič pojavila težava da ni užgal u prvo po celonočnem parkiranju zunaj. A je to kokr tolk normalno a bo treba pač kj mašinco pogledat:) lp

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 23. Oktober 2008, 21:46

ne mašine, prej akumulator...

more vžgat v prvo.. tudi pri minus 10,..
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 23. Oktober 2008, 21:46

Nam sta do zdaj obe vžigali s prve oz. ni bilo neke velike razlike v primerjavi z drugimi meseci....

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 23. Oktober 2008, 23:12

Kaj je mišljeno s 'v prvo' ali 's prve'?

Namreč - moj prejšnji Legacy me je kar malce razvadil. Vžgal je praktično na prvi obrat motorja...

Sedanji je malo bolj muhast - ga moram kar sekundo, dve 'verglat', preden zagrabi. Potem pa še nekaj časa (odvisno od tega, kako dolgo je stal in kako hladno je) rabi, preden se pusti 'normalno' peljat.

Kaj bi - poleg slabega akumulatorja - še lahko bil vzrok za to (relativno) slabo vžiganje? Puščajoči injektorji, morda?

D.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 24. Oktober 2008, 02:03

meni VEDNO uzge na isto obratov in na ISTI takt...ce ne uzge, potem je nekaj narobe(izpuh pusca, akumulator je slab itd...) vsaj moj

seveda neglede na temperaturo

je pa res da ce je izredno mraz je prvih nekaj sekund mogoce minuto prakticno nevozen...komaj se kam premakne in nikakor se nece vrtet(2,5K mu je muka)

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: benko » 24. Oktober 2008, 08:15

Men je bivši (Legacy), ko smo pršli v Les deux Alpes, po 10 urah vožnje in eni noči prezimovanja, zatajil za en teden. Sicer sm bil mal živčen, ampak sem vsaj izkoristu tist teden za menjavo hladilne tekočine, preverjanje akumulatorja, kablov, kod ECU, ... :lol:

Na srečo je zadnjo noč vrglo 45 centi, da ga je lepo pogrelo pod odejo, in da se je tista svinjarija v filtru za benz malo odtajala. Na dan odhoda je kresnil v prvem poskusu.

Če ne pa vrela voda, pa polivat, klinc. ;-)
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 24. Oktober 2008, 08:20

Posnemi video vžiganja da ti lahko povemo iz prve :lol:

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 24. Oktober 2008, 15:28

Nam sta do zdaj obe vžigali s prve oz. ni bilo neke velike razlike v primerjavi z drugimi meseci....
Mišljeno je v prvo (ne na potisk v prvi prestavi :lol: ). To pomeni, ko začneš verglat, vžge po kakšni sekundi.

dimi
Uporabnik foruma
Prispevki: 38

Odgovor Avtor: dimi » 27. Oktober 2008, 12:11

Prvič: je avto u prvo užgal pač malo zaverglu pa užgal pol je pa ugasnu. U drugmu poskusu normalno užgal.

Drugič: je pa avto užgal po parih vrtljajih, sam ga je ene par sekund full dušilo in glih tuk da ni ogasnu poltem pa normalno delal.

Pač 2krat se mi je to do zdaj zgodilo. Ka kj mislite da je to narobe, ker jst sm še malo premlečen da bi vedu kj bolj konkretnega:)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost