vžiganje subaru impreze
vžiganje subaru impreze
evo prišli so najini prvi skupni mrzli dnevi in se je pojavila težava:). Zanima me kk vam kj vaši subaruji vžigajo pozimi, pri meni se je zadnič pojavila težava da ni užgal u prvo po celonočnem parkiranju zunaj. A je to kokr tolk normalno a bo treba pač kj mašinco pogledat:) lp
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Kaj je mišljeno s 'v prvo' ali 's prve'?
Namreč - moj prejšnji Legacy me je kar malce razvadil. Vžgal je praktično na prvi obrat motorja...
Sedanji je malo bolj muhast - ga moram kar sekundo, dve 'verglat', preden zagrabi. Potem pa še nekaj časa (odvisno od tega, kako dolgo je stal in kako hladno je) rabi, preden se pusti 'normalno' peljat.
Kaj bi - poleg slabega akumulatorja - še lahko bil vzrok za to (relativno) slabo vžiganje? Puščajoči injektorji, morda?
D.
Namreč - moj prejšnji Legacy me je kar malce razvadil. Vžgal je praktično na prvi obrat motorja...
Sedanji je malo bolj muhast - ga moram kar sekundo, dve 'verglat', preden zagrabi. Potem pa še nekaj časa (odvisno od tega, kako dolgo je stal in kako hladno je) rabi, preden se pusti 'normalno' peljat.
Kaj bi - poleg slabega akumulatorja - še lahko bil vzrok za to (relativno) slabo vžiganje? Puščajoči injektorji, morda?
D.
meni VEDNO uzge na isto obratov in na ISTI takt...ce ne uzge, potem je nekaj narobe(izpuh pusca, akumulator je slab itd...) vsaj moj
seveda neglede na temperaturo
je pa res da ce je izredno mraz je prvih nekaj sekund mogoce minuto prakticno nevozen...komaj se kam premakne in nikakor se nece vrtet(2,5K mu je muka)
seveda neglede na temperaturo
je pa res da ce je izredno mraz je prvih nekaj sekund mogoce minuto prakticno nevozen...komaj se kam premakne in nikakor se nece vrtet(2,5K mu je muka)
Men je bivši (Legacy), ko smo pršli v Les deux Alpes, po 10 urah vožnje in eni noči prezimovanja, zatajil za en teden. Sicer sm bil mal živčen, ampak sem vsaj izkoristu tist teden za menjavo hladilne tekočine, preverjanje akumulatorja, kablov, kod ECU, ... 
Na srečo je zadnjo noč vrglo 45 centi, da ga je lepo pogrelo pod odejo, in da se je tista svinjarija v filtru za benz malo odtajala. Na dan odhoda je kresnil v prvem poskusu.
Če ne pa vrela voda, pa polivat, klinc.
Na srečo je zadnjo noč vrglo 45 centi, da ga je lepo pogrelo pod odejo, in da se je tista svinjarija v filtru za benz malo odtajala. Na dan odhoda je kresnil v prvem poskusu.
Če ne pa vrela voda, pa polivat, klinc.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall
Prvič: je avto u prvo užgal pač malo zaverglu pa užgal pol je pa ugasnu. U drugmu poskusu normalno užgal.
Drugič: je pa avto užgal po parih vrtljajih, sam ga je ene par sekund full dušilo in glih tuk da ni ogasnu poltem pa normalno delal.
Pač 2krat se mi je to do zdaj zgodilo. Ka kj mislite da je to narobe, ker jst sm še malo premlečen da bi vedu kj bolj konkretnega:)
Drugič: je pa avto užgal po parih vrtljajih, sam ga je ene par sekund full dušilo in glih tuk da ni ogasnu poltem pa normalno delal.
Pač 2krat se mi je to do zdaj zgodilo. Ka kj mislite da je to narobe, ker jst sm še malo premlečen da bi vedu kj bolj konkretnega:)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost