Dyno day Zup racing; 30EUR; sobota 8.11.
še moj graf... v primerjavi s starim EJ22;
novejši (Ej25) ima bolj blede linije;
http://www.subaru-slo.net/userpix/6_Gor ... _oba_1.jpg
klik za večjo sliko
V glavo mi ne grejo precej manjše izgube in posledično bistveno večja moč na kolesih ob tem da moči na gredi ni veliko več...
---edit
sem bil opozorjen, da nista enaki skali; bom popoldan uskladil oba grafa,.. in jih vržem gor.
novejši (Ej25) ima bolj blede linije;
http://www.subaru-slo.net/userpix/6_Gor ... _oba_1.jpg
klik za večjo sliko
V glavo mi ne grejo precej manjše izgube in posledično bistveno večja moč na kolesih ob tem da moči na gredi ni veliko več...
---edit
sem bil opozorjen, da nista enaki skali; bom popoldan uskladil oba grafa,.. in jih vržem gor.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Avta niti slučajno. Fori je zame precej bolj uporaben kot impreza...
Če bi menjal motor, bi moral menjat tud ECU, ampak pr menjavi ECUja se pojavi problem z kodo vžiga, ki je tud nekak povezana z ECUjem in avto noče vžigat... Skratka iz tega igračkanja rata cel šmorn.
V glavnem najbolj preverjena zadeva za foresterja je ta ki sem jo opisal že prej, tko da se bom nekak premikal v to smer. Če mi še rata dnar zbrat za remap, bo pa sploh super...
Sem se pa mal igračkal s številkami iz grafa - razlika med dimenzijama gum je 4%, če to razliko pretvorim v moč, znese to dodatnih 7KM, kar bi pršlo pol skupaj 15KM več, to bi bil pa že bolj verjeten prirastek za komplet auspuh. Sploh glede na to, da proizvajalec obljublja dodatnih 25KM...
Če bi menjal motor, bi moral menjat tud ECU, ampak pr menjavi ECUja se pojavi problem z kodo vžiga, ki je tud nekak povezana z ECUjem in avto noče vžigat... Skratka iz tega igračkanja rata cel šmorn.
V glavnem najbolj preverjena zadeva za foresterja je ta ki sem jo opisal že prej, tko da se bom nekak premikal v to smer. Če mi še rata dnar zbrat za remap, bo pa sploh super...
Sem se pa mal igračkal s številkami iz grafa - razlika med dimenzijama gum je 4%, če to razliko pretvorim v moč, znese to dodatnih 7KM, kar bi pršlo pol skupaj 15KM več, to bi bil pa že bolj verjeten prirastek za komplet auspuh. Sploh glede na to, da proizvajalec obljublja dodatnih 25KM...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4478
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
NoFEAR napisal/-a: Sem se pa mal igračkal s številkami iz grafa - razlika med dimenzijama gum je 4%, če to razliko pretvorim v moč, znese to dodatnih 7KM, kar bi pršlo pol skupaj 15KM več, to bi bil pa že bolj verjeten prirastek za komplet auspuh. Sploh glede na to, da proizvajalec obljublja dodatnih 25KM...
D.
Proizvajalci marsikaj obljubljajo.
Npr: kolektorji 20PS, uppipe 15Ps, potem pa še to k je nofer napisu +25Ps
in imas samo z auspuhom 60Ps prirastka, kar so bučke.
Za cel sistem kolektorji, upipe, downpipe, brez catov pa je mogoce 20-25ps.
Npr: kolektorji 20PS, uppipe 15Ps, potem pa še to k je nofer napisu +25Ps
in imas samo z auspuhom 60Ps prirastka, kar so bučke.
Za cel sistem kolektorji, upipe, downpipe, brez catov pa je mogoce 20-25ps.
Impreza STI 2,1 stroker by SCOOBY.SI
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov