Vseen se grem pelat... zima 2008/09

Subaru srečanja, kawe, izleti, predlogi,...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Gromozansky
Član Subaru kluba
Prispevki: 410
Kraj: Rakitna

Odgovor Avtor: Gromozansky » 29. November 2008, 16:51

Jest bi šel takoj sam pokličte mal prej, ker do kamnika imam 1h vožnje.
Na Veliki Planini naj bi bilo 20+ cm snega.
EJ22, EJ20G,EJ20

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 29. November 2008, 16:56

pito napisal/-a: A če se na parkplacu ala Lecrerc, parkirišča in podobno drajsaš te tud lahko za take pare kresnejo?
Pomoje ne saj je to privat parking in majstri nimajo tam
kakih nadležnosti in pooblastil,razen če te lastnik prijavi.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 29. November 2008, 16:57

Gromozansky napisal/-a:Na Veliki Planini naj bi bilo 20+ cm snega.
Prej 40+ ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
sebastijan
Uporabnik foruma
Prispevki: 216

Odgovor Avtor: sebastijan » 29. November 2008, 17:03

Gromozansky napisal/-a:Jest bi šel takoj sam pokličte mal prej, ker do kamnika imam 1h vožnje.

Jst sm rabu skor dve ure do Črniuca učer.

Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: BMW_rok » 29. November 2008, 17:04

Gromozansky napisal/-a:Jest bi šel takoj sam pokličte mal prej, ker do kamnika imam 1h vožnje.
Tudi jaz sem za kakšen sneg :-)
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

Uporabniški avatar
CrazyDriver
Uporabnik foruma
Prispevki: 288
Kraj: Rovte

Odgovor Avtor: CrazyDriver » 29. November 2008, 20:37

msenjur napisal/-a:jah moja zgodba se zalostno konča...

šel sem, prvi nocoj, na pokolišče s kolegom, je tok snežil, da nisi nic videl pred sabo, tko da je bil sam izlet pač v naravo...

ko sem šel pa drugic, prejle, ko je sneg že čist nehal padat, spluženo ni bilo še nič. no in ko se peljem gor, lepo čez en ovink drsim, ko mi pod avto skoči srnica... FAK, nardi tup, tup, mi kolega prav ustav, jest pa ne, da ne grem gledat tistega... Sej jest sm ga glih z končkom očesa vidu! Gledu sm globoko v naslednji ovink, tko da sploh nisem imel za mar okolice. Skočil je pa direkt pod kolesa. Ni refleksa k bi tok hitr odreagiral. Ponavadi se pa trudim da ja česa ne povozim! Ježke pa polžke kr čez cesto nosim, da jih kdo ne povozi!

No, pol valda obrneva po 500m, in je res ležal mlad srnjaček, pač v večnih loviščih (ok, ga vsaj lokalni lovci ne bojo snel...), matr, sm si reku, da je treba očitno tud po gmajni počas vozit....
sej maš bullbar zato. če ne prit pa men gor v Rovte pomagat srne pobit. Men jih je ratal v 3 letih in pol ko mam izpit zbil 3 srne. Verjem da se ti kasnej nč več ne smiljo. Je pa res smotan filing tiste pol sekunde, ko veš da bo počl pa ne morš preprečit :?
Civic 93', Accord 03', Outback 12', vmes pa vseskozi Fori 99'

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: benko » 29. November 2008, 20:41

Hehehe, dons se peljem spet prot Gorenjski, pa že na začetku avtoceste trese ko pr norcih. Pr 80km/h komej držim volan.

Sm si reku, pa jebote, sj nisi nikamor nabil včer, kva je zdj to. Ustavm na prvi avtobusni v Gameljnah, vzamem metlco za sneg pucat in z ročajem iz feltn podrkam ves sneg.

Ko nov avto. :D Optika za pet minut dela, :lol: Pa en dobr razlog zakaj pozim ne met litih felg. :oops:
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295

Odgovor Avtor: benko » 29. November 2008, 20:53

nebivedu napisal/-a:A gremo dans kam v več snega rint, recimo na velko planino al pa kam višje?
Lahk bi se kje dobil, sj splužen po mojem res ni sam še na najbolj odročnih koncih... Dons sm biu na Pokljuki, pa je vse že splozan. Boring. Zgloncan sneg, sami kamioni pa traktorji z namontiranimi plugi na unih makadamih gor...

Sam jst mam najprej en biljard u planu. 9ball, sicer tko da bo hitr, lahk se pa dobimo u Areni pa kšnga prej odigramo, al pa se slišmo, pa dobimo.

051356723 ; Mam tud brondija na 5ki (sub 0, ne 1).
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1130

Odgovor Avtor: Unikat » 29. November 2008, 22:10

Jaz sem se spet mal na Krimu izživljal. Prvo je blo treba fotra za avto nahecat, z mojo plužno ne morem nikamor. :lol: Cesta do vrha je splužena, je pa precej ledena in lepo drsi. Seveda se najde tud kakšna stranska še nezvožena pot. :-P

VDC daje zelo zanesljiv občutek, ampak v visokem snegu kjer ni oprijema ga je treba izklopit, ker ne prideš nikamor. Gre pa nenormalno, kot tank. :twisted: (V ozadju še en "norc" s Cherokeejem")
http://img131.imageshack.us/img131/6070 ... 131wb2.jpg
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: BMW_rok » 30. November 2008, 01:23

Mi smo ravno nazaj s Kisovca, spluženo, ampak še vseeno dobro zasneženo (makadam), ravno prav za dobre drifte. Pa še iz snega so "stene" na obeh straneh :-) Gor sem srečal še kolega iz Kamnika z Imprezo GT.

@subi92: telefon je prekinil, ker ni bilo več signala :?
Unikat napisal/-a:VDC daje zelo zanesljiv občutek, ampak v visokem snegu kjer ni oprijema ga je treba izklopit, ker ne prideš nikamor. Gre pa nenormalno, kot tank. :twisted:

Zanimivo, da pri meni VDC dovoljuje obrate tudi, ko avto koplje z vsemi kolesi na mestu in ti z zaviranjem koles in prenosem navora omogoča reševanje iz takih situacij. Pri meni ni bilo nikakršne potrebe po izklopu VDC-ja in tudi nobenega nepotrebnega odvzemanja gasa.
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 30. November 2008, 08:46

Midva greva pa mal na pokljuko dans ob ene 11h ali pa 12h, ker če tukaj pada dež, potem tam pada sneg. Pa sanke in psa s sabo in gasa, bo pes sanke vleku po zasneženih potkah pokljuke.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 30. November 2008, 10:32

benko napisal/-a:Ko nov avto. :D Optika za pet minut dela, :lol: Pa en dobr razlog zakaj pozim ne met litih felg. :oops:
Centriranje gum, ne optika. Drgač mam pa podoben problem ampak sam zadi, spredi mi vročina od bremz zlo zlo hitr sneg pobere.

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1130

Odgovor Avtor: Unikat » 30. November 2008, 10:47

Mogoče, da se motim ampak dobil sem tak občutek. Z VDCjem je avto ponavadi zavrtel dva po diagonali, kmalu za tem je probal drugo diagonalo in na koncu vsa 4 naenkrat, potem pa zaviral na določena kolesa in več moči prenašal na druga. Videlo se je, da nekaj probava ampak avto se je precej hitro zakopal na mestu in nasedel sem na trebuh. Z izklopom VDCja, pa je takoj štartal z vsemi štirimi, na vsakega 25% brez zaviranja koles in spreminjanja navora na posmamezno kolo. Zgledalo je, kot da bi togo zaklenil prvo in zadnjo os brez da bi imel visko prste vmes. Takrat je avto sicer kopal, ampak sem se vsaj premikal naprej.
Mogoče je bila le situacija taka, pa sem dobil tak občutek, nevem...

Pri hitri vožnji po ledu, plundri, dežju..., je pa VDC (+VTD) bomba. :cool:
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 30. November 2008, 10:53

Kako pa dela ta VDC? Zavira kolesa z zavorami ali deluje kje na diferencialih?

Uporabniški avatar
Tomy
Uporabnik foruma
Prispevki: 303
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Tomy » 30. November 2008, 11:29

Tomi, ko na klancu začneš lezt nazaj, moraš čim prej pritisnit sklopko, dat v rikverc in spustit sklopko, tako da kolesa več ne drsijo. Paziti moraš, da ti avto vmes ne ugasne. Ko daš v rikverc, namreč dejansko motor bremza pa še nadzor nad smerjo zdrsa imaš, tako da lahko normalno pripelješ nazaj dol.
Če je bil strm klanec imaš srečo, da nisi sprobal koliko ° bočnega nagiba prenese avto :lol:
P.S. To je sam nasvet, da nauš kej skotalil po hribu

:-)[/quote]

dobrodošel nasvet :fewefw
Sicer se je vse srečno končalo, je pa dobra šola za drugič...

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov