Subaru KLUB Slovenija

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 31. Avgust 2006, 08:14

Verjetno vas je kar nekaj že kakšnem klubu in počnete marsikaj vendar sem jest od organizaciji edino pri prostovoljnih gasilcih :oops: To bi moralč dorečt, več na kakšni prihajajočih kawah... Med drugim bi šla članarina tudi za prireditev vsakoletnega piknika, nakup reklmanega materijala - majic, kapc itd.... S tem bi pridobili tudi določen ugled in resnost iz strani subaru dilerjev in firm z materijalom, kjer bi se zmenili za določene popust... Sem pa tud jest za kako akcijo pospravljanja okolice ;-)

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 31. Avgust 2006, 10:47

Ker je Subidu najbolj konkretne predloge dala, jo predlagam za predsednico kluba :D

subidu

Odgovor Avtor: subidu » 31. Avgust 2006, 10:53

Ma dej me :4r . ...

Raj še ti kej predlagi

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 31. Avgust 2006, 11:30

Za majčke, kapce, šale in podobno mamo že zmenjeno.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 31. Avgust 2006, 12:42

subidu napisal/-a:Raj še ti kej predlagi
si mi prebrala misli, nimam kaj dodat :-)

mogoce bi dodala se sodelovanje s Subaru klubi v tujini, kar spet lahko pripomore k ugodnejsi nabavi delov (predvsem rabljenih), pa kaksna srecanja recimo ipd.

se vedno pa nismo nasli nasega kandidata za predsedniske volitve :-P

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 31. Avgust 2006, 12:54

Niva13 napisal/-a:nismo nasli nasega kandidata za predsedniske volitve :-P
Najprej so na vrsti predvsem ostale zadeve, in odgovornosti itd..., nato se lahko ponudijo razni morebitni predsedniki, to bo eden največjih filtrov :neutral:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 31. Avgust 2006, 13:07

No jst se ne javim. Poleg šole in službe, mi tole nebi uspevalo, tako da vse prepuščam vam, lahko pa pomagam z nasveti in podobnim. Sicer kot en, ki je začel sploh s tem da se subiji dobivamo skupaj, bi lahko dal kej več od sebe, samo trenutno ne gre. Mogoče kasneje, ko se bodo stvari malo uredile.

Glede ekologije - tiste točke za skrb za naravo (izgovor za vožnjo po naravi - priznam) pa res lahko kako tako akcijo izvedemo in en dan iščemo in do ceste odvlečemo kake stare školjke od avtomobilov in podobno, zvečer pa en kamion pobere vso svinjarijo(to se da tut zment) in jo odpelje na smetišče - pa če malo medijsko podkrepimo in na koncu kak piknik, pa mal zapečemo in se kej spije, bo prec bolj zanimivo. Za dobro ime kluba, poleg tega pa mislim da država(ministrstvo za okolje in prostor) za take stvari tudi nekaj primakne zraven - pa se v blagajni kluba poveča izkupiček.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 31. Avgust 2006, 15:38

Mislim, da bi se blo treba za začetek najprej pozanimat pri zastopniku oz. uvozniku, če podpira idejo o ustanovitvi kluba...

Pri nekaterih dejavnostih, ki ste jih našteli, brez "supporta" uvoznika namreč ne bi šlo, in njihovo nesodelovanje bi bilo v takih primerih precej velika ovira...

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 31. Avgust 2006, 15:47

subi92 napisal/-a:Najprej so na vrsti predvsem ostale zadeve, in odgovornosti itd..., nato se lahko ponudijo razni morebitni predsedniki, to bo eden največjih filtrov :neutral:
ce sem prav prebrala, je za ustanovitev kluba potrebno izbrati zastopnika, torej moja pripomba le ni tolk b.v. ane :-P
in to verjemi zna bit kar problem, kdo bo nasel tolk casa in si prevzel to odgovornost :?

za kapce in logotipe in razne delovne akcije je se dost casa

par pomembnih tock namena ustanovitve tega kluba je pa po moje ze Subidu navedla

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 31. Avgust 2006, 16:52

Niva13 napisal/-a:... kdo bo nasel tolk casa in si prevzel to odgovornost :?
Jst cajt mam... Volje tud dovolj... Odgovornosti pa SAM nism pripravljen prevzet...

Sicer pa v vsakem primeru - po zakonu je dovolj če se najdejo trije, jst pa pravim da dokler se ne najde najmanj 6 osebkov, ki bodo pripravljeni prevzet svoj del odgovornosti, se nima sploh smisla pogovarjat o kakršnemkoli klubu...

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 31. Avgust 2006, 19:36

morda je res že prišel čas, da ustanovimo klub; morda ne... se bomo že zmenili...
Tisti, ki se javljate za funkcije se zavedajte, da vas čaka trdo delo (postaviti klub na noge), da mora klub delovat in ne životarit... da je treba članom kaj ponudit... dejansko je podobno vodenju manjšega podjetja. Pa nočem strašit, le opozarjam, ker si verjetno ne želimo, da klub po letu/dveh (dve leti je statistična življenska doba povprečnih klubov v Sloveniji - al propadejo, al pa uspejo) zastagnira in propade; besedne zveze "bomo že" "bo naredu za pir" se navadno ne obnesejo v tem poslu (spet izkušnje); imejte cilje, bodite odločni, pa vam bo uspelo.

Pripravljen sem pomagat po svojih močeh/znanju/zvezah; se pa ne javim za nobeno funkcijo (slabe izkušnje iz preteklih let, v drugem klubu).

Vas pa podpiram in se veselim z vami. :D
Fiat.
Brez panike.

subidu

Odgovor Avtor: subidu » 31. Avgust 2006, 22:38

6 ljudi.... :neutral: zgleda, da bo težka. Jst se ne upam lotit stvari, o katerih nimam pojma in so vezane na administrativne zadeve in .... stuff. Se mi zdi, da bo tale klub zadeva morala še malce zoreti...kar pa po moje ni nič slabega, saj je prav, da se počasi mogoče seznanjamo s tem, kaj pomeni imeti klub in kaj vse zaobjema... Če kdo od vas ma izkušnje s tem (recimoooo...Gorazd! :D )...mogoče ne bi bilo napak, da napiše kaj o tem... Pozitivne strani, negativne, kaj pomeni zastopati klub (v malce konkretnejši obliki) itd. Ker meni se sanja ne, kaj vse to potegne za sabo... česar pa človek ne pozna, se zelo nerad tega loti.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 31. Avgust 2006, 22:43

Ustanovitev kluba niti ni tako težavna. Težje pa je člane kasneje skupej držat. Tako, da je treba stvar dobro premisliti, ker na začetku so vsi za, kasneje pa jih več kot polovica odneha in utone v pozabo.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 01. September 2006, 00:51

No ja, no... Gorazd, sej vem da tole ni letel name... :D

Postopek ustanovitve sicer res ni preveč zapleten, ampak logistika in vodenje je pa druga zgodba... Tko kot pravi Thomas - kasnej se folk naveliča, nihče več ne plačuje članarine, zato ima klub manj članov, organizira se manj klubskih aktivnosti, ipd...

Jst izkušnje sicer mam, lani sva s kolegom praktično sama ustanovila društvo, zato tud mam neko predstavo, kolk stvari zadeva prpelje za sabo. Dejansko je tko, kot pravi Gorazd, ko primerja vodenje društva z vodenjem podjetja - zadevo sicer vodi direktor (predsednik kluba), ampka za njim pa stoji team dobrih sodelavcev - ljudi ki znajo sprejemat pametne odločitve, znajo uporabit domišlijo, imajo dobre ideje, vlečejo prave niti, al pa če hočte, igrajo na prave strune v pravem trenutku...

Dejstvo je, da bodo v klubu ostali samo tisti člani, ki se bojo v klubu počutili dobro, se ne bodo naveličali monotonega dogajanja, ter bodo za svojo članarino dejansko nekaj dobili... Tukaj seveda nastopi prej omenjeni vodstveni team, ki mora bit sposoben vzdrževat intenziteto dogajanja v klubu, z dodajanjem vsakič svežih idej, da ni vse skupaj preveč enolično. Ob tem ne gre pozabit, da je potrebno prisluhnit tudi članom in upoštevat njihove želje in ideje... Kolk dela pri takem načinu vodenja in uresničevanja klubskih ciljev in nalog nastane, je sicer popolnoma odvisno od narave samih idej, ampak po mojem prepričanju se mora vodstvo kluba sestati vsaj enkrat mesečno. Logično seveda je, da po potrebi tud večkrat... K temu sodijo potem tudi individualne zadolžitve posameznikov, vodenje oz. organiziranje vodenja društvenih financ, delo s sponzorji in simpatizerji, obveščanje članov, (kšno stvar sem tud pozabil).... :-)

Mogoče je zdaj bolj razumljivo, zakaj pravim, da vsega nočem prevzeti nase. Tud nesmiselno se mi zdi pričakovati od enega samega človeka da bo sposoben časa takega... :-P

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 01. September 2006, 01:57

@nofear: zadeva ne more oz. ne sme pasti na pleča enega človeka, ker bi bilo to zagotovo preobremenilno in težje za upravljanje s klubom

Torej kdo je oseba ki je pripravljena premakniti kamen, zbrati družbo, se pogovoriti... dokler ne bo tega je nesmiselno karkoli razpravljati, še vedno se bomo nekateri dobili na pivu v npr. Kamniku in izpadli bedni ker nismo v LJ kamor pa se tud nobenmu Lj-čanu ne da pridt, brez sile in direktnosti v naši družbi pač ne gre :!:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov