menjalnik
menjalnik
Pozdravljeni!
Imam foresterja letnik 1998 in imam problem z ročnim menjalnikom...
iz četrte v tretjo zelo škrta, dostikrat vrže ven iz druge...
vprašal sem prijatelja serviserja in je rekel, da so po vsej verjetnosti za zamenjati sinhrone v menjalniku, vendar je to dosti dela in dragi deli, tako da bi bilo bolje kupiti cel rabljen menjalnik.
Zanima me vaše mnenje in mogoče kak naslov kje dobiti ali poceni popraviti menjalnik.
hvala!
Matej
Imam foresterja letnik 1998 in imam problem z ročnim menjalnikom...
iz četrte v tretjo zelo škrta, dostikrat vrže ven iz druge...
vprašal sem prijatelja serviserja in je rekel, da so po vsej verjetnosti za zamenjati sinhrone v menjalniku, vendar je to dosti dela in dragi deli, tako da bi bilo bolje kupiti cel rabljen menjalnik.
Zanima me vaše mnenje in mogoče kak naslov kje dobiti ali poceni popraviti menjalnik.
hvala!
Matej
Menjalnik bi imel morda kdo od npr.: MDB, morda Mlakar
Sinhroni in ostalo bi znalo bit kar drago vendar če ti mehanik dobro zrihta bo zadeva delovala OK, ali si imel v menjalniku dovolj olja, oz. a je bil sploh kej menjan - koliko časa pa imaš avto, a ima SLO poreklo itd...
Žal je teh vozil vsaj pri nas zelo malo razbitih. Kontaktirja tiste zgoraj in preglej tole http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php ... hlight=mdb
MDB D.O.O.
Gorenje 8 ( sedež: MEDENSKA CESTA 8A)
1332 STARA CERKEV
Telefon:
01 / 895 - 53 42
/ 895 - 53 42
/ 895 - 53 42
GSM:
041 / 656 - 118
E-mail:
mdbdoo@volja.net
On se namreč ukvarja z uvozom rabljenih subaru avtodelov, seveda ni najcenejši vendar mislim, da ne tolk kot cena novega.
Sinhroni in ostalo bi znalo bit kar drago vendar če ti mehanik dobro zrihta bo zadeva delovala OK, ali si imel v menjalniku dovolj olja, oz. a je bil sploh kej menjan - koliko časa pa imaš avto, a ima SLO poreklo itd...
Žal je teh vozil vsaj pri nas zelo malo razbitih. Kontaktirja tiste zgoraj in preglej tole http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php ... hlight=mdb
MDB D.O.O.
Gorenje 8 ( sedež: MEDENSKA CESTA 8A)
1332 STARA CERKEV
Telefon:
01 / 895 - 53 42
/ 895 - 53 42
/ 895 - 53 42
GSM:
041 / 656 - 118
E-mail:
mdbdoo@volja.net
On se namreč ukvarja z uvozom rabljenih subaru avtodelov, seveda ni najcenejši vendar mislim, da ne tolk kot cena novega.
Avto imam slabe pol leta in na začetku je delovalo vse OK.
Avto je bil uvožen iz Nemčije.
Za olje v menjalniku nisem siguren... bi moral vprašati mehankarja
Zamenjan pa je bil jermen in narjen veliki servis... predvidevam, da je bilo zamenjano tudi olje v menjalniku.
bom poklical okoli na naslove, ki ste mi jih dali in bom videl kaj se najbolje splača.
Avto je bil uvožen iz Nemčije.
Za olje v menjalniku nisem siguren... bi moral vprašati mehankarja
Zamenjan pa je bil jermen in narjen veliki servis... predvidevam, da je bilo zamenjano tudi olje v menjalniku.
bom poklical okoli na naslove, ki ste mi jih dali in bom videl kaj se najbolje splača.
Za pogledati olje v menjalniku pa res ne rabiš mehanikaDeeJay napisal/-a: Za olje v menjalniku nisem siguren... bi moral vprašati mehankarja
le šipko ven povlečeš in pogledaš nivo olja.
Da je bilo zamenjano olje v menjalniku pa močno dvomim
ker vem kakšni so mehaniki
Če nisi zrave ponavadi ne naredijo NIČ
Pridi na kakšno izmed prihodnjih kaw pa boš zvedel marsikaj
o svojem avtu še tisto kar ne bi smel.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
pred tremi tedni sem bil na vrhniki pri kržiču da mi je mimogrede airbage nazaj priklopil in se mi je oko ustavilo na razbitem foresterju rdečem, takrat je bil menjalnik še tam za vsak slučaj pokliči in preveri če ga ni že prodal, pravjo da beseda ni konj, probat pa tud ni greh tko da ??
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC
LP DARC
ne morem verjet da sem mogoče clo nekomu pomagal?
upam da res dela menjalnik cena je ok vsaj mehankar tko prav, 15000km prevoženih nebi smel bit problem, no ja pr tvojmu je blo zgleda.
Vseen ni hudič da iz dveh sestaviš nekaj zadovoljivega boljš še vedno kot 1MIO sit
upam da res dela menjalnik cena je ok vsaj mehankar tko prav, 15000km prevoženih nebi smel bit problem, no ja pr tvojmu je blo zgleda.
Vseen ni hudič da iz dveh sestaviš nekaj zadovoljivega boljš še vedno kot 1MIO sit
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC
LP DARC
Zdravo,
ne vem, če bo tole ravno za pod ta naslov, ampak mehanikov namig je tak
Torej, Forester S turbo l.2000, 170K km ...
Problem :
prejšnjo nedeljo pri vožnji z Vršiča sem se ob izogibanju z desnim kolesom zapeljal v naplužen sneg (pod bando) toliko globoko, da je bil ves kolotek poln snega.Avto sem s težavo spravil ven ob tem, da je (po moje) bilo to kolo večino časa zablokirano, ostali trije so se pa vrteli po snegu.
In se je pojavilo ropotanje.Najprej sem mislil, da je pač sneg nabilo povsod in bo nehalo, ko se stopi, ampak se to ni zgodilo in ropota še kar.
Zvok je tak, kot bi bilo nekje nekaj zataknjeno in se producira z vrtenjem koles, neodvisno od motorja.Frekvenca se povečuje s hitrostjo, zvok pa preneha, če je prenos obremenjen, torej, če dam gas.
In zdaj, bil sem pri mehaniku, pravi, da je možno, da se je v menjalniku zlomil kakšen zob na katerem od zobnikov in, da se načeloma lahko vozim, ker je odlomljeni del itak padel na magnet in naj ne bi zašel med zobnike.
In zdaj sprašujem mojstre Subarujev ali vam je poznana kakšna podobna zadeva?Ali je možno, da je to res menjalnik ali je lahko diferencial ali sklopka ( pri reševanju avta je kar precej zasmrdelo
) ali kaj tretjega ? Ali se je res pametno voziti in naj ne bi bilo nič narobe ?
Hvala vnaprej za odgovore in mnenja ...
P.S. Še ena zadeva - ali je normalno, da se 4WD avto na ravni asfaltni cesti ob hitrosti 40 km/h, če stisneš sklopko, se po enih 200 mt ustavi.Ali je možno, da ima komplet pogon toliko trenja ?
Grega
ne vem, če bo tole ravno za pod ta naslov, ampak mehanikov namig je tak
Torej, Forester S turbo l.2000, 170K km ...
Problem :
prejšnjo nedeljo pri vožnji z Vršiča sem se ob izogibanju z desnim kolesom zapeljal v naplužen sneg (pod bando) toliko globoko, da je bil ves kolotek poln snega.Avto sem s težavo spravil ven ob tem, da je (po moje) bilo to kolo večino časa zablokirano, ostali trije so se pa vrteli po snegu.
In se je pojavilo ropotanje.Najprej sem mislil, da je pač sneg nabilo povsod in bo nehalo, ko se stopi, ampak se to ni zgodilo in ropota še kar.
Zvok je tak, kot bi bilo nekje nekaj zataknjeno in se producira z vrtenjem koles, neodvisno od motorja.Frekvenca se povečuje s hitrostjo, zvok pa preneha, če je prenos obremenjen, torej, če dam gas.
In zdaj, bil sem pri mehaniku, pravi, da je možno, da se je v menjalniku zlomil kakšen zob na katerem od zobnikov in, da se načeloma lahko vozim, ker je odlomljeni del itak padel na magnet in naj ne bi zašel med zobnike.
In zdaj sprašujem mojstre Subarujev ali vam je poznana kakšna podobna zadeva?Ali je možno, da je to res menjalnik ali je lahko diferencial ali sklopka ( pri reševanju avta je kar precej zasmrdelo
Hvala vnaprej za odgovore in mnenja ...
P.S. Še ena zadeva - ali je normalno, da se 4WD avto na ravni asfaltni cesti ob hitrosti 40 km/h, če stisneš sklopko, se po enih 200 mt ustavi.Ali je možno, da ima komplet pogon toliko trenja ?
Grega
Enak problem sem imel tudi jaz, je bilo pa povsem enako kot opisuješ. Meni se je zlomila ena plastika spodaj na podvozju in mi je tolkla po polosovini. Sam sem najprej tudi pomislil na kakšne ležaje, zglob na polosovini..., pa ni blo potem nič hudega. Ste že sploh kaj dvigovali avto in pogledali spodaj ali je mehanik samo po tvojem opisovanju podal neko mnenje?
Glede tistega ustavljanja ne bi znal ocenit če je to normalno, če ni normalno, ti lahko kateri od zavornih cilindrov šteka, samo potem bi ti znalo tudi volan tresti. Pojdi na eno vožnjo, pa potem potipaj vse 4 diske, če je kateri sumljivo topel.
Glede tistega ustavljanja ne bi znal ocenit če je to normalno, če ni normalno, ti lahko kateri od zavornih cilindrov šteka, samo potem bi ti znalo tudi volan tresti. Pojdi na eno vožnjo, pa potem potipaj vse 4 diske, če je kateri sumljivo topel.
EJ257, FB25
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov