Nižji zaug na 18EJ

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2554

Odgovor Avtor: cheno » 03. December 2006, 18:55

o kakšnem bypass ventilu govoriš ?
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 03. December 2006, 19:31

Čak, neki od tega
23 Air flow meter or circuit (exc. Justy); Pressure sensor (Justy)
24 Air control valve or circuit (exc. Justy); Idle speed control solenoid valve (Justy)
Morm še enkat skup staknit žice, napako je javil ker sem avto prižgal brez tega pa je deloval nespremenjeno :? Sedaj je "štantgas" v redu - prav tako začetni obrati na cca 1600rpm in hitro spuščanje..., le čuti se še vedno tisto cukanje pri spuščanju in ponovnem dodatku plina :?: (le pri določenih obratih). Drugač sem ti poslal Z.S. a pol nimaš nobenih manualov :!:

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 05. December 2006, 23:05

Ne bypass ventilu ampak TPS.ju. Dasen sem šaril okrog motorja in ugotovu da se imel staknjeno eno od dveh cevkic, ki je vklopljena pred zračnim filtre na airbox cevi... Avto spet deluje kot urca - po posodobitvi jutrnajega zauga pa sploh :cool:

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?

Odgovor Avtor: cheno » 05. December 2006, 23:29

ccc...ti maš probleme z cevkicam :lol:

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 06. December 2006, 16:48

Ni še dobr, danes se je zgodba ponovila - je pa zanimiv da sem po nesreči odkril tole na a.com-u :-P
Zdravo!

Problem s Piccasojem 1.8 16v l. 2002, 72000km prevoženih.

Ko spustim plin (gas), motor še kakšno sekundo-dve drži obrate, potem pa nenadno obrati padejo in cukne. Tudi ko prestavljam v višjo prestavo, pa stisnem sklopko, se sliši da kakšno sekundo obrati držijo, ne sicer na polno, malo višje pa. Dostikrat se tudi prižge rumena kontrolna lučka za napako pri elektriki (na displayu skrajno desna lučka), pa se je zgodilo tudi, da je po parih dneh sama ugasnila.
To je zelo moteče, sploh ko voziš v koloni bolj počasi, pa malo dodajaš plin, pa ga spusčaš, potem pa vseskozi cuka.

Bil sem že na pooblaščenem servisu, pa so mi zamenjali lambda sondo pa nič boljše. na testerju ne kaže nobene napake.
Bil pri avtoelektričarju, mi je očistil in kasneje tudi zamenjal motorček prostega teka, pa nič bolje.
Z nekim sprejem mi je očistil vse ventilacijske poti, na novo naložil program, v gorivo dal nek aditiv za čiščenje šob in nek aditiv proti vlagi v gorivu, pa je še vedno enak problem. Tudi "fauš" zraka bojda nikjer ne vleče.
Po moje gre za problem okrog prehoda motorja pod obrati, na prosti tek (nekaj okrog "štand gasa").

Prosim, svetujte mi kaj bi lahko to bilo, če ima kdo kaj izkušenmj s tem!!!!

Hvala!!!!
Zanimivo da je enak problem

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?

Odgovor Avtor: cheno » 06. December 2006, 20:33

dej jutri se zapeljemo en krog...

Uporabniški avatar
mateus
Uporabnik foruma
Prispevki: 110
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: mateus » 07. November 2007, 12:30

Prvih par minut noče spustit gasa pa je to zlo nadležno.Ko nabija te svoje obrate pri MAJHNI hitrosti malo na silo zabremzaš in obrati padejo. Pri meni deluje. Recimo ko se pelješ v križišče z rdečo lučjo se počasi ustavljaš in ravno preden se ustaviš prbiješ na bremzo kolk moreš.

Uporabniški avatar
Ghostrider
Uporabnik foruma
Prispevki: 35
Kraj: Ljubljana Vič

Odgovor Avtor: Ghostrider » 18. December 2008, 12:19

Ni še dobr, danes se je zgodba ponovila - je pa zanimiv da sem po nesreči odkril tole na a.com-u

Citiram:
Zdravo!

Problem s Piccasojem 1.8 16v l. 2002, 72000km prevoženih.

Ko spustim plin (gas), motor še kakšno sekundo-dve drži obrate, potem pa nenadno obrati padejo in cukne. Tudi ko prestavljam v višjo prestavo, pa stisnem sklopko, se sliši da kakšno sekundo obrati držijo, ne sicer na polno, malo višje pa. Dostikrat se tudi prižge rumena kontrolna lučka za napako pri elektriki (na displayu skrajno desna lučka), pa se je zgodilo tudi, da je po parih dneh sama ugasnila.
To je zelo moteče, sploh ko voziš v koloni bolj počasi, pa malo dodajaš plin, pa ga spusčaš, potem pa vseskozi cuka.

Bil sem že na pooblaščenem servisu, pa so mi zamenjali lambda sondo pa nič boljše. na testerju ne kaže nobene napake.
Bil pri avtoelektričarju, mi je očistil in kasneje tudi zamenjal motorček prostega teka, pa nič bolje.
Z nekim sprejem mi je očistil vse ventilacijske poti, na novo naložil program, v gorivo dal nek aditiv za čiščenje šob in nek aditiv proti vlagi v gorivu, pa je še vedno enak problem. Tudi "fauš" zraka bojda nikjer ne vleče.
Po moje gre za problem okrog prehoda motorja pod obrati, na prosti tek (nekaj okrog "štand gasa").

Prosim, svetujte mi kaj bi lahko to bilo, če ima kdo kaj izkušenmj s tem!!!!

Hvala!!!!

Zanimivo da je enak problem
Jest sm kupu novo lambdo sondo in mi je avto začeu delat točno tko k je napisan zgori... Pol sm jo pa odklopu pa šu en krog narest in je avto delal normalno. Sm dons prebrau navodila od lambde sonde in piše noter, da je ta lambda sonda iz cirkonija, nekateri avti imajo pa lambde sonde iz titana (razpoznavne po tem, da je ena od žic rdeče barve).
A ma subaru uno iz titana al cirkonija?

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4121
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 18. December 2008, 15:49

Pri men so 3 žice, mislim da 2 beli in ena črna ali pa obratno.

Uporabniški avatar
skyline
Uporabnik foruma
Prispevki: 206

Odgovor Avtor: skyline » 18. December 2008, 17:56

Ghostrider napisal/-a:Jest sm kupu novo lambdo sondo in mi je avto zaèeu delat toèno tko k je napisan zgori... Pol sm jo pa odklopu pa šu en krog narest in je avto delal normalno. Sm dons prebrau navodila od lambde sonde in piše noter, da je ta lambda sonda iz cirkonija, nekateri avti imajo pa lambde sonde iz titana (razpoznavne po tem, da je ena od žic rdeèe barve).
A ma subaru uno iz titana al cirkonija?
a si kupu original al kakšno kopijo? če je kopija že imaš odgovor...
GF8

Uporabniški avatar
Ghostrider
Uporabnik foruma
Prispevki: 35
Kraj: Ljubljana Vič

Odgovor Avtor: Ghostrider » 18. December 2008, 18:29

Na škatlci piše Opti power, kupu sm jo pa v west avtodelih, zravn grude za tržaško...
Drugač mi iz avta pridejo črna pa men se zdi, da še rumena in rdeča žica... Na lambdi je pa ena črna drugi dve pa sta beli.
Zdej se vozm brez lambde pa avto čist fajn dela. A je to loh kej narobe al... :?:
Kok pa pride original lambda?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov