Justy the mini "Drift" machine?!
Justy the mini "Drift" machine?!
Živjo forumaši. Kot prvi osebni avto nameravam kupit Justyja
Namenjen bi bil za zabavno vožnjo in NE samo do službe in nazaj.
Nekaj sem bral, da 4x4 ni dobro za suh asvalt in da je za sneg odlično(da lahko poči al ..?).
Kaj pa RWD? Da bi spredne gredi vzel ven... Bi šlo po dežju?! Čeprav imajo 1.1 -1.2 mašine ali mi lahko poveste koliko imajo pribljižno kil?
Ali je kdo že montiral turbino na Justija_koliko konj je dobil ven?
Najlepša hvala za vse odgovore
LP Matej iz Kamnika
Namenjen bi bil za zabavno vožnjo in NE samo do službe in nazaj.
Nekaj sem bral, da 4x4 ni dobro za suh asvalt in da je za sneg odlično(da lahko poči al ..?).
Kaj pa RWD? Da bi spredne gredi vzel ven... Bi šlo po dežju?! Čeprav imajo 1.1 -1.2 mašine ali mi lahko poveste koliko imajo pribljižno kil?
Ali je kdo že montiral turbino na Justija_koliko konj je dobil ven?
Najlepša hvala za vse odgovore
LP Matej iz Kamnika
Zakaj Justi-jev vklopljivi pogon ni namenjen uporabi na suhi podlagi: zato, ker pogon nima centralnega diferenciala - sprednja in zadnja os sta povezani togo. Posledično je nemogoča različna hitrost vrtenja koles na sprednji in zadnji osi, kar potrebujemo pri vsakem zavijanju.
Torej - pogon je uporaben le na drsečih terenih - blato, sneg, makadam...
Nasvet glede driftanja - low budget drift car - kupi Kadeta; Justi je pomojem prekratek (prektratka medosna) za lepe drifte; z jemanjem prednjih osi bi morda še šlo, bi pa verjetno prej al slej kaj odletelo.
Temo o Torinem Kadetu najdeš tule
Tudi z moje strani - dobrodošel na forumu.
Torej - pogon je uporaben le na drsečih terenih - blato, sneg, makadam...
Nasvet glede driftanja - low budget drift car - kupi Kadeta; Justi je pomojem prekratek (prektratka medosna) za lepe drifte; z jemanjem prednjih osi bi morda še šlo, bi pa verjetno prej al slej kaj odletelo.
Temo o Torinem Kadetu najdeš tule
Tudi z moje strani - dobrodošel na forumu.
Zadnjič spremenil gorazd0, dne 03. Januar 2009, 21:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Tule maš par podatkov: http://www.avto.net/2004/cenitve/index_ ... nik=199301
Zakaj justy, če je za drift tolikio primernejših avtov? Pa še verjetno bi bilo ceneje, če bi za drift kupil en drug močnejši avto na zadnji pogon, za 4x4 podvige pa justy-ja. Če pa je za "dušo", je pa že druga stvar....
Zakaj justy, če je za drift tolikio primernejših avtov? Pa še verjetno bi bilo ceneje, če bi za drift kupil en drug močnejši avto na zadnji pogon, za 4x4 podvige pa justy-ja. Če pa je za "dušo", je pa že druga stvar....
Hvala za dobrodošlico
Kadet je prej podoben muscle caru (ala Mustang) kot pa drift mašini.
Da je PREkratek_nekaj je že na tem. A vseeno hočem to (za prvi avto).
Potem je "diferencjal" skos odklopljen? Sej to more bit dobr al ne?! Kaj pa mastna cesta direkt po dežju? A vam to kej odnaša (Justy vozniki)?
Za avto sem pripravljen dati tam okoli 1040e.
Že od osnovne šole sem sanjal, da bi imel Renault 5ko, da bi vzel iz BMWja zadnje obesi, servo volan,... Naredil wide body kit in bi imel Drift mašino. A sedaj nevem če se mi splača... Če bo računica pod 1000e bom storil to.
Za "dušo" a?
Ja kar se porekla tiče (Japan) je Subaru, Nissan, Mitsubishi,... ZAKON
Mamo neke wanabe športne evropske avtote (BMW) a mi njihova Bavarska oblika nikakor ni prisrcu
Šeeno vprašanje:
Doma imam na polici Garett turbino za 1.9 Audija...
Na 1.1 mašino to nebi šlo a? Namonteral bi že lahko sam, a kakšni bodo potem rezultati? Mi bo tazadne 2000 obratov šele prjela?!
Kadet je prej podoben muscle caru (ala Mustang) kot pa drift mašini.
Da je PREkratek_nekaj je že na tem. A vseeno hočem to (za prvi avto).
Potem je "diferencjal" skos odklopljen? Sej to more bit dobr al ne?! Kaj pa mastna cesta direkt po dežju? A vam to kej odnaša (Justy vozniki)?
Za avto sem pripravljen dati tam okoli 1040e.
Že od osnovne šole sem sanjal, da bi imel Renault 5ko, da bi vzel iz BMWja zadnje obesi, servo volan,... Naredil wide body kit in bi imel Drift mašino. A sedaj nevem če se mi splača... Če bo računica pod 1000e bom storil to.
Za "dušo" a?
Ja kar se porekla tiče (Japan) je Subaru, Nissan, Mitsubishi,... ZAKON
Mamo neke wanabe športne evropske avtote (BMW) a mi njihova Bavarska oblika nikakor ni prisrcu
Šeeno vprašanje:
Doma imam na polici Garett turbino za 1.9 Audija...
Na 1.1 mašino to nebi šlo a? Namonteral bi že lahko sam, a kakšni bodo potem rezultati? Mi bo tazadne 2000 obratov šele prjela?!
Človek ti bi skoraj lahko bil moj brat
A maš kak MSN kontakt slučajn ? Pa ti kej več povem, k sm pred časom dost prebral od turbojustic, mam pa tut enga kolega iz anglije, k je še ene par let mlajši od naju, pa ma doma 1.2 turbinko
pa še sam jo je tip skupaj spacal 
A maš kak MSN kontakt slučajn ? Pa ti kej več povem, k sm pred časom dost prebral od turbojustic, mam pa tut enga kolega iz anglije, k je še ene par let mlajši od naju, pa ma doma 1.2 turbinko
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Bigger is better
Drugače vgrajujem Turbino v motor, chopper pravzaprav.
Še link kaj počnem:
http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=26384
za zacetek:
drift maschine bi bil tudi legacy DL ce mu odklopis sprednje polosovine
velka medosna
vzdrzljiv EJ18
veliko delov
kot tretje:
napisi mal vec spec. motorja
drift maschine bi bil tudi legacy DL ce mu odklopis sprednje polosovine
velka medosna
vzdrzljiv EJ18
veliko delov
kot tretje:
napisi mal vec spec. motorja
Legacy DL?
Najdu sm sam eno Subaru Legacy GL_za 450e. Sam mi deluje krava od avta
Sam bi šla bolš turbina gor na 1.7 mašino
Bomo vidl. Nism se še zapiču v en avto, vsak ima svoje prednosti in slabosti...
Ma sei ni kei vlik za vidt... En velik kompresor na eno mejhno 4T mašino od scooterja
Nabavi staro poceni 4wd imprezo z 1.6 mašino, daj notri 2.2 in poveži tvojo turbino v kombinaciji s tistim ogromnim kompresorjem s katerim želiš uničit scooter.
Evo ti 1.8 za 1650€, pa še mal zglihaš pa je
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2479483
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2479483
Karavani so mi popolnoma neuporabni. Nerabim ladije, da bi lahko spravil turbomaximus v avto in s punco na izlet
Hočm športni rekvizit. Da se grem vozt ko bo dež ali sneg, da me bo po vseh križiščih po čez nesl
Ste omenjal menosno razdaljo... Pravzaprav nerabim dolge razdalje (kakor Silvia s14,...) Če bi mel avto za naša Kamniška križišča(ki niso velika) bo kratek avto dober in še hitrosti bodo majhne. Do dolgih driftov na avtocestnih izvozih z 80+kmh še pridemo... Trenutno pa nepotrebujem velike mrcine. Saj sem šele začetnik
Ste omenjal menosno razdaljo... Pravzaprav nerabim dolge razdalje (kakor Silvia s14,...) Če bi mel avto za naša Kamniška križišča(ki niso velika) bo kratek avto dober in še hitrosti bodo majhne. Do dolgih driftov na avtocestnih izvozih z 80+kmh še pridemo... Trenutno pa nepotrebujem velike mrcine. Saj sem šele začetnik
ne zamert - sam po napisanem se slisi da si zacetnik
kar se tice legacy-ja je karavan boljsi kt navaden, ker ma blizje 50:50 razporeditev kt navaden
in ja sedana ne bos dobu
sedan NIMA reduktorja
sedan NI DL (koker jest vem)
...
jest sm zaprisezen alfist, samo ker ta firma od "92 ne obstaja vec, sm prestopu in sem vseeno nabavu karavana
(upam da ti je jasn da "tisti ta pravi" alfisti ne trpimo karavanov/enoprostorcev itd....
kar se tice legacy-ja je karavan boljsi kt navaden, ker ma blizje 50:50 razporeditev kt navaden
in ja sedana ne bos dobu
sedan NIMA reduktorja
sedan NI DL (koker jest vem)
...
jest sm zaprisezen alfist, samo ker ta firma od "92 ne obstaja vec, sm prestopu in sem vseeno nabavu karavana
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov