Justy the mini "Drift" machine?!

Najpogostejša najmanjša predstavnika znamke
Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 06. Januar 2009, 01:40

http://www.youtube.com/watch?v=k8XQIhL7JJE

evo identicen subaru mojmu, pr leclercu sm se vrtel okol enga kandelabra, potem semap se osmice risal okol dveh...gre tud na izredno malo ves :)

ce mas zadosti konj gre skor na mestu :)

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. Januar 2009, 06:47

Tisto z justy-em sploh ni drift ampak neko premetavanje... spredn konc mu full vn sil, iz posnetka se lepo vid da se v bistvu ne da driftat. Tole z legacy-em je respect. Velika hitrost, model ve zakaj se gre.

Če se bomo še naprej okol drifta zgovarjal... pravi drifterji itak pravjo da 4wd ni za drift... samo RWD in pika.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 06. Januar 2009, 07:26

brejker napisal/-a:V vsakmu hecu je pol resnice ;-)
...Kaj me prepričuje? Poglejte si video:
http://www.youtube.com/watch?v=SF73NX9BNlo
(za moie pojme ga lepš drifta kot naš bistri_pa brez zamere, ti si furu na parkingu-mudel ga uletava po "cesti" tudi S ovinke)

:mrgreen:

Ja hvala za komentar....res je fenomenalen :mrgreen: ...jst to ne znam, pa raje potem po parkingih krožim :54423 :mrgreen:

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5498
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. Januar 2009, 08:30

govorte kar hočte :D vsekakor bi blo zanimivo vidit justyko 1.2 predelano na RWD (turbina gor dol) ;-)

če razjebe kej v pogonskem sklopu pa zmontiraš prve polosi nazaj, pa če dela dela....drugač pa maline :D
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. Januar 2009, 09:03

ok pa da še neki uporabnga prispevam.....

Kar se tiče sprednega konca pri justyu, je pri 1.0 mašinih zlo švoh narjen končnik in polos, tko da če se ni lepo vozila zna bit da prednji homokinetični pokajo v ovinkih, kar pa ni problem, saj bi dal prednje polosi ven.....

druga fora pa je, da se mi je večkrat zgodilo da sem avto v 4WD načinu tako zalomu, da se ni več hotu premaknat.in potem ga je treba žagat naprej/nazaj da se nekako razbremeni pogon, da lahko sploh izklopiš 4wd...enrkat sem pa celo vzel dvigalko in sem pri zalomljenem avtu dvigu zadno gumo v zrak...ta je pa nardila 3/4 obrata, da se je pogon razbremenil....

pa če si v rahlem ovinku izklapljal 4WD pogon, je tko počlo v sredinskem vklopu zadnjega pogonskega sklopa, da si imel občutek da si robnik povozu :D

osebno nisem še slišal da bi kdo reku da mu je crknil pogon, na justyu, večkrat sem pa zasledil da so vakuumske cevi preperele, in stikalo ni več vklapljalo pogona, kar je manjši problem (res ni težko tiste vakuumske cevke zamenjat)

Tko da za moje pojme ni nekih velikih strahov da bi kej zaropotalo pri pogonu. Sploh pa ob vožnji po mokrem,sneženem,ledenem al pa makedamskem terenu.

Ob Nakupu pa je treba bit pozoren na menjalnik, kakšni so kej sinhroni, ker so določene serije justyk imele probleme z sinhronom druge brzine, in je škrtalo ko sam vrag :D

Mašina pa dokler prehudo ne pije olja, ni skrbi zanjo...

Pa 1.2 mašine nikakor ne smeš tišat v rdeče območje (kamor sicer gre brez problema saj nima blokade :D) ker ti v šusu zvije odmične.

Prjatlu so odletele v maloro :(

Pri 1.0 agregatu te skrbi ni, saj se lahko ob dodatku turbine zavrti čez 10500RPM....

Moja sekundarna rallyX justa (ena justa l.86) se je brez kakršnih koli problemov zavrtela do konca cagra v plastiko (nekje 9k) pa še bi šla , če nebi meu srca in bi jo tišu :D )

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 06. Januar 2009, 11:35

brejker: če si prišel po novo znanje, potem ti vsi nasveti tukaj ne bodo škodovali.
Če si pa prepričan v to, da bi justyja spravil na RWD, mu pa osovine dol pomeč, kake velike škode ne bo.
Čeprav, vprašanje kako se justy pelje na zadnjem pogonu... Če bi se že odločal, bi obdržal 4wd in si dal duška pozimi... poleti se pa šparovno voziš in to je to.
P.S. Ti misliš dajat turbino na justyja? Od 1,9 motorja, kar je verjetno TDI turbina anede? Pa resnično misliš, da motor od justyja prenese 1 - 1.4 bara pritiska?
Predelava avtomobila niso lego kocke. Iz tvojih postov ki jih berem, bi ti svetoval kakšno izčrpno literaturo in praktično znanje o motorjih, podvozjih... Tko v izogib poškodbam sebe in ostalih udeležencev v prometu.
lp
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
Tomy
Uporabnik foruma
Prispevki: 303
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Tomy » 06. Januar 2009, 11:50

Huda tema, prou za nasmejat :D

No zdej pa resno. Mamo justy-ja doma 1.2 75km. Po suhem se tak ne uporablja awd, po mokrem tudi ne, ker če se že peleš zadost hiter bo samo spredn konc ven tiščal, to je pa vse z ali brez awd ;-) Po snegu ali mokri travi je pa stvar sledeča z vklopljenim awd. Če se peleš normalno do ovinka, nato pa gas do konca, bo le cel avto malo ven silil, drugače se bo pa pelal ko po tirncih, v nobenem primeru ti pa ne bo zadn konc počez postavl ;-) Torej z normalno hitrostjo se ne da počez čez ovink. Če ga boš pa nateru do ovinka pa poskušu pošrek čez, če boš zvozu mimo vseh grabnov ok, sej bo šlo, samo to ni drift, to je nekontrolirana vožnja zaradi prevelike hitrosti :54423 Aja pa še neki, pri vožnji z vklopljenim awd si ne moreš pomagat z ročno, ker justy nima visko sklopke ti zablokira vsa kolesa, če pa to nardiš sred ovinka pa tak veš kam se nadaljuje tvoja pot :D

No tako nekako se avto obnaša če imaš gor dobre zimske gume, je pa še ena opcija da namontiraš 10let stare letne, bo šlo sigurno vsepovsod počez, do prvega grabna :D pa ne tega delat ;-)

Torej justy je za ljudi ki imajo vsaj malo hriba do doma, pa se hočejo vsak dan brez skrbi domov pripeljat, ni pa drift car. Kamot lahko kdo reče da zgoraj napisano ne drži, pa da se js ne znam pelat počez, mogoče je res, pa zakaj bi sploh probaval če avto ni primeren, grem raje z legacyem 10x lažje je ter bolj kontrolirano ;-)

Da bi vozil pa samo na zadnji pogon, pa nimam izkušenj, pomoje jih noben na tem forumu nima, tako da če hočeš boš moral sprobat.
Po moje je tebi še najbolj na kožo pisan kak bmw, nimaš problemov z predelavami pa še počez bo sigurno šlo.

Pa pozdravljen na forumu.

lp

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 06. Januar 2009, 11:56

al pa s hroščem počez letet, ane tomy ;-) :-)
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204

Odgovor Avtor: birdy » 06. Januar 2009, 12:03

flat4 napisal/-a:al pa s hroščem počez letet, ane tomy ;-) :-)
ja s hroscem gre na pocez....sam jest, k mi ni blem pelat alfe/bmw/subaru, na pocez mocno svicam poleg ko hrosca na pocez mecem....fak - cist prevelk volan, cist prezivcen avto, pa en trenutek podkrmarjen drug trenutek te rit prehiti....

vsekakor zabavno(ce si resnicno ljubitelj adrenalina :) )

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. Januar 2009, 12:04

Edini res dobr način za moje pojme je da nardiš tko kt je en kanadčan.

Kupiš lepo razbito imprezo in namontiraš podvozje z mašino vred v justy-a.

http://www.youtube.com/watch?v=Ad-ekKHCYrY

http://videos.streetfire.net/video/Who- ... _35203.htm

Sam se še na filmčkih - sploh ta drugmu vid da je medosna PES.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654

Odgovor Avtor: beliblisk » 06. Januar 2009, 12:21

brejker napisal/-a:Legacy DL? :roll: Najdu sm sam eno Subaru Legacy GL_za 450e. Sam mi deluje krava od avta :roll:
Take krave od avta kr grejo počez :shock:

Uporabniški avatar
Tomy
Uporabnik foruma
Prispevki: 303
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Tomy » 06. Januar 2009, 12:30

Hehe, flat4 namerno nism hroča omenu :D ni mu pisan na kožo. Hrošča je treba prvo obnovit, pol ko se kako leto, dve , tri matraš okoli njega te pa tak mine da bi taka zločinska dejanja z njim izvaju :twisted:

Uporabniški avatar
brejker
Uporabnik foruma
Prispevki: 49

Odgovor Avtor: brejker » 06. Januar 2009, 12:37

Kok je model na filmčku srečn :D To bi bil jest.
Hvala, da mi pomagate. A sprement mojih želja nebote uspel. Sem že povedal, da BMWji mi niso ql, Silvijo S14ma kolega-320KM :roll: ,Mitsubishi Eclipse za 1.200e :twisted: Samo too so preveliki avti zame! Najprej bom mel Justya kakšne 2leti, das se naučim vozit in šraufat ;-) ...
Dizl turbine se vrtijo na manjše obrate, kot navadni turbači. Tko, da bom potreboval manj obratov, da dobim boost. A vseeno mislim, da ga bom dosegel na zadnjih 2k obratov :?
Seprav, da ni panike, će se brez diferencjala po asvaltu furaš?!
TENX :-2

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. Januar 2009, 12:41

tomy vse kar si napisu je tud moja izkušnja....pozimi ko je bil sneg sem 4x4 uporabljal samo da sem pršu v kak svinski klanc,da sem ril po pol metra snega pa da sem se rešu iz situacij v katere sem se zakopal z FWDjem...
Kar se je pošrek dogajalo se je dogajalo samo z FWDjem in dodatkom ročne.

Vmes so bli fini časi, ko je ročna prijela samo na zadnje levo kolo. V tem primeru lahko med 4x4 vožnjo ročno potegneš, ker ti prednje notranje kolo tud blokira, in te posrečeno odnese čez ovinek :) sem to parkrat prakticiral (enkrat tudi čez robnik, in sem odbil tisto rumeno/rdečo preklo ki rob ceste označuje). Potem pa sem mogu ročno zrihtat da je na oba kolesa rabila, ker je avto drugače lezel, z samo eno gumo zavrto....

Ampak verjamem pa da bi bla komplet druga zgodba če bi avtu odvzel prednje polosi, potem lahko tudi ročno uporabljaš normalno ob dodatku sklopke.

Če nebo brejker probu RWD juste, jo bom jaz sigurno :) samo da najdem eno k bi bla super donor :) (rjav pleh, magari boga notranjost, mašina vredu, pogon ok.... )

Its worth a try :) že kej slabšga smo vozli ;)

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295

Odgovor Avtor: benko » 06. Januar 2009, 13:13

breaker napisal/-a:Seprav, da ni panike, će se brez diferencjala po asvaltu furaš?!
To je večina ljudi, ki so ti svetoval, da samo ven vrž sprednje akse, pozabila omenit. Seveda je zadnji diff s špero kot edina pogonska os učinkovit recept za uničit pogon in obstat nekje sred bogvečesa.

Če vržeš ven sprednje akse, potem obvezno zamenjaj tud zadnji diferencial za enega brez zapore, ker boš itak non stop vozu na 4WD, samo sprednji vpetji polosi bosta vrteli v prazno.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov