Kakšnega foresterja? Katerga?

Subarujev predstavnik razreda SUV
Uporabniški avatar
jernejm
Uporabnik foruma
Prispevki: 254
Kraj: Postojna
Kontakt:

Kakšnega foresterja? Katerga?

Odgovor Avtor: jernejm » 08. December 2008, 11:04

Zdravo vsem!

Pišem prvič, pred 3 leti sem imel Justy-ja, presedlal na Suzuki 4x4, zdejle pa kupujem Spet Subaruja (brezpogojno), in če bo šansa bo to Forester.

Rabu bi vašo pomoč okoli par stvari....

Foresterji ki se prodajajo v mojem rangu (do 10k€) so vsi 2.0 turbo. Kar je krasno z vidika konjev pod ritjo takrat ko jih rabiš, še bolj pa je najbrž krasno za tistega ki ti bencin prodaja....zanima me kakšne so realne cifre porabe za takle stroj, sicer bom rabu avto bolj za kratke fure, na leto bom z njim naredu med 10 in 15 kkm, ampak mi je vseeno malo dosti dnarja glede na to da berem da je poraba za cca. 30% višja kot fa 2.0 motor brez turbine...

Ena od stvari ki me moti (mogoče še bolj) je katastrofalno zavarovanje/cestnina za takle stroj....razlika je namreč skoraj 500€ na leto če ne uveljavljaš bonusa.....ob vseh ostalih stroških takegale avta mi je tistih 500 € sam še pika na i.

Kaj bi svetovali enmu takmu kot js, a nej počakam na slovenski avto (mogoče ga kdo ima???) al nej grem v avstrijo al pa nemčijo ga iskat (jih je ko pečka, pa za bistveno manj denarja)?

Res bom zelo vesel vsakega mnenja ali nasveta!

Upam da bom kmalu kej najdu pa bom lahko kej bolj konstruktivnega napisal ;-)

Hvala in lp

Jernej

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 08. December 2008, 13:33

Jaz sigurno ne bi vzel navadnega 2.0.

Ne vem od kod ti podatki da je razlika v porabi 30%... Jst sm s prejšnjim tankom nardil 450km, natočil pa 50L bencina. S tem da je bla to striktno samo mestna vožnja, niti malo relacije... Predn sm kupu foresterja sm vozil legacy-ja 2.0 '96, ki je v podobnih pogojih pil več (ampak smo tud že ugotavljali da je bil precej zjahan in razštelan)...

Kar se cestnine tiče, se plačuje na kubaturo in ker sta oba motorja 2000 kubična, je cestnina enaka....

Tud za zavarovanje ne vem od kje ti številka 500€ (mimogrede, toliko sem jaz lani plačal za celotno zavarovanje - s 15% popustom)? Izračun na strani AMZS pokaže ceno osnovnega zavarovanja brez bonusa za navadnega 2.0 525€, za turbaka pa 656€, se pravi je razlike dobrih 130€.

Ostali stroški vzdrževanja so enaki, razen jermena, ki je za turbaka nekolk dražji - stane cca. 90€, pri navadnem pa okoli 30€.

Kar se pa uvoza iz tujine pa osebno nimam nekih predsodkov. Izbira je vsekakor večja in če je skupaj s stroški uvoza še vedno bolj ugodno al pa če dobiš boljši avto za isto ceno kot pri nas - zakaj pa ne?

Ne vem, to je pač nekak moje mnenje...

Uporabniški avatar
jernejm
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: jernejm » 08. December 2008, 13:54

Uf, ja, tam sem računal, ampak nism vidu da so kw ne pa konji...pa sm vpisal nad 130kw...ker je podem takoj čez 1k€ :shock:

my bad

delta hf
Uporabnik foruma
Prispevki: 42
Kraj: IZOLA

Odgovor Avtor: delta hf » 09. December 2008, 09:35

E sem tudi lastnik turbaka neki ogromne razlike pri registraciji ni mogoče 100 eurov več.......kar se tiče porabe od 10l naprej ..........avto sem uvozu iz Italje ker sem ga dobil bistveno ceneje imaš pa pol stroške homologacije pride cca 100eur in še če se ne motim davek na vozila sem plačal okoli 60 eur.............za servis pa se ,da vse dobit od konkurence po bistveno nižjih cenah od original delov...........
made in japan

Uporabniški avatar
jernejm
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: jernejm » 09. Januar 2009, 15:46

NO še kakšen nasvet bom rabu, takole na hitro...

Pogledat grem tegale http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=149368979

Pa če slučajno kdo vidi že na daleč kej takega na kar moram bit pozoren.....se pač priporočam za nasvet ;-)

lp

Jernej

delta hf
Uporabnik foruma
Prispevki: 42
Kraj: IZOLA

Odgovor Avtor: delta hf » 09. Januar 2009, 16:04

Ma zglega še kar uredu servisna knjižica potrjena pri pooblščenem servisu subaru tako ,da kar fajn za vidit tudi avto........

l.p.
made in japan

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 09. Januar 2009, 17:03

Poišči si še kako "rezervo" v bližini ali na poti gor/nazaj...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 09. Januar 2009, 17:39

Men zgleda tole tipičn italjanski mestni avto - pošlajsan po odbijačih, itd... Po možnosti je še veliko vožen po mestu, na kratke relacije... Ne vem če se splača hodit v Milano zarad njega...

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 09. Januar 2009, 17:53

jernejm napisal/-a:
Pa če slučajno kdo vidi že na daleč kej takega na kar moram bit pozoren.....se pač priporočam za nasvet ;-)

lp

Jernej
Ne boš verjel ampak tudi sam se ogledoval tega :lol:, upam da je tak vsaj tak kot na slikah, a lastnika si kaj kontaktiral (všeč mi je pa napolnjenost tega forija s šibedahom, ogrevanjem zicov... 4 airbagi ).

:cool:

Uporabniški avatar
jernejm
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: jernejm » 09. Januar 2009, 19:13

Splača? Splača se ne, razen če je tip-top...ampak takih v italiji ni :lol:

Problem je res samo v tem, da rabim avto, hočem subaruja, se odločim za foresterja, brezkompromisno.....pol pa ugotovim da takih avtov v sloveniji sploh ni. Oz. je eden šlampast, ostalo so turbaki.

Do milana je dve uri dlje kot do prekmurja. In raje bi avto kupil od prekmurca ko od italijana, ampak......ne vem, bomo pač vidli...

Aja, če je vožen na kratke relacije a to je problem? Pr dizlih zastopim, kaj pa pri bencincih? Ker ravno zato bom kupu subaruja-bencinca in ne enga galloperja dizla, al pa pajerota (ki bi mi bil bolj uporaben) ker bom imel avto 95% za kratke fure.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 09. Januar 2009, 19:16

nič ni problem, če lastnik ni bil šlampast;
po knjigci sodeč - verjetno ni bil... šlampast namreč.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 09. Januar 2009, 19:21

jernejm napisal/-a:
Aja, če je vožen na kratke relacije a to je problem?
Kakor vzameš, boxer na to ni čisto nič bolj občutljiv kot drugi bencinci... bolj je bil povdarek na Italijačkih :lol: Tud jest si bom v nekem času pripelu še tipam trg al od Dojčarjev al pa Italianov.

Boš vidu, zgubit nimaš nič pa še izletek boste mel :-)

Uporabniški avatar
jernejm
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: jernejm » 11. Januar 2009, 16:47

Najprej hvala vsem za nasvete in pomoč.

No, prvi del zgodbe je končan, avto je ogledan, plačan, pripeljan domov, zdej bomo še vidli al je vse v redu al ni.....bo pač čas pokazu

Legacy je vleku forija iz milana B.P., za ne verjet....le 500m pred ciljem smo obstali v 20cm zametu...škoda da nisem slikal kako smo ga sredi noči razkladali z prikolice, vlačli vn, kako je legacy vleku prikolico vn.... :lol:
Ampak : If you dont go, you dont have a story... :cool:

No, upam da bodo papirji hmal poslani in bo tale z srečnim koncem.
Hvala Peter (aka Alfa6)!!!!!

Jernej

(ponosni lastnik foresterja) :cool: :cool: :cool:

Uporabniški avatar
jernejm
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: jernejm » 11. Januar 2009, 17:15

Uporabniški avatar
jernejm