Pišem prvič, pred 3 leti sem imel Justy-ja, presedlal na Suzuki 4x4, zdejle pa kupujem Spet Subaruja (brezpogojno), in če bo šansa bo to Forester.
Rabu bi vašo pomoč okoli par stvari....
Foresterji ki se prodajajo v mojem rangu (do 10k€) so vsi 2.0 turbo. Kar je krasno z vidika konjev pod ritjo takrat ko jih rabiš, še bolj pa je najbrž krasno za tistega ki ti bencin prodaja....zanima me kakšne so realne cifre porabe za takle stroj, sicer bom rabu avto bolj za kratke fure, na leto bom z njim naredu med 10 in 15 kkm, ampak mi je vseeno malo dosti dnarja glede na to da berem da je poraba za cca. 30% višja kot fa 2.0 motor brez turbine...
Ena od stvari ki me moti (mogoče še bolj) je katastrofalno zavarovanje/cestnina za takle stroj....razlika je namreč skoraj 500€ na leto če ne uveljavljaš bonusa.....ob vseh ostalih stroških takegale avta mi je tistih 500 € sam še pika na i.
Kaj bi svetovali enmu takmu kot js, a nej počakam na slovenski avto (mogoče ga kdo ima???) al nej grem v avstrijo al pa nemčijo ga iskat (jih je ko pečka, pa za bistveno manj denarja)?
Res bom zelo vesel vsakega mnenja ali nasveta!
Upam da bom kmalu kej najdu pa bom lahko kej bolj konstruktivnega napisal
Hvala in lp
Jernej