subaru AWD

Subarujev predstavnik razreda SUV
mojvoj
Uporabnik foruma
Prispevki: 28
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: mojvoj » 06. Januar 2009, 14:50

to bom v kratkem sprobal in sporočim rezultate....upam da pozitivne!

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 07. Januar 2009, 23:07

Ko smo ravno pri tem, lahko tudi jaz povem svojo izkušnjo izpred kakega tedna.
S kolegom sva šla na turno smučarijo, zato sva se zapeljala do Tinčkove koče na koncu Završnice (pod Stolom). Cesta je bila popolnoma zasnežena z ne najboljšim oprijemom.
Vmes je bila na cesti ena precej globoka kotanja. Ker sem se je lotil postrani z desne proti levi (za frontalni napad se mi je zdelo, da so vstopni in izstopni koti za Forija prehudi), sem obtičal na dnu kotanje, prednje levo kolo je bilo v zraku, zadnje desno je imelo malo slabši oprijem, ostali dve pa kar v redu. Spredaj in zadaj je bila klančina kotanje, tako da je bilo v obe smeri treba speljati v klanec. No, naprej ni šlo, malo sem ga "guncal" naprej in nazaj, vendar brez uspeha, nazadnje je bil (verjetno) LSD zadaj dovolj, da sem se vseeno uspel izkopati vzvratno, vendar je bilo treba vrteti kar nekaj časa, vsaj nekaj sekund, pa še kolega ga je zadaj malo zaguncal navzdol, da je zagrabilo. No, nato sem se zadeve lotil frontalno in je šlo brez problemov, čeprav je bil občutek, da bom vsaj fino podrajsal kak odbijač. Vsekakor izkušnja s kotanjo ni bila ravno najbolj zabavna in bom v prihodnje dvakrat premisli, preden bom šel spet postrani čez.
Na koncu je bil Fori pri Tinčkovi le v (elitni) družbi dveh LC-jk :D, smučarija pa je bila super.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204

Odgovor Avtor: birdy » 08. Januar 2009, 01:19

v mojmu podpisu vidita video mojega legacy-ja kak zpelje na ledenem klancu....

lepo se vidi kok casa vrti v prazno,predn zagrabi LSD in zacne speljevati (sam za obcutek :) )

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 08. Januar 2009, 09:39

Leg. 3. gen ima LSD? :shock:

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 08. Januar 2009, 09:43

Sajmon napisal/-a:Leg. 3. gen ima LSD? :shock:
:jzfuz
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204

Odgovor Avtor: birdy » 08. Januar 2009, 17:56

Sajmon napisal/-a:Leg. 3. gen ima LSD? :shock:
ja priblizno en teden :ztzutuz

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 08. Januar 2009, 18:26

Se mi je zdelo, da bo nekaj takega. Drugače bi takoj poslal pritožno pismo, zakaj ga moja plavuša nima.

Karel, vabiš na kavo? :D

Uporabniški avatar
kamnek
Član Subaru kluba
Prispevki: 615
Kraj: GORJE
Kontakt:

Odgovor Avtor: kamnek » 08. Januar 2009, 18:32

ja ta elektronika je tezavna za razumet saj tudi vidm pri fotrovmu golfu 3 syncro k je ena navadna kripa prod mojmu leonetu (rwd-sam se par dni) k
ma udspred rocno k jo nucas jo zategnes pa uba kolesa grabta enako=zapora deferinciala

mojvoj
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: mojvoj » 09. Januar 2009, 19:59

sprobov z obema desnima kolesoma na ledu, ter levima na makadamu in GRE!!!!...čeprav je bilo precej v hrib....

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 09. Januar 2009, 20:23

more gret... :D
mrcino pa le pripelji kaj pokazat /glej oddelek srečanja,..
Fiat.
Brez panike.

mojvoj
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: mojvoj » 15. Januar 2009, 13:26

Včeraj sem končno dodobra izprobov avto v "zimskih razmerah". Moram rečt, da je Forester dejansko eden izmed boljših avtov za tovrstne razmere. Pa naj govorimo o 20cm snega v celo ali nespluženi in poledeneli avtocesti/cesti.
Kot voznik sem se za volanom počutil izredno varno, prav tako ni, kljub občasno nekoliko hitri vožnji (glede na občutek od prejšnjega FWD avta), nikoli prišlo do nekontroliranega zanašanja ali zdrsa.
Moram pa omenit, da sicer zelo dobre zavore, ne uspejo it v korak s pogonom, torej je potrebno biti pri zaviranju zelo previden. Voznik namreč kaj hitro dobi dober občutek ob speljevanju in pospeševanju, ob zaviranju pa občutek varnosti nekoliko zbledi.... ABS svojega dela definitivno ne opravlja tako dobro kot AWD ob pospeševanju.

sustami
Uporabnik foruma
Prispevki: 61

Odgovor Avtor: sustami » 15. Januar 2009, 14:10

birdy napisal/-a:v mojmu podpisu vidita video mojega legacy-ja kak zpelje na ledenem klancu....

lepo se vidi kok casa vrti v prazno,predn zagrabi LSD in zacne speljevati (sam za obcutek :) )
se opravicujem, ce neumno sprasujem, ampak, kaksen je ta LSD diff pri subaruju? Visko, verjetno, ker prime z zamikom?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 15. Januar 2009, 14:50

visko ja.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
galimim
Uporabnik foruma
Prispevki: 555
Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico

Odgovor Avtor: galimim » 15. Januar 2009, 20:03

mojvoj napisal/-a:Včeraj sem končno dodobra izprobov avto v "zimskih razmerah". Moram rečt, da je Forester dejansko eden izmed boljših avtov za tovrstne razmere. Pa naj govorimo o 20cm snega v celo ali nespluženi in poledeneli avtocesti/cesti.
Kot voznik sem se za volanom počutil izredno varno, prav tako ni, kljub občasno nekoliko hitri vožnji (glede na občutek od prejšnjega FWD avta), nikoli prišlo do nekontroliranega zanašanja ali zdrsa.
Moram pa omenit, da sicer zelo dobre zavore, ne uspejo it v korak s pogonom, torej je potrebno biti pri zaviranju zelo previden. Voznik namreč kaj hitro dobi dober občutek ob speljevanju in pospeševanju, ob zaviranju pa občutek varnosti nekoliko zbledi.... ABS svojega dela definitivno ne opravlja tako dobro kot AWD ob pospeševanju.
glede zaviranja je na moje male izkušnje impreza vs. fori tko da je fori čutit ko ladja. rabi pa trenutkou da se odzove ampak glede na očetovo mnenje ma pa same pohvale na varnost forija. je pa res da vozimo forija 05 tak da ne vem kak je z starejšimi modeli
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021

mojvoj
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: mojvoj » 15. Januar 2009, 20:17

Saj govorim o foresterju 09....DIESEL...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov