Pomoč!
No,hvala vsem,zjutraj sem srečno prišel do doma.Zvečer mi je mehanik povedal,da naj pogledam v kiler,ne v posodo,v posodi je bil nivo normalen,v hladilniku pa ne.Pošlatam naj obe cevi,zgornjo in spodno po nekaj min vožnje.Obe sta bili vroči,torej je pumpa ok.Zjutraj sem napolnil vse do vrha,vzel vodo še sabo in se peljal domov.Cagr je bil le do sredine,kot mora biti.A doma sem pogruntal,da je zopet manj vode kot prej,nič pa ni kapljalo na tla.Še enkrat sem napolnil in se šel peljat 50 km in zopet je manjkalo pol litra vode.Torej očitno nekje pušča(kje?) med vožnjo,na mestu pa ne.Torej je treba pogruntati kje.Nisem pa vedel,da je treba kontrolirati vodo v hladilniku,ne v posodi.In to je bilo to.Pomojem malo pušča in jo je bilo pri tisti vožnji v klanec usodno da je zakuhal.Še enkrat hvala vsem,kam nakažem prispevek?Aja,kje mislite da bi puščalo?
Nauk: Kontroliraj tekočino v hladilniku,ne v posodi!
Nauk: Kontroliraj tekočino v hladilniku,ne v posodi!
Penis bonus,pax in domus!
Hladilnik je bil menjan pred pol leta,mašina je tudi čista.Jaz nalijem ful vode v hladnem stanju.Ko se peljem,se tekočina segreje in razširi za cca. 20 posto.In teh 20 p.izmeče ven.Ko se zopet ohladi,manjka teh 20p.Pa še navadna voda je.Zopet dolijem kake pol litra.In to je teh 20p.Ali bi bilo to logično,kaj menite?LP
Penis bonus,pax in domus!
Ali si odzračil hladilni sistem?
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=2570[/url]
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=2570[/url]
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4478
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Seveda - nivo mora biti 'do pokrova' oz. do cevke, ki gre v raztezno posodo.nikpik napisal/-a:Gretje dela normalno,tekočino bom zamenjal danes,ko nalivam,odvijem tisti gumb na levi,da gre zrak ven.LEdino ne vem kako naj izmerim nivo v hladilniku,če exp.osoda ni merodajna,Ali naj bi se nivo tekočine videl pri mrzlem motorju?LP
Na mojem npr. ni nobenega gumba za odzračevanje, postopek polnjenja hladilnega sistema pa je opisan tako:
D.2. FILLING OF ENGINE COOLANT
1) Fill engine coolant into radiator up to filler neck position.
Engine coolant amount for refill:
2.0 L MT ; Approx. 7.0 l (7.4 US qt, 6.2 Imp qt)
2.0 L AT ; Approx. 6.9 l (7.3 US qt, 6.1 Imp qt)
2.5 L MT ; Approx. 6.8 l (7.2 US qt, 6.0 Imp qt)
2.5 L AT ; Approx. 6.7 l (7.1 US qt, 5.9 Imp qt)
CAUTION:
lThe SUBARU Genuine Coolant containing antifreeze and anti-rust agents is especially made for SUBARU engine, which has an aluminum crankcase. Always use SUBARU Genuine Coolant, since other coolant may cause corrosion.
2) Fill engine coolant into reservoir tank up to upper level.
3) Attach radiator cap and reservoir tank cap properly.
4) Warm-up engine completely for more than five minutes at 2,000 to 3,000 rpm.
5) If engine coolant level drops in radiator, add engine coolant to filler neck position.
6) If engine coolant level drops from upper level of reservoir tank, add engine coolant to upper level.
7) Attach radiator cap and reservoir tank cap properly
To, da bi šlo tesnilo je pri Subarujih blazno redek pojav; praktično nemogoč...
Navadno pride do naslednjega:
zaradi konstrukcije se lahko zgodi (temu so bolj podvrženi 2.2 motorji) da se glave pregrejejo na spodnjem - izpušnem delu; posledično glavo malo skrivi (postane konkavna) in kompresija začne uhajati v hladilni sistem -> ob takem scenariju nastajajo zračni žepi ki se večajo -> vodo zmeče iz ekspanzijske posode,... avto "zakuha", ker je dobesedno pol motorja brez vode.
Tesnila samega pa ne "prepiha";
Navadno pride do naslednjega:
zaradi konstrukcije se lahko zgodi (temu so bolj podvrženi 2.2 motorji) da se glave pregrejejo na spodnjem - izpušnem delu; posledično glavo malo skrivi (postane konkavna) in kompresija začne uhajati v hladilni sistem -> ob takem scenariju nastajajo zračni žepi ki se večajo -> vodo zmeče iz ekspanzijske posode,... avto "zakuha", ker je dobesedno pol motorja brez vode.
Tesnila samega pa ne "prepiha";
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Pri EJ25 (Phase1 & Phase2) naj bi prav to bila pogosta in praktično neizogibna napaka.gorazd0 napisal/-a:To, da bi šlo tesnilo je pri Subarujih blazno redek pojav; praktično nemogoč...
Tesnila prve vgradnje naj bi bilo konstrukcijsko 'slaba'. Nova tesnila pa bi naj bila OK.
http://www.subaruheadgasket.com/
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Originalna Subarujeva, ki jih zdaj kupiš kot rezervni del, bi naj bila OK - povedano drugače - slabih naj sploh ne bi bilo več možno kupit.Unikat napisal/-a:EJ25 so temu kar podvrežni... Na našem je šlo tesnilo pri 130.000km. Se mi pa zdi, da te napake Subaru ni nikoli priznal. Danci, katera nova tesnila naj bi bila vredu, ta od 03' dalje?
Je pa to seveda info na osnovi 'forumskih' objav.
D.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov