Vgradnja avtoplina FAQ

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 18. September 2008, 11:55

alfa6 napisal/-a:Programiranje krmilnika je pri sistemu RSi najbolj enostaven korak, če ste si ogledali tisto flash dokumentacijo navodila. Vsaka stvar, ki je ne znaš ali delaš prvič ni simple. Meni se pogosto dogaja, da na veliko področjih popravljam za dobrimi mojstri...
Verjetno bom zbral skupaj vse komponente, nekaj stvari porihtal sam in se mogoče obrnil za pomoč na kakšnega mojstra.

Dobro bi bilo, če bi kdo prilepil še kakšno sliko, napisal kakšen sistem ima vgrajen, koliko je točno dal...
Sem si ogledal dokumentacijo in glede na videno se strinjam, da videti res ni težko, vse naj bi delal sistem sam, korigiraš le uparjalnik. Na začetku tudi trdijo, da pri vseh ostalih slej kot prej pride do Check Engine lučke razen seveda pri njih. Tu malo dvomim, da so edini našli sveti gral LPGja. Pri vseh ostalih je treba zadevo povezati z računalnikom in nastavljati mape in druge parametre, tako da malo dvomim, da bi ravno njim out of the box delalo optimalno, a možno seveda je. Vmes je tudi precej Attention-ov in If-ov, tako da je treba precej paziti, da kaj ne zaj... To so moji pomisleki, se pa strinjam, da so vsi mojstri bili najprej šalabajzerji, tako da ti želim veliko uspeha, če se boš zadeve lotil. Verjetno pa bi bilo dobro najprej si ogledati kako obstoječo instalacijo.

Uporabniški avatar
gorički
Član Subaru kluba
Prispevki: 89
Kraj: M.S.

Odgovor Avtor: gorički » 25. Januar 2009, 14:05

Zdaj, ko s vozim mojega Forija tri mesece na plin, poraba je nekje povprečno 10,8 l/100, me pa bolj zanima poraba olja za mazanje ventilov, to se pri teh 3000 prevoženih ni dosti potrošilo. Me skrbi, da nebi bilo kaj narobe. Pa še vprašanje, sedaj ko se kam daleč peljem vržem rezervno kolo v prtljažnik, saj s tistim sprejem še nisem delal. Na Petrolu pa prodajalec ni znal praktično razložiti kako se s tem služi! Ima kdo kakšno izkušnjo, ali nasvet?

Lp

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 25. Januar 2009, 15:20

Na sprayu pa ni navodil?

Imam nekaj malega izkušenj - s kolesarskih krogov; "Slime" ali nekaj takega se je pojavilo pred leti na našem trgu; zadeva je uspešno flikala luknje od povoženega trnja naprimer,... ne pa večjih (npr. t.i. "snake byte" ki je posledica zguncanih plaščev ali premalo napumpane gume). Na oko je tekočina podobna mleku. :D

Če imaš klasično rezervno kolo probaj najt tistega "zasilnega"... vzame precej manj prostora in je dovolj dobro da prideš do prvega vulkanizerja (razen če predreš gumo v kakih hribih).
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Odgovor Avtor: Unikat » 25. Januar 2009, 15:28

Glede olja za mazanje ventilov; Pri posodi z oljem imaš verjetno eno kapalko in nad njo regulacijski vijak. Ob prižganem avtu naštelaj tisti vijak tako, da bo skozi kapalko stekla ena kapljica na 5 sekund. Če imaš že zdaj tako naštimano potem je okej. Se pa tisti vijak zelo rad razštela in ga je pametno vsake toliko časa prekontrolirat, če je pretok tak kot mora biti.
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
gorički
Član Subaru kluba
Prispevki: 89
Kraj: M.S.

Odgovor Avtor: gorički » 25. Januar 2009, 18:00

Hvala na oba odgovora, itak me je malo strah v kakšnem mrazu, bi bilo to krpanje uspešno oz. če bi uspel kje daleč od doma. Bom pa razmišljal o tem manjšem kolesu, kar se mi zdi zelo dobra ideja.
Glede tiste kapalke bom pa takoj jutri to prekontroliral.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov