Forester 03 MT - prvi vtisi

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 15. November 2007, 10:22

Evo, še link do tiste rešitve. Prva dva linka ne delujeta, na tistih slikicah pri prvem postu pa se tudi vidi, kako senzor greši. In če je to še povezano z programom ...

http://www.scoobymods.com/forums/showthread.php?t=4699

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4463
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 15. November 2007, 10:31

gore napisal/-a: Človek bi si želel, da izključiš avtomatiko in potem uboga človeka - tako kot pri starejših modelih. Torej - če je na vroče, bo pihalo vroče, ne pa, da on iz podatkov senzorja ugotavlja, da mora pihati hladno, čeprav si želiš toplote. Če je ročno, naj bo ročno.
Če pa nimaš ročke oz. gumba, s katerim bi nastavil 'na vroče'. :lol:

D.

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 15. November 2007, 11:31

Iztok, kaj praviš, če bi naredil pokrovčke, s katerim bi lahko zaprl zgornje stranske reže, iz katerih mrzlo piha. Take, da bi lahko odpiral in zapiral po potrebi, črne barve in take nizke, da ne moti izgleda. Se že nekaj časa ubadam s to mislijo, ker imam to možnost. Gor bi jih prilimal z obojestranskim selotejpom.
Tista rešitev z dodatnim ventom ni ravno vsemogočna glede na ameriški forum. Spodaj je itak kar toplo, problem je zgoraj, to so pa algoritmi, ki bedasto mešajo zrak.
Danci, vse kar bi si človek želel od manual načina je to, da gumb za temperaturo proporcionalno premika loputo, torej tako, kot v vsakem avtu brez klime. Zelo simpl.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 15. November 2007, 11:59

Bajker - tudi to sem že enkrat počel. Lani sem lepil nekaj na te smotane reže, pa mi je kmalu padlo dol, pa še prav lepe rešitve nisem imel. A kaj, ko me je zeblo ...

Mogoče si me sedaj vzpodbudil, da poskusim najti kakšno rešitev. Enkrat je prišlo že tako daleč, da sem med vožnjo slekel tja postavil zemljevid in ga obtežil. A glej zlomka - mrzle zrak začne potem siliti skozi prednjo režo (na vetrobransko steklo). Takrat sem slekel flis in ga zabasal tam spredaj.
Je pa res, da je mrzel zrak tam spredaj vseeno malo manj moteč. In če boš ravno našel kakšno rešitev, se priporočam. Torej iščemo lepo črno plastiko (najbolje kos armature zbitega Forija) in dobro (a ne svinjsko lepilo).

Tvoj zadnji stavek (no, predzadnji) je pravi (za ročni del). Avto bi moral početi točno to.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 11. Januar 2009, 23:24

Malo se razgledujem po 03+ Forijih in sem prebrala tukaj o težavah s klimo in črički.
Zanima pa me še kako je kaj z vzmetenjem, če je kaj trše kot pri prvi seriji, kjer me je ravno to motilo, vsaj na primerku, ki sem ga peljala.

Gore, če sem prav razumela, se v tem Foriju sedi visje kot v presnjem?
(to najbolj pogrešam iz časov Nive).

hvala za odgovore.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 12. Januar 2009, 05:09

niva13 napisal/-a:Malo se razgledujem po 03+ Forijih in sem prebrala tukaj o težavah s klimo in črički.
Zanima pa me še kako je kaj z vzmetenjem, če je kaj trše kot pri prvi seriji, kjer me je ravno to motilo, vsaj na primerku, ki sem ga peljala.

Gore, če sem prav razumela, se v tem Foriju sedi visje kot v presnjem?
(to najbolj pogrešam iz časov Nive).

hvala za odgovore.
Če sem kdaj napisal, da se sedi višje, potem to verjetno že drži :lol:
Sedaj sem - po pravici povedano - pozabil. Verjetno hude razlike ni, mogoče pa ravno dovolj, da sem opazil.

Kar zadeva čričke - spomnim se, da sem pisal o tem. Po dobrih dveh letih pa lahko zagotovim, da se ni na novo pojavil niti eden, stari pa tudi niso nič glasnejši. Torej ni tako slabo. Pa se veliko vozim po makedamu.

Na klimo (tukaj mislim tudi gretje) sem se hočeš nočeš moral navaditi. Meni nikakor ni všeč - vsaj v večini primerov, bi lahko delovalo drugače. Ampak sedaj je, kar je. Malo sem spoznal obnašanje in se temu prilagajam (čeprav se mi to zdi trapasto, saj imam tako več dela, kot pri tisti povsem ročni zadevi).

Sicer pa sem z avtom zadovoljen - no, lahko bi imel več prostora. Pa žarnice v armaturi tudi kar rade crknejo :twisted: Sedaj se že dva meseca vozim v temi in kdaj v tunelu res ne vem, če ne bom dobil kakšnega sporočila državnih organov :oops:

Vzmetenje pri mojem ni več najboljše - ima dobrih 165 kkm in amortizerji zagotovo niso več tisto, kar naj bi bili. Vidim, da se veliko bolj čvrsto preko ovinka peljem z Modusom moje najdražje, kot pa s Forijem. Na testu sicer niso opazili, da bi bili slabi, vendar tem testom ne zaupam kaj posebej, ker vidim, da se razlikujejo od mojih občutkov.
Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj ali pa se oglasi.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 12. Januar 2009, 10:11

Glede primerjave z Modusom domnevam, da bi tudi z novimi amortizerji Forija prej zvilo v ovinku. saj naceloma terenci niso najbolj spretni cez hitre ovinke. Mogoce je malo odvisno tudi od gum, ne vem sicer kaksne imas.
BTW so feltne v originalu 15 col?

Na Anetu si ogledujem tiste 3 Forije 03+ v ponudbi, v bistvu so 4, vendar nocem avtomatika. No sicer me najbolj mika un rocni Outback za priblizno isto ceno, no pa dva Legacyja sta tudi zanimiva. :-P

Vem, da bi v tujini dobila ceneje, priznam pa, da me je malo strah.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 12. Januar 2009, 11:01

Forester je sicer kar čvrst, gume so v redu. Javno pa priznam, da se Modus lepše pelje skozi ovinke - ne me linčat (Modus je res precej mlajši :D ).

Platišča so res 15 colska.

Mene je Outback (tisto kar sem pisal na blogu) "razočaral" (no, pričakoval sem boljši občutek) na slabih makedamih. Kaj pa vem - Forester se mi zdi precej bolj simpatičen za takšno vožnjo. Za hitro cesto pa seveda obratno.
Torej - če se voziš po slabih makedamih, je Fori zakon. Sicer pa je druga zgodba.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 12. Januar 2009, 13:18

Odkrito povedano se vozim pretezno po cestah, rada pa obujam spomine, ko sem se imela Nive, da sem lahko zavila se kam drugam. :-P
Sicer pa tudi v vsakdanjem prometu pride prav vecja preglednost zaradi visjega sedenja. Sem se pa po 9 letih, kar vozim Legacyje navadila na doloceno udobnost, ki je Nive zal nimajo.
Od Outbacka me malo odvraca motor 2.5, glede na to kaksne tezave imajo tudi nekateri fantje na nasem forumu s tem tipom motorja, pa se registracija je drazja.
No pa se to me zanima, kako se Fori obnasa, ko se kaksna burjica upre vanjga, predvsem bocno, koliko je zato tezje obvladljiv, glede na to, da je manj aerodinamicen kot Legi? Pri Nivi je to znalo bit vcasih kar hecno.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 12. Januar 2009, 14:21

Kar zadeva veter, ni kaj posebnega. Je seveda bolj podoben jadru kot Legi, vendar se mi ne zdi ekstremno nevaren.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 27. Januar 2009, 14:37

Moram se pohvaliti, da sem pred nekaj dnevi postal srečni lastnik prav takega forija o katerem teče tema.
Z njim sem prevozil že kakih 750km nazaj domov v SLO in sicer iz Nemčije kamor sva ga šla iskat z Rokom (BMW Rok), ki prav zdaj sprašuje po forumu glede 2.5XT forija.

Simbolična slika
http://www.edmunds.com/pictures/VEHICLE ... 00x189.jpg

Potovanje vse skupaj 1500km je bilo polno presenečenj, od moje vročine tekom poti, smeha sposojenemu passatu 1.9TDI 2008 - ki je nama samo avto z dobro porabo, vremenskih razmer nazaj grede, primanjkovanja silver tejpa (kasnej prišel prav še ALIGATOR TAPE), ... :lol:
Še enkrat hvala Roku, ki je s poznavanjem Nemščine in teh for Nemcev speljal zadevo tolk daleč da sem gledal ko tele v nova vrata kaj se pogovarjata... :oops:

Še nekaj malenkosti glede forija in sicr... 130.000, servisna knjiga, plinska naprava, ogrevanje sedežev, originalna vlečna naprava (upam da dobim še kljuko po pošti ???), ogrevanje ogledal... 4 airbagi, ISOFIX-I za pripenjanje zicov za froce, avtomatska klima.
Kaj več pa ko bo avto na cesti... da ne bo čez kakih 10let (če bo laufu tolk dolg) potem spet nasankal reveža in podobno :lol:
O ceni bom lahko ko bom kot sem omenil na cesti z njim.
Zadnjič spremenil subi92, dne 01. Oktober 2010, 09:27, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma
Prispevki: 346
Kraj: Suhorje, brkini

Odgovor Avtor: lupastro » 27. Januar 2009, 14:57

Čestitke za nakup! Pa si ga le dobil ;) No in veliko varnih kilometrov vam želim!! :)))

p.s. Kaj tvojega boš zdej prodal..no, ko bo fori na cesti? :P

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 27. Januar 2009, 15:00

čestitke tud z moje strani; zdaj vem, zakaj si zadnjič toliko spraševal :)

zdaj vidiš, da je nakup v DE mala malca...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 27. Januar 2009, 16:55

Kul avto v pravih rokah!
Čestitke in obilo veselja z njim. :fewefw

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 28. Januar 2009, 08:08

He, he, druščina Forijev se veča :D. Čestitam in upam, da ti bo dobro služil.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost